Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 вересня 2020, 16:58
2808
0

Зоря – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Перший млинець» або натяк на ігрову кризу

| Оновлено 13 вересня 2020, 16:58
2808
0
Зоря – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

Поєдинок у Запоріжжі примітний тим, що це - єдина в турі пара команд, які почали сезон з поразок. З огляду на амбіції суперників, в їхній жадобі до реабілітації можна не сумніватися - пристрасті на «Славутич-Арені» в неділю будуть закипати.

Останні роки команди постійно були сусідами по таблиці, ведучи боротьбу за Лігу Європи, так що регулярний обмін мінімальними перемогами не дивує. Тільки за підсумками минулого сезону «Маріуполь» випав з «шістки», хоча при цьому два останніх візити до Запоріжжя приазовці завершили, не програвши і не пропустивши (1:0 та 0:0). А місяць тому опоненти там же провели спаринг, в якому сильнішою була «Зоря» - 2:1. Голи у переможців забили Максим Луньов та Михайло Перович, а у азовців відзначився Андрій Кулаков.

Не позаздриш Остапу Маркевичу: починати роботу в новому клубі з десятка поспіль виїзних матчів - ще те задоволення! Втім, готувати команду в умовах постійних переїздів фахівець, напевно, навчився в Першій лізі, де тисячокілометрові виїзди - звичайна практика. Географічне положення Маріуполя регулярно додає команді труднощів не тільки при виїздах, а й в організації спарингів. Так, за словами Маркевича, напередодні відновлення чемпіонату з цієї причини не вдалося знайти суперника на контрольний матч, тому азовці зіграли зі своєю ж «молодіжкою». Єдиний в спарингу гол команді U-21 забив Данило Ігнатенко.

«Зоря» ж минулого тижня зіграла з куди більш міцним опонентом, розгромивши «Олександрію» - 4:0. Найефективніше всіх в спарингу проявив себе Артем Громов, якому тренерський штаб довірив всього один тайм: гол і дві результативні передачі за 45 хвилин! Також не пішов без забитого м'яча з поля і «зірковий» новачок луганчан Олександр Гладкий - 33-річний форвард став найстаршим новачком команди. Ще по голу забили Владислав Кабаєв та Владлен Юрченко. У «Маріуполя» в паузі між турами також не обійшлося без кадрового поповнення. Повернувся в команду Ігор Кирюханцев, на перспективу з «Чорноморця» був запрошений В'ячеслав Велєв.

Суперники за недільним протистоянням уже давно відрізняються схожими векторами розвитку, намагаючись активно довіряти молоді і вірити в неї. Так що, навіть після 1:4 від «Олександрії» Остап Маркевич анітрохи не сумував: «Працюємо і будемо продовжувати працювати в тому ж напрямку. Упевнений, ми все налагодимо. У нас молода команда з цікавими перспективними футболістами, у яких дуже гарне майбутнє». До речі, відзначився в цій зустрічі Андрій Кулаков, для якого цей гол став першим в УПЛ.

Ніяк не пов'язував з ігровою кризою поразку в Чернігові і Віктор Скрипник. «Перший тайм можна занести нам в актив: був гарний рух з м'ячем і без, забили гол. Новачки старалися, вони звикають до вимог. Можу тільки компліменти говорити по роботі на тренуваннях. Другий тайм не вийшов: «Десна» додала і заслужено виграла», - зазначив наставник луганчан. Тепер же напевно додала і «Зоря», якій в ході тривалої паузи тренерський штаб влаштував міні-збори. У неділю дізнаємося, у кого перший тур дійсно був «першим млинцем», а кому потрібні корективи для поліпшення якості футболу.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко, Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Гречкін, Назарина, Юрченко, Кочергін, Хомченовський, Гладкий, Громов.

«Маріуполь»: Гальчук, Кирюханцев, Биков, Сагуткін, Тищенко, Ігнатенко, Мишньов, Топалов, Бондаренко, Кащук, Кулаков.

 
  • 1.51
  • 4.5
  • 6.15
Сделать ставку
 
  • 1.46
  • 4.60
  • 6.70
Сделать ставку
 
  • 1.50
  • 4.50
  • 6.20
Сделать ставку

13 вересня, неділя

«Зоря» — «Маріуполь»
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ  МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.