Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2020, 15:25
8377
26

Колос – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч плей-оф чемпіонату України

На переможця фіналу плей-оф чекає вагома нагорода - вихід до кваліфікації Ліги Європи

| Оновлено 29 липня 2020, 15:25
8377
26
Колос – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч плей-оф чемпіонату України
ФК Колос

Для українських шанувальників футболу цим матчем офіційно завершиться сезон 2019-2020 років у Прем'єр-Лізі. А для футболістів «Колоса» і «Маріуполя» майбутня гра на київському НСК «Олімпійський» буде те саме, що фінал Кубку країни. З тією лише різницею, що переможець не стане володарем заповітного трофею, проте отримає можливість вже у вересні представляти Україну в кваліфікації до Ліги Європи.

Обидві команди пройшли непростий шлях до заповітної мети, в якому були і злети, і падіння. Якщо говорити про «Колос», то дебютантів Прем'єр-Ліги довгий час багато хто не розглядали всерйоз не те, щоб говорити про єврокубки, а взагалі як команду, здатну пробитися до шістки кращих. Наприклад, після 16-го туру підопічні Руслана Костишина мали в своєму пасиві 9 поразок і в турнірній таблиці займали лише дев'яте місце, перебуваючи за очками ближче до зони вильоту, ніж до групи лідерів. Однак у весняній частині турніру футболісти із Ковалівки показали себе з найкращого боку і зуміли пробитися до еліти українських клубів.

І хоча на другому етапі «Колос» з десяти матчів виграв лише два, його гравці набралися такого необхідного досвіду, що в першому матчі плей-оф за право виступати у Лізі Європи виявилися явно сильнішими «Дніпра-1», до речі, ще одного дебютанта елітного дивізіону, розгромивши суперників з великим рахунком 4:1. Після цього успіху значна частина фахівців і вболівальників саме «Колос» називають фаворитом у вирішальному матчі плей-оф з «Маріуполем».

Втім, команді з берега Азовського моря не звикати бути в ролі андердога. Досить згадати те, що шанси маріупольців у півфіналі плей-оф з «Олександрією» розцінювалися значно нижче, та й до того ж, вони грали в гостях. Але підопічні Олександра Бабича довели всім, що у футболі досить часто відбуваються події, які передбачити важко. Вони виграли у господарів поля з рахунком 2:1 і тепер боротимуться за місце в Лізі Європи.

Цікаво, що ще зовсім нещодавно на початку червня після відновлення чемпіонату України ніхто не гарантував «Маріуполю» підсумкового восьмого місця. Команда грала нерівно, чергуючи перемоги з поразками і нічиїми. І тільки ближче до кінця другого етапу маріупольці заграли впевненіше. Причому тут треба відзначити, що їхній тренерський штаб став більше довіряти молодим футболістам, в числі яких відразу кілька чемпіонів світу серед молоді. До речі, один з них, Олексій Кащук, забив переможний гол у згаданому матчі з «Олександрією».

«Колос» і «Маріуполь» в нинішньому сезоні зустрічалися двічі і обидва рази вигравали господарі поля. В першому колі на київській «Оболонь-Арені» «Колос» переміг 2:1 (у переможців забили Євген Смирний і Віталій Гавриш, а у тих, хто програв, Руслан Фомін), а в другому колі «Маріуполь» у себе вдома взяв реванш 2:0 (відзначилися Ігор Кірюханцев і Дмитро Топалов).

І про арбітра. Цей матч буде судити киянин Євген Арановський. У нинішньому сезоні при ньому «Маріуполь» одну зустріч завершив внічию 2:2 з «Карпатами» і ще одного разу програв 0:3 «Дніпру-1». А ось із «Колосом» цей арбітр не перетинався.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Зозуля, Максименко, Гавриш, Ємець, Задоя, Оріховський, Смирний, Антюх, Морозко, Бондаренко

«Маріуполь»: Гальчук, Чоботенко, Яворський, Муравський, Полегенько, Чех, Федорчук, Чурко, Корнієнко, Мішньов, Фомін

29 липня, середа

«Колос» – «Маріуполь»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОЛОС - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Лучше уже Колос, Марик себя с АЗ уже показал в прошлой ЛЕ
Alexander Fandeev
Який телепень пише про трансляцію на Уніан?Звісно,трансляція буде на Футболі,як і всі матчі Колоса та Маріуполя
euro2012_za_2012euro
КолОсс отнюдь не на "глиняных" ногах !
soccerx
sport.ua, а точно трансляція по УНІАН буде? у них на оф сайті в телепрограмі даної інформації немає. проте є інформація на сайті Футбол. що трансляція буде по каналу Футбол 1
Denmark1107
Дуже хотілося б, щоб переможець також відмінно зіграв плейоффний цикл. Фіг його знає, за кого вболівати. Колос, як і Десна, з рейтингом Zero(це якщо до індивідуального рейтингу) , тому і опонент буде складніший.
Fan
Бабич куда ты лезешь,чмо
senya
19-25 Чемпионат Украины. Плей-офф. Колос - Мариуполь. 1 тайм
Прямая трансляция
Футбол 1
AЛВ
Ковалівка вперед до перемоги.!!!
ingvar8888
Най переможе сильніший!....
Павел П
нэхай побєдіт сільнєйшій
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
keboundoptorce
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил