Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2020, 10:45
27742
79

Прорив сезону. Колос здолав Маріуполь і зіграє у кваліфікації Ліги Європи

Дебютант Української Прем'єр-ліги завоював путівку на євроарену

| Оновлено 30 липня 2020, 10:45
27742
79
Прорив сезону. Колос здолав Маріуполь і зіграє у кваліфікації Ліги Європи
ФК Колос

Ціна сьогоднішнього матчу для всіх була гранично ясна - на кону стояла путівка до кваліфікації до Ліги Європи. Можливо тому обидві команди провели стартові хвилини досить обережно, приділивши особливу увагу, перш за все, обороні власних воріт. І тільки ближче до середини тайму футболісти стали діяти більш агресивно в атаці і, нарешті, стали з'являтися гострі моменти.

Початок таким діям було покладено на 18-й хвилині, коли гравець «Колоса» Денис Антюх обіграв на правому фланзі захисника і виконав передачу в район лінії воротарського майданчика на Євгена Морозко, однак той, випередивши суперника, пробив повз ворота. Буквально тут же грубо помилився капітан «Маріуполя» Сергій Яворський, який втратив м'яч в центрі поля. Пішла передача на Євгена Смирного, який перебував без опіки захисників приблизно на лінії штрафного майданчика. Смирний пробив сильно, але прямо в те місце, де стояв Євген Гальчук. В підсумку голкіпер м'яч відбив. На 20-й хвилині після розіграшу штрафного удару Максим Максименко зумів першим опинитися на м'ячі і в боротьбі пробив головою, але вище воріт. А ще за хвилину вже «Маріуполь» провів швидку контратаку, на вістрі якої опинився Віктор Корнієнко. Тепер вже він бив головою з близької відстані, однак і тут м'яч полетів вище поперечини.

Після такого сплеску активності гра пішла більш цікавіше на зустрічних курсах. Щоправда, у «Колоса» моментів було побільше, а найпомітнішим у складі ковалевської команди був Євген Морозко. Тричі він намагався вразити ціль ударами з різних дистанцій, але кожного разу м'яч пролітав поруч зі штангою. Особливо небезпечним виглядав епізод на 41-й хвилині, коли Морозко на лівому фланзі на замаху обіграв захисника і обвідним ударом цілився в дальній кут - до гола не вистачило якихось сантиметрів. А вже у компенсований арбітром час хорошим момент для взяття воріт був у «Маріуполя». Головою пробивав Руслан Фомін, але Євген Волинець опинився на місці.

Другий тайм пройшов з великою перевагою «Колоса». Вже на старті його номінальні господарі поля отримали право на штрафний удар, але розіграти його як слід не вдалося. Втім на 51-й хвилині у підопічних Руслана Костишина все вийшло здорово. Після передачі праворуч від Олексія Зозулі форвард ковалівців Олександр Бондаренко головою сильно пробив в правий верхній кут воріт. І якби не блискуча реакція Євгена Гальчука, рахунок в матчі був би відкритий.

«Колос» продовжував атакувати великими силами, в той час як «Маріуполь», в основному, тільки оборонявся. На 69-й хвилині команда з Ковалівки знову заробила штрафний удар, який вирішив виконати Євген Морозко. Пробив він сильно в дальній правий від себе верхній кут і влучив у поперечину. А на 73-й хвилині ще один шанс відзначитися отримав Олександр Бондаренко. Цього разу раз він отримав м'яч поблизу воріт суперників і низом постарався направити його в ціль. Однак на шляху м'яча опинився Сергій Чоботенко, так що замість гола «Колоса» довелося виконувати кутовий.

Лише під кінець другого тайму на 89-й хвилині «Маріуполь» зумів організувати по-справжньому небезпечну атаку, коли Дмитро Мишньов вивів на ударну позицію Дмитра Топалова. Останній пробивав сильно лівою ногою в правий кут і тепер вже Євгену Волинцю довелося демонструвати свою воротарську майстерність, щоб парирувати м'яч на кутовий.

В результаті два тайми командам не вистачило, щоб виявити переможця і згідно з регламентом було призначено додатковий час. І тільки на 95-й хвилині «Колосу» вдалося зробити те, до чого він так довго прагнув. Володимир Лисенко, що вийшов на заміну, навісив м'яч зліва в район воротарського майданчика, де Денис Антюх виграв верхову боротьбу у Ігоря Тищенка та несильним, але точним ударом спрямував м'яч у сітку воріт.

«Маріуполь» міг відігратися на 100-й хвилині. Скориставшись втратою м'яча в центрі поля Денисом Костишиним, гості вп'ятьох втекли в контратаку проти чотирьох футболістів «Колоса». Завершальний удар робив Віктор Корнієнко в лівий нижній кут воріт, але Євген Волинець все бачив і, вибравши правильну позицію, забрав м'яч у руки.

До кінця першого додаткового тайму «Колос» встиг створити ще два хороших моменти. Спершу Євген Морозко промчав по правому краю і виклав м'яч під удар Володимиру Лисенку, але той запустив круглого у небеса. А потім автор першого забитого м'яча Денис Антюх міг зробити дубль, пробиваючи з близької відстані прямо по центру - тут гостей виручив Євген Гальчук.

Після невеликої перерви на 107-й хвилині Денис Костишин увірвався до штрафного майданчика маріупольців і, обігравши Ігоря Тищенка, пробив трохи вище поперечини. А далі більше атакували футболісти приазовського клубу, намагаючись піти від поразки. Але все було марно. «Колос» переміг 1:0 і вперше у своїй історії пробився до єврокубку. Наші привітання!

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Плей-офф за вихід в Лігу Європи. Фінал.

«Колос» - «Маріуполь» - 1:0

Денис Антюх (95)

Євген Задоя (11), Олександр Бондаренко (74), Євген Смирний (113), Денис Костишин (113) - Дмитро Мишньов (7), Ігор Тищенко (46), Сергій Чоботенко (68), Максим Чех (101)

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Максим Максименко, Віталій Гавриш (Кирило Петров, 57), Владислав Ємець, Євген Задоя (Денис Костишин, 100), Павло Оріховський (Вадим Мілько, 74), Євген Смирний, Денис Антюх, Євген Морозко, Олександр Бондаренко (Володимир Лисенко, 75)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Павло Полегенько, Сергій Чоботенко, Сергій Яворський (Данило Сагуткін, 87), Ігор Тищенко, Данило Ігнатенко (Максим Чех, 87), Валерій Федорчук (Олексій Кащук, 99), В'ячеслав Чурко (Дмитро Топалов, 72), Віктор Корнієнко, Дмитро Мишньов, Руслан Фомін (Андрій Кулаков, 99)

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

НСК «Олімпійський» (Київ)

КОЛОС - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 79
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Бабич в Зарю говорите?)Да нет ребятки в первую лигу пусть тренирует.Колос с заслуженной победой.
Aleks04
Заслужили. Шансы дойти как минимум до 4-го раунда есть
Trollface
Костишин, тренер з великої букви. Успіхів в тренерській карєрі.
Aleks04
И Антюх снова забил. Растёт парниша!
Саша Яковенко
Колос гораздо больше заслуживал на победу.
Мариуполь выглядел усталым, прямолинейным и безыдейным.
 © «УАФ – М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Вот слушаю Костышина в послематчевом вью и верю! Молодцы Коваливка!!!
Istm
Колосу успіхів у ЛЄ!
Sunrise
Костышин грамотно распределил силы после карантина. Буквально "слил" июнь, но в концовке команда была на ходу. Браво!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Фурманов
Браво,"Колос"! Браво,Коваливка!!! Во Львове,Одессе,Харькове,Запорожье,Днепре и многих других больших городах Украины есть по несколько десятков улиц,на которых проживает несколько Коваливок по численности. Про огромную численность самих этих городов и говорить нечего. А в первой шестёрке удержался "Колос" из маленького села Коваливка. А в Кубок Европы пробился "Колос" из маленького села Коваливка. И хороший уютный стадион построили. И праздник у коваливцев большой и заслуженный.А почему? Потому что там и владелец клуба, и главный тренер с помощниками, и игроки, и жители села - одно целое. И только поэтому. Больше нечего сказать. Ещё раз - браво,"Колос" и Коваливка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wladimir_skidan
Колосу удачи в ЛЕ
mayakovskiy1
Колос большие молодцы. Все-таки что значит пацаны в первую шестерку попали. Все матчи рубилово, каждая игра мясо. Им после такого все эти искусственные днепряне и 5-ый состав Шахты сладкой булочкой казались. С другой стороны, конечно, одного старания для ЛЕ мало.
Но будет круто если команда из деревни сыграет с хорошим европейским клубом
bolela11111
Постойте.. это ли тот Колос из Ковалевки который заслуженно занял незаслуженное место Одесского Черноморца в высшей лиге в перед началом сезона, а в конце сезона обыграл Динамо Киев со счетом 2:0 в принципиальном матче для Динамо? Это они? Где купить их футболку?
Александр Бондарь
Ну может Коваливка и не большая,но в Голландии и Белгии тоже в еврокубках играют команды из городков с 20 30 ю тыс. населения
wildva_Artem
Думаю, выход Колоса в ЛЕ абсолютно закономерный. Грамотная работа тренерского штаба. Когда в Колосе поняли, что в чемпионате выше 6 не подняться - уже начали готовиться к плей-офф. А в первой шестерке чемпионата спаринг-партнеры посильнее, чем во второй. Вышли на пик формы к матчу с Динамо. Дальше на этой волне прокатились по плей-офф. Одним словом - молодцы!!!
Vit18
Імпонує, що Колос грає, а не відбуває номер. Можливо якусь стадію кваліфікації єврокубків пройде. Але в будь-якому випадку складе конкуренцію в наступному сезоні УПЛ.
Sunrise
Желаю сыграть ЛЕ дома!
Alex86 1
Нормально колос так разогнался, может на энтузиазме и в ЛЕ пройдут, главное что б жребий был благосклонный
Владимир Копяк
В этом году спортивному обществу Колос исполняется 75 лет.Хороший подарок преподнесли футболисты Ковалевки своему родному обществу Колос.По большому счету - сельский футбол это добротный фундамент всего украинского футбола, посчитайте,сколько сельских команд играет во всех лигах, такого нет ни в одной стране Европы!