Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 липня 2020, 13:02
14785
34

Маріуполь вирвав перемогу у Олександрії й продовжує боротьбу за Лігу Європи

Перемогу своїй команді приніс Кащук, який вийшов на заміну

| Оновлено 26 липня 2020, 13:02
14785
34
Маріуполь вирвав перемогу у Олександрії й продовжує боротьбу за Лігу Європи

Виходячи на цей матч, команди вже знали, що його переможець зустрінеться у фіналі плей-оф із «Колосом» з Ковалівки. Втім, навряд чи ця інформація в той момент мала принципове значення для суперників, Адже їм треба було самим вигравати і вирішувати свої питання. А ще приємно знову було побачити на трибунах стадіону «Ніка» вболівальників, яким, хоч в обмеженій кількості, але все ж таки дозволили прийти на футбол.

Початок поєдинку вийшов досить обережним з обох сторін. Було видно, що і «Олександрія», і «Маріуполь» значно зміцнили свої захисні позиції і не поспішають форсувати події. Правда, в одному з епізодів на 7-й хвилині здалося, що під час атаки гостей м'яч потрапив у руку Дениса Мирошниченка, який знаходився в своєму штрафному майданчику. Однак арбітр матчу Анатолій Абдула порушення правил тут не побачив і призначив кутовий удар.

Поступово ігрова перевага стала переходити до підопічних Володимира Шарана і, не випадково, що саме вони створили перший гольовий момент у цій зустрічі. На 14-й хвилині після навісу справа від Дениса Мирошниченка і рикошету від захисника м'яч опинився у Валерія Лучкевича, але той з лінії воротарського майданчика пробив повз ворота. За три хвилини маріупольці відповіли не менш гострою атакою, де на вістрі її опинився Руслан Фомін. Форвард гостей бив головою в ближній кут, але Юрій Паньків у стрибку парирував м'яч на кутовий.

Ближче до середини тайму гості стали виглядати краще. Ще раз міг забити Руслан Фомін на 20-й хвилині, але знову не зумів переграти Юрія Паньківа. А ще через п'ять хвилин голкіпер «Олександрії» в «ближньому бою» виграв дуель у Дмитра Мишньова.

І все ж таки футболісти «Маріуполя» досягли свого. На 28-й хвилині після розіграшу кутового м'яч потрапив до Павла Полегенька і той з лінії штрафного майданчика точно пробив у правий від себе ближній кут воріт.

Господарі поля відігралися досить швидко. На 35-й хвилині вони втекли у контратаку, яку завершив Денис Безбородько. Тут, перш за все, треба зазначити техніку прийому і обробки м'яча нападаючим «Олександрії», а також те, як різко і точно він завдав результативного удару з носка в правий від голкіпера кут воріт.

Кінцівка першого тайму як і початок другого пройшли в рівній боротьбі, але без особливих моментів. Команди багато старалися, володіли м'ячем, однак до завершальних ударів справа майже не доходила. А якщо все ж таки вдалося пробити, то не сильно і для обох воротарів це не становило особливих складнощів.

Так тривало аж до 72-й хвилині, коли після помилки оборони «Олександрії» по черзі могли забивати В'ячеслав Чурко і Дмитро Мишньов, але обидва вони забарилися з ударом і свої моменти змарнували. Проте на 83-й хвилині їх партнер по команді Олексій Кащук, який щойно вийшов на заміну, все зробив вірно. Він стартував зі своєї половини поля і, уникнувши офсайду, що є сил помчав до воріт Юрія Паньківа. Вже у штрафному майданчику його ледь не збив Гліб Бухал, втім молодий форвард «Маріуполя» і тут виявився спритнішим за суперника, встоявши на ногах і точно пробивши з гострого кута повз воротаря під дальню штангу.

На останній хвилині другого тайму олександрійців міг врятувати від поразки свій джокер Богдан Мишенко. Він також провів на полі невелику кількість часу після виходу з лави запасних і чи не першим дотиком міг вразити ціль. Сталося це після розіграшу кутового, а пробивав Мишенко вже з меж штрафного майданчика без опіки з боку захисників. Тільки м'яч пролетів над поперечиною.

Ось так «Маріуполь», який в підсумковій турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги посів восьме місце, виграв у «Олександрії» 2:1 і отримав можливість у фіналі плей-оф поборотися за те, щоб взяти участь у кваліфікації Ліги Європи. Матч із «Колосом» повинен пройти 29 липня у Києві на НСК «Олімпійський».

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. Плей-оф за вихід в Лігу Європи.

«Олександрія» - «Маріуполь» - 1:2 (1:1)

Денис Безбородько (35) - Павло Полегенько (28), Олексій Кащук (83)

Руслан Фомін (69), Євген Гальчук (90+2)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Денис Мірошниченко, Гліб Бухал, Каспарс Дубра, Тимур Стецьков (Павло Пашаєв, 46), Кирило Ковалець, Дмитро Гречишкін, Євген Банада (Василь Грицук, 86), Максим Третьяков (Богдан Мишенко, 89), Валерій Лучкевич (Максим Задерака, 73), Денис Безбородько (Артем Сітало, 73)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Павло Полегенько, Сергій Чоботенко, Сергій Яворський, Назарій Муравський (Ігор Тищенко, 46), Максим Чех (Данило Ігнатенко, 78), Валерій Федорчук (Данило Сагуткін, 90+5), В'ячеслав Чурко (Олексій Кащук, 78), Віктор Корнієнко, Дмитро Мішньов, Руслан Фомін (Дмитро Топалов (90+1)

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Вот как бывает! Казалось бы, фавориты двух полуфинальных пар — Днепр и Александрия выйдут в финал. А не тут-то было. Это УПЛ, детка!
Вадим Максимов
Главное что бы победитель хоть один раунд в ЛЕ прошел
Вячеслав Самойлов
Мариуполь с победой! Даешь еврокубки в новом сезоне (правда, где играть их, если что... - разве что тоже в Запорожье (хотя, вариант так себе - там же Заря наверное будет играть).
Евгений Бойкинюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Demon
Марик, с Победой!!! Молодцы!!!
euro2012_za_2012euro
Тут нежданчик. А за Колос я был спокоен.
Михаил Степанов
как так можно обосраться?!
руслан зайченко
колос 3:1Мариуполь
Sunrise
Кащук продолжает радовать. В финале я за Колос.
Валерий Тарасов
Шаран на выход. Комплектация команды не соответствует уровню ЛЕ. Особенно нападение.
euro2012_za_2012euro
Кстати.
Определились все потенциальные соперники Динамо по квалификации в Лиге Чемпионов 2020/2021.
Второй квалификационный раунд. Путь лиг
Сеяные:
28 Бешикташ (3-е) Турция
46 Виктория Плзень (2-е) Чехия
69 Рапид Вена (2-е) Австрия
Несеяные:
73 ПАОК (2-е) Греция
83 АЗ Алкмар (2-е) Нидерланды
226 Локомотива Зг (2-е) Хорватия
///
Третий квалификационный раунд. Путь лиг
Сеяные:
20 Бенфика (2-е) Португалия
25 Динамо К (2-е) Украина
38 Гент (2-е) Бельгия
***
(44 Краснодар (3-е) Россия )///(если 28 Бешикташ (3-е) Турция не пройдет из Второго квалификационного раунда)
Несеяные:
104 Ренн (3-е) Франция
И
победители второго раунда.
///
Раунд плей-офф.Путь лиг.
БУДУТ сеяными, ЕСЛИ ПРОЙДУТ.
(20 Бенфика (2-е) Португалия)
(25 Динамо К (2-е) Украина)
Напомним. По нашей сетке разыгрывается Две путевки в группу ЛЧ.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Футбол в квадрате
Не хотелось видеть арендоуполь в финале, но Александрия откровенно плохо играла. Так что все закономерно! У Колоса есть хороший шанс зацепится за ЛЕ...
zzg77
Суркисвсёкупил??? Или Ахметов?
Злобный Енот
Какого хуя?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Surkisbravo!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил