Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2020, 02:44
19940
74

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Я ніколи не ділив гравців на бразильців і українців»

Румунський фахівець дав першу прес-конференцію в якості тренера «Динамо»

| Оновлено 31 липня 2020, 02:44
19940
74
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Я ніколи не ділив гравців на бразильців і українців»
fcdynamo.kiev.ua

Румунський фахівець Мірча Луческу провів першу прес-конференцію в якості нового головного тренера київського «Динамо»:

- Я дуже уважно слухав те, що говорив президент клубу. Мене здивувало те, що більше говоримо про вболівальників, тоді як ми більше повинні говорити про футбол.

Я дуже радий повернутися в Україну, бачити вас і розмовляти з вами і дуже бажаю, щоб всі ми разом перейшли через цей поріг. Тому що клуб зараз потребує найкращого. Я скучив за вами і сподіваюся, що ви теж за мною.

- Можна дізнатися вашу націленість щодо зміни складу «Динамо»?
- Я ніколи нічого радикально не міняю, я намагаюся дати шанс гравцям розкрити свій потенціал і якості кожного з них. У мене був всього тиждень. Зараз є тиждень побачити гравців, познайомитися з ними і зрозуміти, в якому напрямку працювати. У мене буде індивідуальна співбесіда з кожним гравцем, щоб зрозуміти психологічний настрій, що вони хочуть від життя.

Я вважаю, що у «Динамо» хороший склад і підбір гравців, талановита молодь. В першу чергу їм потрібно поміняти свій менталітет в плані підготовки. Важлива організація гри і в плані мотивації роботи, щоб вони віддавали себе повністю на тренуваннях та іграх.

Що стосується новачків, то я зустрівся зі скаутами, щоб вони надали мені кандидатури, які є на перегляді. Також потрібно визначитися з точковим посиленням. Я не можу говорити імена, мені потрібно ознайомитися з гравцями і дати їм час, щоб вони показали себе.

- Скільки часу має пройти, щоб футболісти сприйняли ідеї гри, щоб команда почала грати в футбол, який сповідує Мірча Луческу?
- Дуже мало часу. Другий момент, найгірший для нас, що шість гравців основного складу травмовані. Гравці, які не починають з нами готуватися. Може хтось приєднається до нас. Я розраховував на 22-23 основних гравців. Але у нас зараз тільки 17 футболістів. Це не дає можливості в повній мірі починати підготовку.

- Прийшовши в «Динамо», ви отримали сплеск тиску від уболівальників «Динамо» і «Шахтаря»? Чи спілкувалися ви з президентом «Шахтаря» перед переходом в «Динамо»? Або цієї розмови не було?
- Після того як підписав контракт, я подзвонив президенту «Шахтаря». Він побажав мені удачі. Він зрозумів, чому я перейшов в «Динамо», що я хотів повернутися в Україну. У мене багато емоцій і сил, я хочу віддати це футболу.

В Україні є чемпіонат, який росте і трансформується, і я хочу внести свою лепту в розвиток чемпіонату України.

В «Динамо» багато талановитої молоді, яка хоче рости і прогресувати. Мені це подобається, я люблю розкривати гравців, щоб вони стали справжніми футболістами.

- З «Шахтарем» ви здобули 22 трофея. Які амбіції в «Динамо» і що буде успіхом тут?
- «Шахтар» для мене - це фантастична історія, але це історія. Вона пройшла. Емоції і почуття природно є, тому що була виконана величезна і класна робота. Але я професійний тренер. Почуття почуттями, але я повинен йти вперед.

Я прийшов з італійського чемпіонату, де тренери і гравці переходили з однієї команди в іншу. Емоції і почуття є, але тренер повинен переходити.

Президент «Динамо» запросив мене в команду і я знав, що тут талановита молодь, вона повинна рости і я повинен до цього прагнути. Головне, виростити цих хлопців, щоб ми досягли успіху. Я повинен отримати задоволення від того, що хлопці ростуть, а також від результату.

Маю дуже велику повагу до того, що було в «Шахтарі». Спасибі велике президенту, гравцям, уболівальникам. Але ця сторінка перегорнута, починається нове життя.

- Запрошення Спиридона? Було дуже складно. Спочатку він погодився, а потім відмовив. Його відмова пов'язана з сімейними проблемами. Ми розлучилися три роки тому. Я розмовляв і просив його повернутися в футбол. Але він поїхав до сім'ї. Інших деталей я не знаю.

- У «Шахтарі» був довгий період. З кожним роком йшло поліпшення, не відразу прийшов результат. Будували дуже довго. У «Динамо» менше часу. Потрібно прискорити цей процес зростання гравців їх розвитку. Це дасть нам можливість досягти результату і вигравати. Будьте впевнені, що я свій величезний досвід і сили віддаватиму, щоб команда і гравці росли і ми досягали результату. Для цього я запросив розширений склад тренерів - Вукоєвича, Гусєва, щоб вони мені допомагали і ми разом робили все, щоб команда росла.

- Ви відомий тренер, який будував гру за допомогою бразильських гравців. У «Динамо» немає такої фінансової можливості, як у «Шахтаря». Як ви будете будувати цю систему?
- Я не всю професійну діяльність проводив з бразильцями. У Румунії я працював тільки з румунськими гравцями, досяг хороших результатів. 12 гравців поїхали в сильні чемпіонати.

З бразильцями потрібно по-особливому працювати, їм потрібно замінювати і батьків. З ними потрібно по-батьківськи працювати, щоб поліпшити їх стан, щоб вони прогресували і поїхали в сильні клуби.

Але в «Динамо» є талановита молодь, яка здатна робити хороші речі.

Методи залишаються тими ж. Дуже важливо, як ти побудуєш тренувальний процес. Я ніколи не ділив гравців на бразильців і українців. Кожен футболіст індивідуально різний. Я ніколи не бачив різницю, Ракицький, Кучер, Степаненко, Кривцов, Чигринський, Матвієнко чи бразильський гравець.

- Хто крім Гусєва і Вукоєвича увійде до тренерського штабу?
- І Вуко, і Олег повинні розуміти мою філософію, щоб вони далі гравцям її передавали. Вони важливі фігури. Олег займатиметься групою атаки, тому що є проблеми. Вукоєвич буде займатися середньою лінією. Я буду стежити за захистом і всіма ланками.

Є Дієго тренер з фізпідготовки. Будемо робити великий ухил на те, що в нас дуже багато травм, м'язових травм. Тому що коли я був в «Шахтарі», у мене було мало гравців, у яких були м'язові травми. Таке було тільки у Чигринського. У «Динамо» потрібно виключити такі моменти.

Залишається тренер воротарів Михайлов. Я хотів, щоб всі залишилися в клубі, в тому числі і спортивний директор Олексій Михайличенко, з яким я хочу продуктивно працювати.

- Не кожен зробить такий крок в 75 років. Я не міг відмовити президенту «Динамо» в цьому питанні. Я відчуваю себе добре, що я маю емоції і запал, вести тренування в центрі поля. Бути серед гравців. Я впевнений, що я буду тренувати довгий час. Сподіваюся, що і вболівальники, які зараз проти мене, щоб з часом вони стали на наш бік. Вони повинні в першу чергу зрозуміти мою сміливість, що я зробив цей крок і прийшов в «Динамо» Київ.

Я впевнений, що вболівальники розуміють мене. Що життя триває і в кожен момент воно прекрасне. Якщо я зроблю те, що я запланував, зробити гравців сильнішими, домогтися результату, то деякі тренери, які закінчили кар'єру, вони зможуть повернутися в футбол. Це буде приклад.

Головне - вірити в те, що ти можеш, в те, що ти робиш, - сказав Луческу.

Оцініть матеріал
(110)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Пушич розповів про травму Коноплі та причини успіху в матчі із Зорею
Футбол | 24 квітня 2024, 02:40 0
ВІДЕО. Пушич розповів про травму Коноплі та причини успіху в матчі із Зорею

Головний тренер «Шахтаря» розповів про матч 25-го туру УПЛ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 6
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Про травматичність гравців Динамо попав в десятку, сподіваюсь, що фізпідготовка зміниться накраще.
Alex86 1
никогда не делил, просто игнорил наших
turist86
не делил?
Организовать очную ставку з Федецким, Воробьем, Беликом и Бредуном.
Полузащитник «Шахтера» Евгений Бредун
В августе 2007-го я повздорил с Фернандиньо, нас, правда, сразу разняли. Предыстория такова: перед каждой тренировкой Луческу просил не бить сзади бразильцев. Если такое происходило - даже в игровой ситуации, то он сразу кричал на провинившегося. Фернандиньо прыгает в меня двумя ногами сзади, а тренеры молчат - как будто так и надо! Меня сорвало: я в Левандовски сначала прыгнул, потом в бразильца.
Считаю, что нас, украинцев, не воспринимают как людей и футболистов в родном, казалось бы, клубе. Легионеров же почему-то целуют, извините, в одно место - в европейских клубах совсем наоборот, кстати. Потом Луческу мне сказал, что играть я не буду - нет, не из-за конфликта, а потому что на мое место пришли Илсиньо и Кастильо.
Alex86 1
И что больше удивляет, чего суркис постебался с лучом в назначении когда можно было брать молодых, перспективных и что-то уже показавших тренеров в команду а-ля экс тренер динамо загреб, нигельсманн и тд и тп. Такое ощущение что еще и для того что б шахте насолить, а не только болельщиков стебануть что на те вам вместо дк сердц.
Хотя прессуха в целом нормальная, видно что дед мыслит структурно, соображает еще что-то и может попробует что-то сделать. Чего не скажешь когда читали прошлые пресс наших сердец
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
50 % вьюхи о шахте, больше на исповедь похоже с покаянием
Костя Шевченко
Вде почали гімном годувати. Уявляю що буде далі...
garik_trinity
Понятно вроде всё, но по поводу украинцев я вспомнил интервью Луческу, где он говорил о том, что якобы украинцы генетически не умеют играть в футбол. Может кто-то ещё из комментирующих здесь тоже помнит это интервью?
Viktor Kovtun
я понимаю его
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Отлично новый спец. По физухе.
Лео Леон
Ну шо сказать? Мистер поднял лежащий щит с эмблемой Динамо.Вуко славный рыцарь с Гусевым стали рядом.Я верю шо все получится.На войне как на войне.
ozzy
ВРУН РУМИЦКИЙ
ozzy
ВРУН РУМИЦКИЙ
Olexandr Yevtushok
Успіхів, Михайлович!! Чекаю першої гри - і першого ж Суперкубка в руках!
Axmetov10
Если бы такие слова сказал,например,Зинченко,то был бы другой разговор.А так я не видел ни одного игрока,который бы доказал бы Луческо,что тот зря на него не рассчитывал в ШД.Все,кто не заиграли у Мирчи,себя не проявили больше нигде
Gold11
Знаете с чего я охренел? Это с того, что Гусев будет отвечать за нападение. Это п...ц. Может ктото обьяснить?
Александр Сидорчук
Всё таки цыган гамно, пошёл бы в мариковскую будку, тем более гавнобабич ушёл!
Roma Ukraine
суркіс серйозно взявся за відбілювання іміджу луческу, сьогодні тільки на цьому сайті 10 новин про цигана