Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2020, 18:09
28914
167

Шахтар — Динамо. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України

Лише б не було підлості. Та київський Містер не переплутав тренерську лаву

| Оновлено 25 серпня 2020, 18:09
28914
167
Шахтар — Динамо. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України
ФК Динамо Київ

Здавалося б, банальний виставковий матч, ціна якого - пару днів ейфорії. Але не цього разу. Суперкубок-2020 ментально і статусно обіцяє бути іншим.

Для порядку спочатку відзначимо, що вперше за шістнадцятирічну історію розіграшу трофея він буде розіграний не в липні. Тут все зрозуміло: коронавірус змінив плани і графіки всього світового футболу, і наш «король спорту» не став винятком. А ще вперше гра за Суперкубок України буде зіграна в Києві, на НСК «Олімпійський». Раніше найчастіше матчі за цей трофей проходили в Одесі, на стадіоні «Чорноморець». Більш того, за славних часів ПФЛ, коли саме ця організація була відповідальною за чемпіонат країни, а її тодішній президент Равіль Сафіуллін став ініціатором проведення першого Суперкубка в 2004 році, розглядалося питання офіційно закріпити «Перлину біля моря» постійним місцем проведення Суперкубка. Але після того, як в Одесі було організовано проведення чотирьох поспіль матчів, інтерес до них потихеньку почав слабшати, тому і було вирішено розширити географію. Правда, останнім часом знову повернулися до Одеси: п'ять останніх суперкубкових поєдинків теж відбулися в Південній Пальмірі.

Ще одне нововведення майбутньої гри, правда вимушене: матч відбудеться без глядачів. Офіційна причина - все той же COVID-19. Неофіційна: боязнь нашого вищого футбольного керівництва можливих провокацій або заворушень з боку фанів «Динамо», які з відомих причин зараз перебувають в «активному пошуку».

Однак всі перераховані вище причини нововведень майбутнього матчу - швидше формальність, баловство в порівнянні з однієї-єдиною причиною, яка виглядає Ейфелевою вежею на тлі сільської каланчі. Ви правильно здогадалися: вся справа в фігурі нинішнього наставника «Динамо», який не так вже й давно був наставником «Шахтаря».

Не жарт, а правда: Мірча Луческу зі своїм «Шахтарем» завоював сім Суперкубків України (а всього «гірники» завоювали їх вісім), і ось тепер намагатиметься здобути цей трофей з командою, яку завжди вважав найпринциповішим суперником у своїй кар'єрі. Це вже нестандартно, це вже інтригуюче і непередбачувано. З іншого боку, «Шахтар» в особі його головних «спікерів» до сих пір так і не змирився з приходом «свого» Містера в стан лютого ворога, а тому команда буде мотивована до межі.

До речі, про мотивацію. Подейкують, що по обидва боки барикад будуть підвищені преміальні: розмір виплат - на рівні перемоги в груповому етапі Ліги чемпіонів. До речі, за інформацією румунської преси, Луческу в разі перемоги в Суперкубку передбачений бонус у вигляді 50 тисяч євро. Дрібниця, але приємно.

Складно сказати, який бонус в разі перемоги передбачений для наставника «Шахтаря» Луїша Каштру, але те, що цей бонус буде, можна не сумніватися. Після резонансного ляпасу «гірникам» в півфіналі Ліги Європи від «Інтера», практично всі припускали, що португальський коуч чемпіонів України дасть гравцям основного складу можливість перепочити, відновитися в першу чергу емоційно, і в грі першого туру УПЛ проти «Колоса» випустить честолюбних дублерів. Типу Соломона, Тете чи Коноплянки. Але нинішній Містер «Шахтаря» вчинив інакше: проти ковалівців зіграла беззастережна основа. За винятком Пятова. Каштру прозоро натякнув, що тримає в умі майбутню гру за Суперкубок, яка в світлі приходу Луческу в «Динамо» бачиться на даному етапі абсолютною прерогативою. Цю гру «Шахтарю» ні в якому разі не можна програти. Адже тут питання вже вийшло за рамки суто спортивної дискусії, тут вже поняття «пацанські»: потрібно наочно показати колишньому «своєму», що він в корені неправий.

І колишній «свій» це чудово розуміє. Він знав, куди йшов. Знав, що стане, вже вибачте, червоною ганчіркою для розлючених ситуативних київських сусідів. Як розуміє він і те, що в разі поразки, особливо відчутної, напевно отримає клеймо «збитого льотчика». Тому хитромудрий румун, з одного боку, буде вичавлювати всі соки зі своїх теперішніх підопічних, науськуючи їх на своїх колишніх підопічних, щоб не уславитися невдахою. А з боку іншого Мірча Михайлович підготував відмазку типу «в команді повна біда через хвороби і травми».

Хоча з точки зору кадрового питання Луческу зараз дійсно не позаздриш. Попов, Шабанов, Бурда напевно не зіграють, стало бути, пара центрбеків може залишитися експериментальною - Кендзьора і Сирота. Якщо поза грою буде і Миколенко, то знову доведеться на лівий фланг відряджати Караваєва. Проблемою може бути і відсутність Шепелєва: Шапаренко виглядає якось «дрібніше» на його тлі. А ось в півзахисті і атаці вибір все ж непоганий: цілком можливо, що повністю буде готовий до гри Циганков. Дуже навіть може бути, що з перших хвилин вийде Жерсон, причому не куди-небудь, а на вістрі атаки. Цитаішвілі, Леднєв, де Пена - із середньою лінією проблем бути не повинно.

У зв'язку з цим у «Шахтаря» справи трохи краще будуть: давно травмованого Ісмаїлі давно замінив Матвієнко. Питання лише в тому, хто зіграє в парі з Кривцовим: Хочолава чи Бондар. Ставимо на другого, оскільки перший аж надто непередбачуваний у своїй недолугості.

А ще чекаємо хорошого футболу. Без підлостей і дурниць. Це дуже важливо. А ще не менш важливо, щоб Луческу не переплутав лаву для запасних: а то, не приведи Господи, попрямує в колись звичну сторону, побачивши Даріо Срну чи Артура Глущенка.

Алан Патрік, півзахисник «Шахтаря»:

- Розуміємо, наскільки для наших уболівальників важлива перемога в матчі за Суперкубок. Зараз слід відновитися і бути повністю готовими. Хочемо показати свою гру і заробити перший титул в сезоні.

Богдан Леднєв, півзахисник «Динамо»:

- Одна з наших установок на гру - тримання м'яча, відпрацьовуємо це на тренуваннях. Налаштовуємося тільки на позитивний результат, на полі будемо віддаватися по максимуму для його досягнення. Ми фактично у себе вдома гратимемо за Суперкубок. Це додатковий плюс.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Тайсон, Марлос, Жуніор Мораес

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Кендзьора, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, де Пена, Буяльський, Жерсон Родрігеш.

25 серпня, вівторок

«Шахтар» — «Динамо»
Київ. Стадвон НСК «Олімпійський». 21:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»
ШАХТАР - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:2

 

 
  • 3.76
  • 3.7
  • 1.95
Сделать ставку
 
  • 3.95
  • 3.95
  • 1.86
Сделать ставку
 
  • 3.80
  • 3.70
  • 1.93
Сделать ставку

Опитування

Голосів 319
Спрогнозуйте результат матчу за Суперкубок України між командами Шахтар і Динамо, який пройде 25 серпня в Києві.

Велика перемога Шахтаря

72 голоса 22.57 %

Мінімальна перемога Шахтаря

76 голосів 23.82 %

Перемога Шахтаря по пенальті

10 голосів 3.13 %

Перемога Динамо по пенальті

22 голоса 6.9 %

Мінімальна перемога Динамо

115 голосів 36.05 %

Велика перемога Динамо

24 голоса 7.52 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 167
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
По составу на игру, с чего вдруг Родригеш на острие, если там играет Супряга? И для Жерсона больше подходит позиция вингера. Цыганков вроде как восстанавливается, может выйдет на замену, но не со старта.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
Кротам не привыкать выхватывать от Динамо, поэтому поражение примут как должное.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Иванамофф
Посмотрим. Динамо разобрано и в процессе перестройки. Сами виноваты.
Но, если ребята с яйцами, то могут вспомнить про принципы и дать хороший бой.
Надеюсь, не увижу унылый футбол от Динамо, как последние пару лет.
Динамо, удачи!
Ilya
А в комментариях как обычно, один шлак.
Одни поливают дерьмом других и меняются.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юра Вареник
Только Киев. Только победа!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Да, мир таки перевернулся, фаны дк защищают луча и говорят о его достижениях, а шахты напротив рассказывают что это не тренер вовсе представьте себе такое году так в 2ОО9-м
dd dent
Товарищи шахтари болельщики гонящие на деда говоря что он физрук, подскажите, а вы всем «тренерам неудачникам» бывшим памятники изготавливаете при жизни?
Dora
Результативний футбол на нас очікує!!!
Trollface
Spirt.ua как всегда ошибается в прогнозах. Шахтер уверенно победит.
Микола Унгурян
ну що ж як написав автор - очікуємо на гарний видовищний футбол
Щодо команд - думаю що певна перевага на боці ДК, оскільки ШД лише тиждень тому звершив виступи в ЛЄ і гравці виходить що без відпустки грають. Але на боці ШД таки сильніша гра і сильніші гравці, побачимо чи фактор тренера зуміє це нівелювати
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Barsa_che
Вперед Динамо к победе! Верю в Луческу!
lehach_08
киньте плиз кто нить ссылку на трансляцию
руслан халитов
динамо интересно только тренером пока что