Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2020, 15:50
9906
33

СУРКІС: «Луческу не сказав нічого поганого про Динамо і вболівальників»

Президент «Динамо» представив нового головного тренера

| Оновлено 30 липня 2020, 15:50
9906
33
СУРКІС: «Луческу не сказав нічого поганого про Динамо і вболівальників»
ФК Динамо. Ігор Суркіс

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс відповів на запитання журналістів на презентації Мірчі Луческу в ролі головного тренера.

– Сьогодні для київського «Динамо» знаменний день - ми представляємо нового головного тренера Мірчу Луческу. Він довгі роки показував, що він професіонал до мозку кісток, який може працювати на результат. Не тільки в «Шахтарі», а й «Галатасараї» і «Бешикташі» та інших командах, в яких він працював. Він прагне тільки до перемог. Сподіваюся, у Мірчі все вийде в «Динамо», і команда вийде на новий рівень.

Було багато різних пересудів після того, як ми оголосили про підписання контракту з Луческу. Від людей, які не прийняли це рішення. Той же Жозе Моуріньо працював в «Бенфіці» і «Порту», ​​Антич - працював у «Барселоні» і «Реалі», а також в «Атлетіко», де домагався успіху. Дзаккероні працював і в «Мілані», і в «Ювентусі», і «Інтері».

У Луческу була славна історія в «Шахтарі». Але ми розраховуємо на те, що у нього все вийде на новому місці - в «Динамо». Ми зі свого боку повинні надати йому всіляку підтримку. Призначити головним тренером Мірчу Луческу - це моє рішення. Його потрібно прийняти. Якщо ми будемо вигравати - всі будуть аплодувати, якщо не вийде - будуть лаяти мене.

Всі хотіли, щоб прийшов титулований іноземний тренер. Мірчі бажаю успіхів і всього найкращого. Я як президент клубу буду йому допомагати.

– Можливо, вже є від Мірчі Луческу якісь побажання по трансферах?
– В першу чергу Луческу захотів познайомитися з гравцями. Подивитися, хто є в нашій обоймі. Якщо потрібно посилення - будемо реагувати. Але Луческу все розуміє: повинні бути можливості клубу. До старту чемпіонату залишилося три тижні. Ми будемо готуватися і, якщо буде побажання по трансферах, ми будемо реагувати.

– Які завдання ставите перед новим тренером?
– Перед таким тренером, як Луческу, не потрібно ставити завдання. Він розуміє, що потрібно відродити колишню славу «Динамо». Не завжди у нас це виходило відповідати своєму рівню. Працювали тренери, у яких при сприятливих умовах, не виходило. Бувало, що приходили тренери, коли ми посилювали одну-дві позиції, і команда грала, як це було за Сьоміна.

Переглянувши всю пресу за останні роки, я повинен сказати, що Луческу не сказав нічого поганого про «Динамо» і вболівальників. Так, говорив про ФФУ, коли там працював мій брат. Але «Шахтар» виграв 8 разів чемпіонат за той час. Упевнений, що він і зараз не буде мовчати. Особливо в ситуації, коли нас судять два арбітра в сезоні.

Луческу дуже добре вміє працювати з молоддю. Цей факт особисто в мене вселяє оптимізм.

– Скільки часу ви виділили Луческу? Чи є у нього карт-бланш на трансфери?
– У нас вулиця з двостороннім рухом. Повинні бути можливості клубу, щоб підсилити склад. Потрібен список гравців, позиції, які потрібно посилити. Нашою селекційною групою був напрацьований список гравців, коли Михайличенко був спортивним директором.

Він, до речі, залишається в «Динамо». Його ніхто не звільняв. Він пішов за взаємною домовленістю, оскільки не була виконана задача. Але він може повернутися на посаду спортивного директора.

Що стосується сум, які будуть виділені на трансфери, я не буду їх озвучувати.

– Чи прописана чи в контракті Мірчі Луческу бонусна система?
– Він прийшов в команду чисто з професійних якостей. Гроші для нього на останньому місці. У нього є бонусна система за потрапляння в Лігу чемпіонів. Це було озвучено мною.

– Як ви будете вирішувати конфлікт з уболівальниками?
– Сподіваюся на мудрість уболівальників. Коли прийшли на стадіон - я з ними зустрівся. Я намагався пояснити їм свою позицію. У нас є сотні тисяч уболівальників. Не всі приходять на стадіон. Я не можу погодитися з тим, що тренер не може бути прийнятий в нашу сім'ю - в команду «Динамо». Якщо буде успіх - будуть оплески команді. Якщо не буде - критикувати будуть мене.

Я готовий ще раз зустрітися з уболівальниками. Ми живемо в демократичній країні. Кожен може висловлювати свою думку, але, жаль, не всі вміють це робити цивілізовано. Якщо потрібно - я готовий ще раз зустрітися з уболівальниками.

– Проясніть, що сталося, коли в румунській пресі з'явилася заява Луческу?
– У суботу він написав мені листа. Я йому на це відповів. Це був порядний хід людини, яка нещодавно відзначила 75-річчя. Ми прийшли до того, що він працює в команді. Все інше я беру на себе.

– Як ви привітали Мірчу Луческу з 75-річчям?
– Ми приїхали на базу, вручили букет квітів. Випили по 20 грам вина і поїхали, а він залишився працювати.

– Чи залишиться в «Динамо» Олексій Михайличенко?
– Луческу насамперед сказав, що хотів би переговорити з Михайличенко. Він відпочине і повернеться на посаду спортивного директора. Я його умовив прийняти команду, тому що знав, що він підбирав гравців. Може, чогось не вистачило йому, не все вийшло. Не вистачило часу. Посада його залишається, Бессонов тимчасово її займав. Я так просто з людьми не розлучаюся.

Ще раз по ситуації з уболівальниками. Я говорив ультрас: приходьте працюйте. А не просто базікайте мовами. Я теж можу сісти біля телевізора і ображати «Барселону», яка програла чемпіонат «Реалу».

Якщо хочуть ображати – нехай мене ображають. Мірча Луческу завоював 32 трофея. Він прийшов в «Динамо» і ще не почав працювати, а його ображають. Ультрас прийшли – я з ними поговорив. Вони хочуть керувати і вирішувати, але тоді грошики занесіть в клуб.

Сергій ЦИБА

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vit18
"Перед таким тренером, як Луческу, не потрібно ставити завдання" Це щоб потім нікому не пояснювати чому тренер досі працює.
Vit18
"Якщо потрібно посилення - будемо реагувати" Десь далеко заплакав Хацкевич - що ж ви мене Ігор Михайлович заставляли динамівську молодь підтягувати?
west-ukr5555
Дважды сказано:"Должны быть возможности клуба". Это значит, что опять ориентируемся на свободных агентов?
Minolt
Наконец-то пришёл тренер , который умеет и поставит атакующую игру. Ему бы ещё парочку-тройку молодых бразильцев в линию атаки. Один бразилец это никто, трое это что-то.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Max123
Жыдо-цыганская смесь
аоот оооит
еба там еще до сих пор бессонов рабтает давай рахмилевич жги еще
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PUTINHUILO
Не судьба Лесику вернуться в техникум физруком на 1/2 ставки...
 © «УАФ – М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Карпенко
Какое же нубло, проблема Динамо давно не в тренере, а Суркис никак это не поймет, он думает вот Луческу начнет штамповать чемпионаты,наивный еврей