Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 вересня 2020, 16:35
11163
6

Рієка - Колос. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Чи триватиме казка команди Руслана Костишина?

| Оновлено 24 вересня 2020, 16:35
11163
6
Рієка - Колос. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи
ФК Колос

Останні два тижні «Колос» проводить в наднасиченому, але в той же час дуже цікавому графіку. Відкривши домашній стадіон перемогою над «Львовом», ковалівці відправились на перший євровиїзд в Салоніки, де в ролі фаворита на них чекав «Аріс». На хлопців Руслана Костишина мало хто ставив, але гості, впоравшись із емоціями на старті, наочно показали, за рахунок чого пробилися в єврокубки. Беззаперечне виконання установки на гру, самовіддача при грі в обороні і швидкий вихід в контратаки. Діями партнерів по команді після матчу захоплювався навіть досвідчений новачок - Євген Селезньов.

З Греції ковалівці відразу вирушили до Львова, де здобули третю перемогу поспіль, обігравши «Рух». У понеділок Руслан Костишин дав гравцям заслужений вихідний, а вже в середу вранці «Колос» взяв курс на Рієку. До Хорватії наставник «Колоса» взяв 21 гравця: воротарі - Волинець, Кучерук, Кучеренко; захисники - Гавриш, Петров, Новак, Ємець, Максименко, Чорноморець; півзахисники - Задоя, Богданов, Мілько, Костишин, Смирний, Ільїн, Оріховський, Кравченко, Антюх, Морозко; нападники - Лисенко, Селезньов. З тих, хто був у Греції, залишилися вдома захисник Зозуля та нападник Ісаєнко.

В аеропорту «Бориспіль» ковалівці, до слова, перетнулися з ще одним єврокубковим дебютантом - «Десною», яка відправлялась до Вольфсбурга. Футболісти, обговоривши останні новини і майбутніх суперників, побажали один одному кваліфікуватися в раунд плей-оф. Потрібно зазначити, що завдання «Колоса» виглядає простішим: все-таки «Рієка» - це аж ніяк не «Вольфсбург». Провівший багато років в Україні хорват Младен Бартулович в інтерв'ю Sport.ua зазначив, що за класом «Рієку» і «Колос» цілком можна порівняти. Хіба що досвіду у хорватського клубу, що й не дивно, більше.

«Рієка» - досвідчений єврокубковий боєць і завсідник Ліги Європи. Однак у минулому сезоні команда не змогла подолати кваліфікацію. Обігравши в двох матчах шотландський «Абердін», хорвати в раунді плей-оф поступилися «Генту», який потім відправився в групу до «Олександрії». Пам'ятною для «Рієки» є кампанія в сезоні 2016/17, коли в груповому турнірі в компанії з «Міланом», «Аустрією» і АЕКом хорвати посіли третє місце, обігравши по разу «Мілан» і «Аустрію», а також зігравши внічию з греками.

Минулий сезон команда завершила на третьому місці в чемпіонаті, відставши від загребського «Динамо» на 16 очок. Але без трофеїв команда не залишилася: у фіналі Кубку Хорватії «Рієка» здобула перемогу над «Локомотивом». У цьому сезоні суперник «Колоса» поки не може знайти свою гру: в чотирьох турах дві перемоги і дві поразки. Останній матч «Рієка» зіграла ще 12 вересня, поступившись 0:3 «Осієку».

Напередодні матчу з «Колосом» «Рієка» зазнала відчутної кадрової втрати. Антоніо Чолак, який забив 26 голів у всіх турнірах і став найкращим бомбардиром чемпіонату, був проданий в ПАОК. На зміну йому був орендований у загребського «Динамо» Сандро Куленовіч, але чи зможе він відразу замінити форварда збірної Хорватії - велике питання.

«Рієка» до матчу з «Колосом» готується дуже серйозно. «Попереду дві гри півфіналу і фіналу чемпіонату світу нашої мрії. Ось як ми готуємося», - сказав напередодні наставник хорватів Симон Рожман. «У нас достатньо досвідчених гравців, які знають, що на нас чекає, і в той же час у нас багато молодості, енергії і гравців, які хочуть проявити себе. «Колос» здобув шість перемог в останніх семи іграх. Перемогти «Аріс» в Греції - це дуже серйозно, але ми впевнені в собі і думаємо про свою гру», - додав наставник.

Наставник «Колоса» Руслан Костишин відмітив силу суперника, а також запевнив, що часу на підготовку до матчу досить: «Рієка»- бронзовий призер чемпіонату, виграли Кубок Хорватії. Думаю, командна гра у «Рієки» набагато краща, ніж у «Аріса», у якого були індивідуально сильні виконавці».

«Ніякого тиску не відчуваємо, не переживаємо. Гра покаже, чого ми варті насправді. Спокійно готуємося. Фізичний стан у нас хороший. Особливих навантажень не було, було три дні на відновлення, чого цілком достатньо».

Відзначимо, що в 2009-му році «Рієка» в Кубку УЄФА протистояла українському клубу - «Металісту». Харків'яни в обох зустрічах переграли суперника - 2:1 на виїзді і 2:0 вдома. Цікаво, що переможний м'яч на легендарній домашній арені «Кантріді» забив Володимир Лисенко. «Рієка» прийме «Колос» на іншій арені - «Руєвіці» («Кантріда» на реконструкції), але сподіваємося, що автор переможного голу буде той же, що і 11 років тому ...

Орієнтовні склади:

«Рієка»: Невістіч, Смольчіц, Арсеніч, Галовіч, Галешіч, Распоповіч, Томечак, Гнізда Черін, Андріяшевіч, Муріч, Рістовські.

«Колос»: Волинець, Ємець, Новак, Петров, Гавриш, Кравченко, Задоя. Богданов, Антюх, Смирний, Лисенко.

 

24 вересня, четвер

«Рієка» — «Колос»
Рієка. Стадион «Руєвіца». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
РІЄКА - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Тьягу Мартінш (Португалія)
Прогноз Sport.ua — 1:2
 
  • 1.86
  • 3.52
  • 4.28
Сделать ставку
 
  • 1.95
  • 3.35
  • 4.00
Сделать ставку
 
  • 1.82
  • 3.45
  • 4.70
Сделать ставку


 

Опитування

Голосів 89
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації Ліги Європи між командами Рієка і Колос, який пройде 24 вересня у Хорватії.

Велика перемога Рієки

4 голоса 4.49 %

Мінімальна перемога Рієки

15 голосів 16.85 %

Перемога Рієки по пенальті

2 голоса 2.25 %

Перемога Колоса по пенальті

17 голосів 19.1 %

Мінімальна перемога Колоса

45 голосів 50.56 %

Велика перемога Колоса

6 голосів 6.74 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
onco-clown
Хочется пожелать только победы Костышину и этой замечательной команде из Ковалевки!
Алексей Романенко
Но мы будем верить в наших. 1-2
ingvar8888
Чом би ні!
Аріс вибили,Рієка не сильніший!
Успіхів вам!
Алексей Романенко
Если Колос вылетит, сильно печалиться не стоит. Риека команда, которая на бумаге ничем не уступает Колосу и так же её болелы ждут выхода от них в 4 раунд.
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил