Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 04 вересня 2020, 22:21
5254
17

Марта Костюк – Наомі Осака. Прогноз і анонс матчу третього кола US Open

18-річна українка проти однієї з головних фавориток турніру

| Оновлено 04 вересня 2020, 22:21
5254
17
Марта Костюк – Наомі Осака. Прогноз і анонс матчу третього кола US Open
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

У п'ятницю, 4 вересня, українка Марта Костюк (№137 WTA) продовжить боротьбу на Відкритому чемпіонаті США з тенісу матчем з екс-першою ракеткою світу Наомі Осакою з Японії (№9 WTA).
 
Поєдинок третього кола основної сітки відбудеться першим запуском на стадіоні Артура Еша. Час початку матчу - 19:00 за Києвом.
 
Перемога принесе одній з тенісисток $87 тисяч і 110 очок до рейтингу WTA на додаток до $163 тисяч і 130 очок, які вже зароблені. З одним уточненням: японка минулоріч дійшла на US Open до четвертого кола і за новими правилами отримає очки до заліку, тільки якщо покращить свій результат. В іншому разі вона збереже бали за минулорічний виступ. Костюк вже в плюсі за очками і далі може тільки додавати.
 
Суперниця
 
В черговий раз розписувати всі заслуги і регалії Осаки не варто, потрібно тільки пам'ятати, що це одна із найсильніших тенісисток світу. Наомі, незважаючи на всю свою потужність, вже навчилася не тільки лупити по м'ячу з усієї сили, а грати ще й розумно, відштовхуючись від стилю суперниці.
 
Улюблениця японської та й американської публіки, здається, вже повністю залікувала травму плеча, через яку їй довелося знятися з Підсумкового турніру-2019. Це пошкодження заважало Наомі демонструвати високі результати на початку року, але зараз вона готова вигравати свій третій титул Grand Slam.

Статистика на турнірі
 
Зверніть увагу, що поки на турнірі майже за всіма статистичними показниками Марта краща за майбутню опонентку. Це додає оптимізму, але робити поспішних висновків з цього не варто, адже японка провела дуже складний матч першого кола зі своєю співвітчизницею Місакі Дої.
 
Найбільше дивує перевага українки на подачі, в це буде складно повірити тим, хто не бачив попередні два матчі за участю Марти.
 
   Костюк  Осака
матчі 2 2
середній рейтинг суперниць 57.5 77.5
середній час матчу 1:12:00 1:37:30
витрачено секунд на одне очко 37 42
виграно очок на подачі, % 71.4 66.4
ейси/гейм 0.15 0.14
подвійні помилки/гейм 0.1 0.04
% першої подачі 63.4 55.2
виграно очок на першій подачі, % 78.9 77.2
виграно очок на другій подачі, % 58.5 53.1
виграно очок на прийомі, % 49.2 46.7
реалізовано брейкпоінтів, % 41.2 50.0
виходів до сітки/гейм 0.48 0.19
очки, виграні біля сітки, % 80.0 50.0
віннерси/гейм 0.85 0.54
невимушені помилки/гейм 0.81 0.68

Шлях на турнірі
Стадія  Костюк  Осака
1-е коло    Касаткіна (6-1 6-2) №70 WTA    Дої (6-2 5-7 6-2) №81 WTA
2-е коло  Севастова (6-3 7-6) №45 WTA  Джорджі (6-1 6-2) №74 WTA

Перспективи в рейтингу
 
Перемога в матчі третього кола дозволить Марті дебютувати в першій сотні світового рейтингу, незважаючи на те, як зіграють інші її конкурентки. Але на даний момент головне зберегти поточний рівень гри, адже з ним проблем із потрапляння до топ-100 взагалі не виникне, це стане питанням часу. І для цього навіть не потрібно сьогодні кров з носа перемагати Осаку.

Прогноз
 
18-річна Костюк – це вже не та юна дівчинка, яка виходила на матч третього кола Australian Open-2018 проти Еліни Світоліної, щоб отримати майстер-клас. Якщо тоді ми прекрасно розуміли, що її зводять в школу, то сьогодні певні шанси зачепитися за перемогу є. Психологія буде відігравати ключову роль, адже в найбільш відповідальні моменти потрібна буде реалізація своїх шансів.

В матч із Севастовою Марта домінувала більшу частину зустрічі, але все одно ледь не потрапила в пастку, з якої було б майже нереально вибратися. Осака – це «бос» набагато вищого рівня, доведеться дуже постаратися, адже повернути втрачене буде майже неможливо. Мотивація темношкірої японки на високому рівні, недарма вона привезла на ці змагання сім різних масок.

Загалом певні шанси переграти Осаку в двох партіях є, якщо стартувати без розкачки, але для цього мають зійтися дуже багато факторів.

Прогноз Sport.ua: перемога Осаки в 2 сетах
 
Розклад
 
П'ятниця, 4 вересня

19:00 – Марта Костюк – Наомі Осака

 
  • 4,66
  • 1,23
Сделать ставку
 
  • 5,0
  • 1,16
Сделать ставку
 
  • 4,8
  • 1,19
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Давайте будемо реалістами. Шанс зачепитися за перемогу сьогодні є тільки у вигляді дива, сильно розраховувати на яке не варто. Осака - це такий собі тенісний хамелеон, який підлаштовується під гру своєї суперниці і переграє завдяки своєму тенісному інтелекту та зовнішньому спокою. У потужності вона має перевагу над Мартою, тому завданням Костюк буде затягувати японку у довгі розіграші і першою знаходити момент для проведення комбінації. Саме комбінації, в один удар Осаку перебити неможливо. Потрібно постійно змушувати Осаку думати і працювати. Для цього подавати потрібно не стільки сильно, скільки точно по кутах квадрату. Щось подібне і у розіграшах: треба рухати Осаку по задній лінії, використовуючи глибокі удари зі зміною ритму. До якого результату з Наомі призводять лише постійні гарматні плоскі удари, раджу переглянути зустріч із Джорджі у другому колі.
Головним сьогодні для Марти буде саме якість гри. Здається, що нинішній ЮСО може стати переломною точкою її кар'єри, тому дуже не хочеться розгрому, який може зламати її психологічну стабільність, що тільки-тільки почала вибудовуватися. А його вірогідність, скажу відверто, є чималою. Знову повторюся: програти можна геть по-різному. Дуже хочеться, щоб вдалося десь зачепитися...
Vadin
Дивно читати постійні посты як деякі спеціалісти до матча хоронят Марту. Ніхто не каже, що перемога в карман чи 100відсотково буде справді непотрібно.. Але, більшість експертів просто недавали жодного Шансу навіть з Касаткіною..а проте як наїхали на Ястремську вобше мовчу... Оскорблять дівчину шо вона не виграла... Ей мужикі це не по чоловічому аж ніяк... По багатьом так пройтись можна.. Хоча шо в нас знову час постійних зрад і губозакаточних машин... І ше питання де Еліна таж в 20 років була?? От кричати всі можуть, а як аналізувати... Будьте добрішими, незважаючи на результат
Disiny7
Станислав, Вы правы во многих аспектах. Рановато нам надеяться на равный матч от Марты.
Но, сама Наоми тоже была в шкуре Марты, а пример Андрееску вообще супер показательный.
Играть на 25-ти тысячниках, а потом уничтожать тех же топов легко и непринужденно
Очень хочется верить, что Марта повзрослела
Володимир Кузьмін
Для Марти багато в чому вирішальний день. В основному все залежить від неі, як вона пристосується до суперниці. Гра визначальна не тільки на сьогодні, але й на майбутнє. Марті успіхів і як би не склалось, це великий досвід.
Contra spen sspero...
сергей богданов
Хочется увидеть красивый качественный тенис от Марты, который заставит Наоми действовать на пределе и тогда перед нами возникнет настоящий спектакль красивой игры! Марта Камоооон!
Stanislav Matusevych
Не знаю, що коїться зараз у душі Марти, але у мене відчуття, що я переживаю перед грою не менше, ніж вона)
Ilya
Противник Марты - её психология, если справится есть шанс.
reflexia
Марта,удачи!Мы с тобой
Vadin
Шо змінилось в Марти?? Наскільки я знаю Марта почала ше працювати з психологом, плюс новый, нарешті нормальний європейський фізіо, Марта почала пахати на тренеровках і стало менше інстаграму, є ще сриви в тренерувальному процесі, але загалом психологія покращилась, а грати в тенніс Марта завжди вміла.. По Осаці тепер.. Непереоцінюйте її стан нинішній, особливо з травмою, навіть по матчу з Джордж видно як погано Наомі рухалась.. А те що Камі при подачі до сітки добити немогла... Набагато показовішим є матч з Дої) ==но Марта все ж по сильніше буде во всьому. А було три не досить легких сети