Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2020, 02:32
3899
2

Ще один дебютант битий в Полтаві. Ворскла розібралася з Інгульцем

Полтавчани здобули другу перемогу на старті нового чемпіонату

| Оновлено 14 вересня 2020, 02:32
3899
2
Ще один дебютант битий в Полтаві. Ворскла розібралася з Інгульцем
УПЛ

До числа екзаменаторів для новоприбулих команд Української Прем'єр-ліги в новому сезоні записалася полтавська «Ворскла». Колектив Юрія Максимова ефектно розправився в домашніх умовах зі львівським «Рухом» (5:2) перед паузою на матчі збірних, а вже після неї готувався прийняти на своєму полі іншого новачка «еліти» – «Інгулець» з с. Петрове, який дебютував з номінально домашньої нічиєї (1:1) проти дніпровського «Дніпра-1» на стадіоні команди Дмитра Михайленка.

Уже від стартових хвилин протистояння було очевидно, що повторення гри проти львівської команди для колективу Максимова не відбудеться. Почати в звичному темпі «Ворсклі» не дозволили різкі спроби гостей вийти вперед уже на старті зустрічі. Досить довго дальній постріл Сітчінави залишався єдиним небезпечним моментом на обидві команди, проте ситуація на полі почала виходити з-під контролю підопічних Лавриненка ближче до кінця півгодини ігрового часу.

Та сама, прагматична в своїх діях, «Ворскла» просто брала суперника досвідом. Врешті, «Інгулець» допустив фатальну для себе помилку незадовго до свистка на перерву. Ковальов не впорався зі швидкістю Васіна на правому фланзі оборони, дав себе обійти супернику, який потім прострілив від лицьової на розстрільну позицію для Степанюка. Останні хвилини першого тайму все одно залишили за собою гості, проте вони вже встигли втратити впевненість у своїх силах, що позначилося на завершенні атак.

Необхідно віддати належне команді Лавриненка – боролися з відкритим забралом. Не відчуваючи особливого сорому, гості успішно нав'язали суперникам гру на зустрічних курсах. М'яч у центрі поля практично не знаходився, що дозволило спостерігати за двосічними атаками під кінець повної години гри. І все ж, «Інгулець» не зміг, через брак досвіду виступів в «еліті», провести даний відрізок без помилок в обороні.

Прикре влучання м'яча в руку Семенку під час прострілу Степанюка з лівого флангу принесло Кане можливість ударом з пенальті остаточно закріпити рахунок у звітній зустрічі. Ібрагім спокійно впорався зі своїм завданням, пробивши в лівий верхній кут. Після цього епізоду, у грі почався відвертий фарс. На емоціях Козак пішов симулювати в чужій штрафній фол з боку Чеснакова під час подачі з правого флангу, але Можаровський, який знаходився неподалік, миттєво нагородив гравця гостей другим для нього попередженням.

У меншості шансів відігратися у «Інгульця» не було. Не допомогла і низка замін Лавриненка, що почалася услід за вилученням. Перебудова за ходом гри – той маневр, якому новоприбулому до «еліти» колективу ще належить навчитися надалі. Тим часом, за станом на момент завершення другого туру – полтавчани нагорі турнірної таблиці!

У наступному турі полтавській «Ворсклі» доведеться провести гостьовий поєдинок проти «Олександрії», а «Інгулець» зіграє на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому номінально домашню гру проти чернігівської «Десни».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Ворскла» - «Інгулець» - 2:0

Руслан Степанюк (36), Ібрахім Кане (67, пенальті)

Альюн (23), Давид Пуцлін (34), Володимир Чеснаков (50), Руслан Степанюк (52) - Олександр Козак (35), Владислав Лупашко (36), Олег Синьогуб (65)

Олександр Козак (70, дві жовті картки)

«Ворскла»: Дмитро Різник, Володимир Чеснаков, Альюн, Сергій Яворський, Ігор Пердута, Вадим Сапай (Якубу Наджееб, 62), Денис Васін (Іван Пешич, 68), Ібрахім Кане, Давид Пуцлін (Євген Опанасенко, 79), Владислав Кулач (Дмитро Щербак, 80), Руслан Степанюк (Павло Ребенок, 79)

«Інгулець»: Богдан Шуст, Євген Запорожець (Младен Бартулович, 81), Олександр Козак, Ілля Коваленко (Артем Щедрий, 82), Олександр Кучеренко (Михайло Плохотнюк, 88), Денис Балан, Максим Ковальов, Владислав Лупашко (Михайло Шишка, 81), Олег Синьогуб, Андрій Семенко, Ніка Сітчінава (Олександр Мишуренко, 77)

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Ингулец слишком академически играл.Ворскла хоть и выиграла но во многих моментах играла как то вальяжно и особо не спеша.Полтаву с победой.
pricolist
Ой наделает шороху Ворскла в нынешнем сезоне...