Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2020, 15:06
61683
66

П'ять висновків після першої перемоги Луческу над Шахтарем

Київський Містер добре вивчив гру «Шахтар» - «Інтер». І не тільки

| Оновлено 26 серпня 2020, 15:06
61683
66
П'ять висновків після першої перемоги Луческу над Шахтарем
ФК Динамо

Напередодні матчу за Суперкубок неодноразово доводилося чути, що, мовляв, «Шахтар» буде робити все від нього залежне і навіть більше, щоб покарати Луческу. Так-так, саме свого колишнього тренера, а не стільки «Динамо». Але насправді виявилося, що саме колишній наставник «гірників» покарав «Шахтар». Більш того, покарав показово, відчутно й боляче. Як так сталося, що найкраща команда України, команда, що давно знайшла свою гру, програла команді, що будується, у якій половина основного складу на «лікарняному»? Що такого зробив Луческу? Давайте розбиратися.

1. Варіювання тактиками. У першому матчі Луческу на чолі «Динамо» - проти «Олімпіка» - новий наставник киян поставив на контроль м'яча. Підсумкові цифри за цим показником - 62% у динамівців і 38% у донеччан. У минулому сезоні середні показники за володінням м'ячем у «Динамо» були нижче. На підставі стартового поєдинку Луческу можна було зробити висновок, що його команда в найближчому майбутньому не буде мати проблем в матчах з більш слабкими суперниками. Але ось як бути з суперниками сильнішими? Відсоток володіння м'ячем у «Шахтаря» в грі проти «Динамо» зашкалював за сімдесят. «Динамо» свідомо віддало ініціативу супернику, зробивши ставку на організовану оборону і контратаки. У зв'язку з цим потрібно відзначити, що чогось кардинально нового Луческу не придумав.


ФК Динамо

Власне, в останні роки кияни саме так і грали проти «Шахтаря». Але Луческу в конкретному матчі вивів це вміння на більш високий рівень. Схоже, домнул Мірча уважно стежив за грою півфіналу Ліги Європи «Шахтар» - «Інтер». Як ми пам'ятаємо, в тому матчі «гірники» теж перевершили суперника за володінням м'ячем. Але «Інтер» наочно показав, як потрібно карати команду Каштру за її помилки. Цей досвід блискуче перейняв Луческу: кияни завдали лише трьох ударів по воротах суперника, і всі три - в точку. Більш того, всі забиті м'ячі «Динамо» - після видимих ​​помилок опонента, «здобутих» шляхом якісного тиску і вміння прийняти рішення в умовах обмеженого часу і простору.

2. Луческу - так, тренер. 75 років, начебто пора подумати і про відпочинок, та й що він нового може дати - приблизно так всі ми міркували після призначення румуна в «Динамо». Оцінку цьому призначенню дасть цілий сезон, а не два матчі, адже на кону і вихід в Лігу чемпіонів, і боротьба на довгій дистанції з «Шахтарем» в чемпіонаті. Але поки що можна відзначити, що досвідчений наставник навичок не розгубив. Більш того, в двох перших поєдинках він виявився кращим за своїх візаві: і Климовського, що цілком природно, адже «Олімпік» ще не готовий до сезону, і, що більш показово, Каштру, команда якого не виходила з ігрового тонусу.

3. Контакт із підопічними. Капітан «Динамо» Сидорчук після гри заявив, що «ще не бачив такого тренера-трудоголіка, як Луческу». У зв'язку з цим можна, звичайно, при бажанні юродствувати, запитуючи, а ким же були попередні наставники. Але сіль посилу капітана команди в іншому. Досвідчений Луче зумів заручитися підтримкою розрізненої, та й чого вже там, розтренованої команди. І вона стала командою в справжньому розумінні цього слова. Футболісти «чують» свого тренера і намагаються виконувати його установки: здавалося б, нічого складного, але раніше такого контакту по осі тренер - гравці в «Динамо» справді не було. Запитайте, хоча б, у Франа Соля.


ФК Динамо

4. Жерсон Родрігеш. Приклад перевтілення цього талановитого, але проблемного футболіста найбільш показовий. Вже після повернення до Києва люксембуржця з турецького «заслання» президент «Динамо» Суркіс заявляв, що півзахисник у команді навряд чи залишиться. Після першої гри в сезоні Ігор Михайлович напевно поміняв свою думку. А після другої - і поготів. Жерсон може стати тією досі відсутньою ланкою в команді, що дозволяє робити різницю. Його гол у ворота Пятова - шикарний. Так, можна говорити про помилку досвідченого голкіпера, але в той же час потрібно говорити і про майстерність гравця збірної Люксембургу. Якщо Луческу дійсно підбере до нього «ключик», цей гравець стане для команди справжньою підсилювальною «опцією».

5. Нинішній сезон обіцяє стати якісно іншим для «Динамо». Кадрові проблеми «Динамо» - це вже притча во язицех. Особливо віце-капітана Циганкова, втрата якого раніше була для команди дуже суттєвою. У минулому сезоні через травми і пошкодження склад «Динамо» на останню за ліком гру проти «Шахтаря» був схожим на суперкубковий. Тобто експериментальним. І тоді гра «Динамо» навіювала смуток своєю безпорадністю. Зараз - це цілком конкурентоспроможний колектив. Можна лише припустити, що після того, як повернуться в стрій всі травмовані, «Динамо» заграє ще якісніше. Вбачається, що Луческу зможе знайти не тільки оптимальний склад, але і давати вдосталь ігрового часу тим, хто не завжди буде потрапляти в основу. А те, що він вміє і знає, як і коли кого міняти і кого випускати - факт.

Ця команда буде явно сильнішою за ту, з минулого чемпіонату. І якщо в тому чемпіонаті «Шахтар» просто не звертав на неї уваги, то зараз, як мінімум, задумається. Тому що «однією лівою» її вже не здолати. Схоже, вона вже виросла з коротеньких штанців. І в цьому безсумнівна заслуга Мірчі Михайловича.

Оцініть матеріал
(428)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 1
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Коментарі 66
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Показательно было то, как он заменил Де Пену на Андриевского, очень умно, банально увел на фланг Родригеса и добавил центрхава.
Нравится, потому что умно.
У Динамо 3 состава, там игроков на 3 команды а все знают чья лавка сильнее та команда лучше.
Доказано сборной Франции победителя чемпионата Мира 2018
diveroli
Самый главный вывод. Разницу в конкретном матче сделал тренер. Именно Луческу нивелировал разницу в классе между игроками на поле дополнив ее преимуществом в классе тренерском. Он смог оживить команду - тактически, психологически. Заставил ее поверить в себя и свои силы. И самое главное. Голы. Как бы не "несло" с каналов Футбол и их "экспертов" все три гола зрячие. Можно сказать наигранные. Игроки знали куда пасовать, куда вбегать, где открыться. Это уже что-то. Посмотрим что будет дальше. Начало засчитывается.
Вова Чертрогатый
показательный в этом смысле гол Родригеша - сразу 4 игрока динамо по всему фронту ринулись на ворота Шахтера... вот это подход, приятно смотреть
Олена Ковтун
Вот так всегда в Украине. Сначала нужно с г... смешать, а потом оды петь. Мда совком долго будет пахнуть. Вы дайте человеку показать себя, а потом выводы делайте. Эксперды хреновы.
Рома Кол
Я удивляюсь тем кто критикует динамо , задача была взять кубок и тренер знал как это сделать , а почему вы каштру не критикуете который не сделал выводов после поражения от интера и рассчитывал что мирча тупой и не догадается сыграть по такой же схеме
Вова Чертрогатый
Динамо наконец-то начало нормально переходить на половину поля соперника, а не как раньше - казалось что подойти к штрафной площади соперника можно только если в составе появится супермен
Oleg Savchuk
Сегодня выбило в новостях, заголовок от МК"Минимальную зарплату в Украине сделали выше российской. Разница составила порядка 20 долларов"
Хахаха ну что слопатоеды, скоро будете мыть украинские туалеты, как сейчвс моете в Эстонии, где вы там тимогеюк и бойкинюк братья имбецилы
Saar
1. Ба6ально, но Дигамо держало просто счёт, это было указано тренером (ото того и 70% на 30. ), а не потому что Шахтер так захотел.
2. Половина основы травмированы, а защита вообще -эксперемент.
3. Задумка , тобишь тактика для достежения стратегии идеально оттренированная- отдать инициативу Шахтеру при выигрывании, и четко реализировать контратаки.
Так играют итальянские команды, причем уровень соперника не имеет значения, то бишь матч с Интером Луческо выучил напамять, хоть в Интере и состав мировогоуровня (Севильи проиграли по своей дурости), Динамо показало, что уровень даже резерва вровень Шахтеру , некоторые позиции и посильнее.
Viktor Skeptik
Приятно было смотреть на кротячие морды после игры, я получил явное удовольствие.)))
d3wolta
нет ничего приятнее чем после законного очередного просёра кротов читать их посты...особенно сравнивая с тем что они писали пару дней назад в ожидании матча...( не минусуйте их пускай жиденько погадят как всегда)
Злобный Енот
Ебать там пердаки будут Великом футболе рваться у "експертів"
nabooo
Автор держался стоически, но в конце все-таки поторопился с выводами. Отличные два матча, особенно с учетом травм, но все же давайте птичек считать по осени следующего года.
Servicant
Ну, тактика - это да. Большинство предыдущих тренеров Динамо вообще не знали слова "тактика"
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Стара хвороба Спорт Уа,робити з дрібниці глобальні висновки.Праві в одному,"Шахтар" не звертав уваги,тепер зверне
Тарас Чубак
Насправді якщо згадати перші матчі Хацкевича з Шахтою, то там футбол Динамо був куди цікавіший та привабливіший, пресинг та швидкість і тд. Проте якщо врахувати, що майже повністю не основний захист + 3 трійки лідерів немає( Вербича, Циганкова і Миколенка) то результат супер, бо це все одно щоб у Шахтаря не було Тайсона, Алана Патріка і Мораєс та у захисті крім травмованого Ізраїлі ще хтось з пари Кривцов Матвієнко вилетів. Хоча футбол у киян був непривабливий зовсім, хоч і ефективний
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил