Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2020, 13:06
68104
606

Перший трофей Луческу з Динамо. Кияни здолали Шахтар і взяли Суперкубок

Київський клуб під акомпанемент зливи здобув перемогу

| Оновлено 26 серпня 2020, 13:06
68104
606
Перший трофей Луческу з Динамо. Кияни здолали Шахтар і взяли Суперкубок
twitter.com/DynamoKyiv

На столичному НСК «Олімпійський» під сильною зливою відбувся поєдинок за Суперкубок України, в якому чемпіон країни донецький «Шахтар» зіграв проти володаря національного Кубка - київського «Динамо».

Цього разу матч за Суперкубок, який часто називають виставковим, викликав особливий інтерес. Він став першим для легендарного тренера «гірників» Мірчі Луческу біля керма «біло-синіх». Не так давно румунський фахівець зробив «Шахтар» найкращим клубом України, а зараз прийняв новий виклик і виступив проти практично своєї команди.

Відразу шість колишніх підопічних Луческу вийшли в стартовому складі «Шахтаря», хоч і минуло чотири роки після його відходу з клубу. Нинішній наставник донеччан Луїш Каштру залишив ще одного екс-гравця Луческу Марлоса на лавці для запасних, замість нього в старті з'явився Тете. Але було очевидно, що український бразилець посилить гру в потрібний момент.

Мірча Луческу, в свою чергу, виставив проти свого колишнього клубу практично той же склад, що починав гру з «Олімпіком» в 1-му турі УПЛ. Єдиною зміною став вихід на правому фланзі Жерсона Родрігеша замість Георгія Цітаіщвілі. Як пізніше виявилося, це рішення було правильним.

До матчу «Шахтар» зі зрозумілих причин вважали фаворитом, але «Динамо» зуміло здивувати як експертів, так і букмекерів. На 20-й хвилині кияни створили перший небезпечний момент і відразу вичавили з нього максимум: Сидорчук з правого флангу навісив на дальню штангу, звідки Де Пена головою точно пробив в ближній кут.

А через 11 хвилин люксембуржець Жерсон Родрігеш, який славиться поганим характером, довів, що є висококласним футболістом. Жерсон втік в контратаку, побачив, що Пятов вийшов занадто далеко, і підсічкою відправив м'яч за комірець воротарю «гірників». Шикарне виконання і заявка про готовність боротися за своє місце під сонцем!

Здавалося, що «Шахтар» після такого випаде з гри, але не тут-то було. За 8 хвилин до кінця першого тайму «гірники» скоротили розрив у рахунку зусиллями Тете і Мораеса. Перший з правого флангу навісив точно на голову Жуніору, а натуралізований бразилець скористався помилкою колишніх одноклубників і відправив м'яч у ворота Георгія Бущана.

Могла команда Луїша Каштру ще в першому таймі відновити статус-кво, але динамівців врятувала поперечка після сильного удару Тете з кута штрафного майданчика. На перерву команди пішли за мінімальної переваги підопічних Мірчі Луческу, в матчі ще нічого не було вирішено.

У другій половині гри «Шахтарю» потрібно було відіграватися, тому не дивно, що саме донецький клуб володів ініціативою і більше атакував. «Динамо» грамотно оборонялося і намагалося знову зловити суперника на контратаках.

Вихід на заміну Марлоса, Соломона і Коноплянки повинен був переламати хід гри. Аж до 83-ї хвилини «гірники» сподівалися, що зможуть хоча б перевести гру в серію пенальті, але потім зіграли заміни. Не Каштру, а Луческу! Андрієвський з лівого кута штрафного навісив на голову Солю, а той з лінії воротарського майданчика відправив м'яч у ворота Пятова – 3:1! Асист і гол в активі гравців, що з'явилися на полі в другому таймі.

Після цього «Шахтар» міг розраховувати тільки на диво, але його не сталося. «Динамо» втретє поспіль виграло Суперкубок і вийшло на перше місце за кількістю завойованих трофеїв. У киян тепер дев'ять перемог в цьому турнірі, а у донеччан так і залишається цифра, що символізує нескінченність.

Мірча Луческу виграв у «Шахтаря» дебютну битву і завоював з «Динамо» перший трофей. Але попереду ще багато роботи. Любов київських уболівальників румунський фахівець ще не заслужив, та й не факт, що зможе.

Суперкубок України.

«Шахтар» - «Динамо» - 1:3

Жуніор Мораес (37) - Карлос Де Пена (20), Жерсон Родрігес (31), Фран Соль (83)

Микола Шапаренко (49), Олександр Караваєв (59)

«Шахтар»: Андрій Пятов, Додо, Сергій Кривцов (Фернандо, 87), Валерій Бондар (Євген Коноплянка, 70), Микола Матвієнко, Тарас Степаненко, Алан Патрік, Маркос Антоніо (Ромеро Марлос, 46), Тайсон, Тете (Манор Соломон, 61), Жуніор Мораес

«Динамо»: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Олександр Сирота, Томаш Кендзьора, Олександр Тимчик, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Карлос Де Пена (Олександр Андрієвський, 75), Жерсон Родрігес, Владислав Супряга (Фран Соль, 61)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(200)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Металісті 1925 підтвердили бажання преміювати арбітрів
Футбол | 25 квітня 2024, 13:17 0
У Металісті 1925 підтвердили бажання преміювати арбітрів

Андрій Нєдєлін прокоментував інсайд Ігоря Бурбаса

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 606
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Киев
Луч красава! А всего-то закодировал Жерсона.
футфан
Циган відродить інтригу в чемпіонаті. Динамо нарешті почало грати в футбол!!! Давай Луческу нам потрібні дві команди в ЛЧ!!!
Ilya
И да, что теперь будут те "фанаты ДК" говорить, которые были против Луческу.
Тренер он отличный, кто бы что не писал.
Bogdan Plisyuk
Не знаю что Луческц с ними сделал, бегают же и пасы отдают и открываются и ДУМАЮТ на поле. С победой !) Молодцы))
wladimir_skidan
Поздравляю всех адекватных болел ДК с победой. Сегодня вы сильнее
ManUtd
Достойное противостояние! Да пусть будет весь новый чемпионат таким же интересным и захватывающим как этот матч
Mac_Gyver
Ну, справедливости ради, ШД должны были реализовать ещё несколько моментов. У Луческу непаханное поле работы.
Поручик Ржевский
Луческу грамотно распорядился тем, что у него есть.
PS. Второй гол Родригеса - это просто красота.
Ilya
Динамо и Луческу с победой!
Ужасная игра от Шахтера, НЕЛЬЗЯ выходить на поле, думая, что ты уже победил.
Да были моменты, но так беззубо играть нельзя.
Надеюсь, что это будет хорошая пощечина, что бы очнулись и начали выполнять работу, за которую получают деньги.
Динамо при Луческу как минимум улучшило реализацию.
К судейству тоже вопросов нет.
Хороший матч получился.
Теперь ждем 3 сентября и болеем за сборную)
ya_3
Заслуженная победа ДИНАМО. Хитрый лис Луческу полностью переиграл Каштру, у которого начинает просматриваться дефицит тактических ходов и сегодняшние эксперименты с составом и заменами очень удивляют. Надеюсь, это просто желание дать отдохнуть ведущим игрокам и дополнительно потренировать резервистов, а не приближающийся кризис...
В любом случае, сегодня ДИНАМО было сильнее, но премьер-лига только начинается - будем поболеть!
dd dent
Всех с победой!
Очень важно было выиграть сегодня этот матч да ещё и шахту именно с т зр психологии, поднятия боевого духа в дк, уверенности и доверия к новому тренеру!
Ну и злопыхатели притихнут, хоть и не на долго.
euro2012_za_2012euro
С защитой и вратарем Шахтёру надо что-то решать.
Луческу и Динамо с победой.
Barsa_che
Вот что значит тренер Луческу, правильная тактика, правильные замены, да замены просто супер! Один вышедший игрок на замену отдает голевой пас, второй вышедший на замену - забивает. Браво Луческу! Браво Динамо! Так держать!
Mac_Gyver
Настоящая "цыганская" месть ))
Болела
Дотерпіли. Заслужили. Вітання Києву. Були сьогодні кращі.
Aleks04
3 — счастливое число для Динамо.
3 Удара
3 Гола
3-й год подряд ДК ставновится обладателем Суперкубка Украины
С победой!
Ukraine_Kiev_Fan
Разница в классе, разница в классе. Я же говорил ее нет, 5 тренировок с нормальным коачем и готово. Всех с победой! Ультрас идут н..й)))
APOCALYPSE APOCALYPSE
Внатуре старый лис - Луческу. Как в шахматы играл на футбольном поле.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
barca_messi
Все пишут о классе. Динамо выиграло, молодцы, никто не спорит. Но именно из-за класса они почти всю игру сидели в обороне, пол второго тайма вообще в глухой обороне. Только такая тактика и сработала. Играй на встречных, получили бы кошелку мячей. Луч - тактик.