Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 липня 2020, 12:23
14755
31

Колос розгромив Дніпро-1 і вийшов у фінал плей-оф за Лігу Європи

Дублем відзначився гравець ковалівського клубу Денис Антюх

| Оновлено 26 липня 2020, 12:23
14755
31
Колос розгромив Дніпро-1 і вийшов у фінал плей-оф за Лігу Європи
ФК Колос

У Києві на НСК «Олімпійський» дебютанти української Прем'єр-ліги боролися за вихід у фінал плей-оф. Переможець впритул наблизився до історичного виходу в Лігу Європи, тому всі були максимально мотивовані. Фаворита не було, шанси «Колоса» і «Дніпра-1» абсолютна більшість фахівців оцінювали як рівні.

Колишні одноклубники по тому самому легендарному «Дніпру», Руслан Костишин і Дмитро Михайленко, виставили максимально бойові склади, що не дивно, адже обом командам потрібно було досягати бажаного результату. Але наставник дніпрян все ж зважився на експеримент і замість основного голкіпера Валерія Юрчука поставив у ворота Андрія Кліщука. Можливо, саме це рішення в підсумку і стало визначальним.

Перший по-справжньому небезпечний момент стався на 14-й хвилині, коли після подачі з кутового Адамюк з центру штрафного майданчика просто розстрілював ворота «Колоса», але Волинець витягнув м'яч з лівого нижнього кута. Навіть з огляду на цей момент, гра в цілому була рівна до екватора першого тайму. А далі за пару хвилин все кардинально змінилося.

На 22-й хвилині Оріховський ударом головою відкрив рахунок в матчі, відправивши м'яч у дальній кут після подачі Антюха з правого флангу. А вже в наступній атаці Морозко зі своєї половини зробив закид на Антюха, і Денис зумів з-під двох захисників результативно пробити в падінні на підході до чужого штрафного.

На перерву «Колос» йшов з дуже комфортною перевагою. Денис Антюх став героєм першого тайму, записавши до свого активу гол і результативну передачу. Для продовження боротьби за путівку в кваліфікацію Ліги Європи «Дніпру-1» потрібно було зробити справжній подвиг. Втім, в можливий камбек дніпрян, мабуть, не вірив вже майже ніхто.

Багатими на голи вийшли перші хвилини другої половини зустрічі. Спочатку дніпряни не без везіння скоротили розрив у рахунку, коли після удару Супряги м'яч влучив у штангу, але відскочив в ногу Волинця і все ж залетів у ворота. Надії команди Дмитра Михайленка на камбек прожили рівно три хвилини, поки Кліщук не допустив грубий ляп, промахнувшись повз м'яча на перехопленні. Антюху залишалося лише не промахнутися по порожніх воротах - 3:1.

На 71-й хвилині рефері Катерина Монзуль традиційно вирушила дивитися VAR після падіння Тейлора в штрафному номінальних господарів, але все ж не дала пенальті. Дніпрянам доводилося йти вперед і ризикувати, «Колос» успішно ловив суперника на контратаках, і все ж довести рахунок до розгромного довгий час не вдавалося, футболістам не вистачало точності.

Стовідсотковий момент на 82-й хвилині зіпсував Тейлор. Булеца прорвався з лівого флангу в штрафну і прострілив на бразильця, який з чужої ноги не зміг пробити як слід. А в кінці основного часу Євген Морозко все ж поставив жирну крапку в матчі. На контратаці ковалівці виходили чотири в два, Морозко пробив з-за меж штрафного і м'яч завдяки рикошету залетів Кліщуку за комір.

«Колос» вдруге поспіль забив чотири м'ячі «Дніпру-1» і тепер боротиметься за єврокубкову путівку з переможцем матчу між «Олександрією» та «Маріуполем». 22-річний Денис Антюх став героєм зустрічі, забивши дебютні голи в УПЛ. А помилки Андрія Кліщука поставили хрест на мріях «Дніпра-1» увійти в історію, як наймолодший клуб Ліги Європи.

Колос - Дніпро-1 - 4:1

 Оріховський (22), Антюх (24, 51), Морозко (88) - Супряга (48)

Морозко (14), Задоя (24), Максименко (35) - Цуріков (6), Ді Франко (44)

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Максим Максименко (Вадим Парамонов, 73), Віталій Гавриш, Владислав Ємець, Євген Задоя (Кирило Петров, 53), Павло Ореховський (Денис Костишин, 73), Євген Смирний, Денис Антюх, Євген Морозко, Володимир Лисенко (Олександр Бондаренко, 53).

«Дніпро-1»: Андрій Кліщук, Володимир Адамюк, Олександр Сваток, Сергій Логінов, Андрій Цуріков, Юрій Вакулко (Сергій Булеца, 62), Ді Франко (Сергій Кравченко, 46), Ігор Когут, Олексій Хобленко, Владислав Супряга, Дмитро Коркішко (Тейлор, 46)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: НСК «Олімпійський»

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
А я говорил что днепр крут только во второй шестерке где все дурака валяют. Только бы до конца дотянуть. Так оно и получилось первая шестерка на голову сильнее второй. Жаль в следующем сезоне не будет плей-офф
Футбол в квадрате
Рановато еще Днепру в ЛЕ! Колосу тоже, но заслужили больше. С победой их!
Aleks04
Поздравляю Колос с заслуженной разгромной победой. Костышин в очередной раз «уделал» Миху. Михайленко аут...
axylinam
Колхоз обыграл город с миллионом населения-докатились до дна,с такими темпами скоро сёла будут рулить футболом
UKRAINE FAN
ЦЫГАНЫК: «Психологически лучшие шансы в плей-офф – у Днепра-1» Когда уже он поймет что он не эксперт!
Игорь Петров
Кто-то ещё хочет 16 команд в высшей лиге?
VolShebnik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DidOk
Коли там "Колос" відкриває стадіон? Приїду ✋
BekXan
Кто то в коментах написал что Колос играл с лидерами а Днепр с колхозом и с этого уровень игры.С этим можно согласиться и негодовать.Лишний раз подтверждение деление на две группы это маразм !Все клубы должны быть в равных условиях и расти играя с лидерами .Должна быть эдиная таблица без идиотизма на разделения.Сейчас нада не 4 команды пускать в УПЛ а сразу 6 .
Муґунот Уух
молодці ФК Засуха!дали люлєй СК Город-мінус-адін
Pol Chopa
Все закономерно,Украина становится аграрной страной,что в прынципе не совсем плохо(кормить 8 ярдов как то надо)нуу и средства перетекают немножко в футбол.
wicker
нeсподiвано
UKRAINE FAN
8number Ау ты где? Ну как вынесли алкашей?
Eagle
Насколько упал уровень игры футбола в Украине.((( Возможно Коваливка выиграет у Мариуполя.
Представляю себе игру- "Колос"-Коваливка-"Манчестер Юнайтед" или "Челси".
Поэтому нечего удивляться,почему "Шахтёр","Динамо"Киев,"Заря" не могут пробиться дальше 1/4 финала Еврокубков.
VolShebnik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Бойкинюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил