Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 вересня 2020, 23:19
7057
42

Перша перемога Остапа Маркевича. Маріуполь мінімально обіграв Зорю

Точний удар Топалова забезпечив другу сенсацію ігрового дня УПЛ

| Оновлено 20 вересня 2020, 23:19
7057
42
Перша перемога Остапа Маркевича. Маріуполь мінімально обіграв Зорю
ФК Зоря

Обидві команди невдало розпочали новий чемпіонат України, програвши матчі стартового туру. Тому зрозуміло було бажання футболістів і тренерів виправити ситуацію і постаратися набрати свої перші очки. Втім, Віктор Скрипник не поспішав форсувати події, залишивши на лаві запасних досвідченого центрального захисника Віталія Вернидуба і «зоряного» новачка Олександра Гладкого. Його візаві Остап Маркевич відповів приблизно тим же, не випустивши з перших хвилин Олексія Бикова, Данила Ігнатенка і Ігоря Тищенка.

«Маріуполь» активніше включився в цей матч і спочатку притиснув господарів поля до їхніх воріт. Кілька разів свою команду виручав голкіпер «Зорі» Микита Шевченко, причому не тільки після ударів суперників, а й після зрізки захисника луганської команди Дениса Фаворова. Коли ж і воротар був безсилий, на 13-й хвилині йому на допомогу прийшла штанга. Це захисник маріупольців Данило Сагуткін після розіграшу штрафного підключився до атаки і головою пробив у каркас воріт.

Тільки на 16-й хвилині футболісти «Зорі», нарешті, згадали, що грають вдома, створивши перший по-справжньому небезпечний момент у нападі. Владислав Кочергін відмінним пасом вивів до воріт азовців Артема Громова, але той в «ближньому» бою не зумів переграти Євгена Гальчука. А буквально протягом двох наступних хвилин знову свою майстерність довелося демонструвати Микиті Шевченку. Спершу він відбив небезпечний удар низом Сергія Горбунова, а потім не дав можливість відзначитися Андрію Кулакову, який вибіг з ним сам на сам. 

Ближче до середини тайму гра вирівнялася, хоча гострих моментів помітно поменшало. Так, запам'ятався, наприклад, випад Владлена Юрченка на 24-й хвилині, коли він не зумів, як слід, пробити з близької відстані. А також небезпечна атака луганської команди на 32-й хвилині. Максим Гречкин робив простріл зліва в район воротарського майданчика, але Артему Громову не вистачало зовсім трохи, щоб дотягнутися до м'яча і переправити його в сітку.

Перед перервою суперники провели ще по одній перспективній атаці, проте ні Андрію Кулакову, ні Артему Громову завдати влучного удару не вдалося. У першому випадку на 39-й хвилині форвард «Маріуполя» справа увірвався до штрафного майданчика «Зорі» і пробив у сітку, але із зовнішнього боку. А на останній хвилині першого тайму Максим Гречкин в черговий раз виконав передачу з лівого флангу і Артем Громов, випередивши захисників, головою пробив повз ворота.

Другий тайм розпочався так само активно, як і перший, з тією лише різницею, що небезпечні моменти відразу ж стали виникати як у одних, так і інших воріт. Так, на 46-й хвилині непогано приклався до м'яча Єгор Назарина, що тільки вийшов на заміну, але Євген Гальчук виявився на місці. Тут же після невдалого виносу м'яча воротарем «Маріуполя» Владлен Юрченко спробував перекинути круглого через голкіпера, проте м'яч пролетів ще і вище поперечини. А на 48-хвилині чергове протистояння Андрія Кулакова і Микити Шевченка завершилося на користь стража воріт і капітана «Зорі».

На 56-й хвилині чудову нагоду відкрити рахунок в матчі втратив Ловро Цвек. Після передачі з правого флангу він опинився з м'ячем прямо перед воротами абсолютно без опіки захисників, однак пробив невдало. За чотири хвилини вже гості двічі могли забивати, проте спершу Микита Шевченко парирував удар Андрія Кулакова з близької відстані, а по м'ячу, що відскочив від воротаря, бив Сергій Горбунов, але повз ворота.

І все ж таки «Маріуполь» був винагороджений за свої старання і на 62-й хвилині зумів засмутити суперників. Андрій Кулаков підібрав м'яч на половині поля «Зорі», пробіг з ним до штрафного майданчика і виконав точну передачу на дальню штангу, де без опіки опинився Дмитро Топалов. Забити гол форварду гостей вже не становило жодних труднощів.

Луганському клубу тепер треба було відіграватися, тому Віктор Скрипник випустив на поле Олександра Гладкого і Михайла Перовича. «Зорі» вдалося на якийсь час притиснути суперників до їхніх воріт і, мабуть, найбільш реальний шанс уникнути поразки був у Єгора Назарини на 78-й хвилині. Владислав Кочергін зліва зробив ідеальний пас під удар своєму партнеру, але той, перебуваючи у штрафному майданчику прямо по центру, пробив вище цілі.

Два хороших моменти були і у Олександра Гладкого, щоб забити свій перший гол після повернення в Україну, але на 84-й хвилині йому завадили захисники гостей, а на 88-й хвилині він пробив у падінні головою прямо в руки Євгену Гальчуку. До речі, у другому випадку азовці вже перебували у меншості, адже за друге попередження в матчі достроково поле залишив Данило Ігнатенко.

Ось так «Маріуполь» під керівництвом Остапа Маркевича здобув свою першу перемогу в Прем'єр-Лізі. А що стосується «Зорі», то друга поразка поспіль бронзового призера чемпіонату України вже насторожує. Тим більше, що незабаром луганчанам доведеться виступати у Лізі Європи.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Зоря» – «Маріуполь» - 0:1

Топалов, 62

 Цвек, 11, Абу Ханна, 37, Вернидуб, 89 – Чоботенко, 40, Кірюханцев, 58, Ігнатенко, 68

 Ігнатенко, 86 (друге попередження)

«Зоря»: Шевченко – Гречкин (Назарина, 46), Цвек (Вернидуб, 79), Абу Ханна, Фаворов – Іванісеня – Хомченовський, Юрченко, Кочергін (Янаков, 79) – Громов (Перович, 70), Кабаєв (Гладкий, 70).

«Маріуполь»: Гальчук – Стасюк, Чоботенко, Сагуткін (Биков, 74), Кірюханцев – Чех – Горбунов (Кащук, 67), Топалов (Петерман, 74), Мишньов, Бондаренко (Ігнатенко, 33) – Кулаков (Біблик, 74).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 18 (7) – 15 (6)
Кутові: 8 – 7
Оффсайди: 2 – 3.

ЗОРЯ-МАРІУПОЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
Похоже в этом сезоне Заря не потянет гонку за призовыми местами. И от Александрии вряд ли имеет смысл ждать рывка. Задача для Луческу несколько упрощается.
Сергей Журавко
Заря никакая.
Kevko
Очень низкого качества игра со стороны обоих команд. От Зари все таки ожидалось большего
Сергей Двореченец
Думав подивитися трохи, але гра захопила. Маріуполь цілком заслужено переміг, будь який інший результат був би не справедливим. Зоря своєю грою на перемогу не заслужила. Навіть на ничію. Єдиний гравець у Зорі, що сподобався - це воротар. Так би перемога Маріуполя була б двозначною.
Al Zolo
нда-вообще не видно фаворитов в УПЛ-абсолютно равные клубы
BekXan
Заря ещё возмёт своё.Но пока потеря игроков даёт о себе знать.А главное время что бы набрать в чемпионате есть ,а вот к еврокубкам фактически нет.
Vladislav Pohily
Шкода, але десь подібне можна було передбачити. Ситуація зі Скрипником + втрата великої групи основних футболістів дають про себе знати. Але це тільки старт чемпіонату, може ще розіграються.
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
12121212121212
Мужики потихонечку приврощаются а девочек
mayakovskiy1
Ну что сказать. Маркевич младший это вам не прошлые физруки. Игра молодежи Шахты радует глаз. Поздравляю фанов ДК, которые при ужасной игре, в итоге хоть немного оторвались от конкурентов за серебро
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
В атаке не все так плохо, кроме реализации. Но в обороне проблемы, особенно с ЦЗ.
Віталій Ткачук
Зоря майже ніяка. Важко буде їм в Л.Є.
Вячеслав Самойлов
Ну как, многообещающую игру показывают наши представители в еврокубках? Надежды только на то, что это все еще "раскачка", начало сезона, и что будут они "злее" и удачливее именно в тех, кубковых играх. Правда, оснований для оптимизма - очень немного.
Пока что стабильнее всех выглядит Десна.
Форма Шахтера же пока неясна: вроде бы они уже достаточно давно стартовали, доигрывая ЛЕ прошлого сезона и плавно переходя на чемпионат этого. Да вот только сам переход был таков, что оставил намного больше вопросов, чем уверенности в его силах...
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил