Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2020, 12:12
5683
26

Олександрія поставила підніжку Десні перемогою в Чернігові

Підопічні Рябоконя почали зі швидкого голу, але згодом допустили три грубі помилки в обороні

| Оновлено 17 липня 2020, 12:12
5683
26
Олександрія поставила підніжку Десні перемогою в Чернігові
ФК Олександрія

У матчі 31 туру української Прем'єр-ліги в Чернігові місцева «Десна» приймала «Олександрію». Господарі в цьому сезоні ведуть боротьбу за медалі, тому їх влаштовувала тільки перемога. Гості ж були менш мотивовані, бо за будь-яких розкладів завершать чемпіонат на п'ятому місці.

Наставник «Олександрії» Володимир Шаран вирішив надати відпочинок гравцям основи після виснажливого поєдинку з «Динамо», тому тільки Тимур Стецьков, Денис Мірошниченко та Євген Банада, які грали проти «динамівців», вийшли в старті проти «Десни». Крім них, ігровий час отримали футболісти, які протягом сезону рідко з'являлися на полі. Очевидно, що олександрійці вже готуються до плей-оф за путівку в Лігу Європи.

Тренер «сіверян» Олександр Рябоконь, навпаки, виставив бойовий склад і провів мінімальну кількість змін у старті після матчу з Шахтарем: Огірю, Тотовицького і Імерекова замінили Арвеладзе, Картушов і Хльобас.

«Десна» відразу почала грати першим номером і вже на 8-й хвилині відкрила рахунок. Воротар Олег Білик невпевнено пішов на перехоплення при подачі кутового з правого флангу, і з ближньої штанги Тамм відправив м'яч під поперечину. Для естонського захисника це дебютний гол в УПЛ.

«Олександрія» не збиралася дарувати очки супернику. Підопічні Володимира Шарана демонстрували, що також готові показати хорошу гру і на 32-й хвилині відновили статус-кво. Шастал розстріляв ліву дев'ятку воріт, підловивши відскок м'яча поблизу до чужих володінь.

В кінці першої половини гри на висоті були голкіпери. Спочатку Паст врятував «Десну» після удару головою під поперечину від Мишенка, а в компенсований час Білик реабілітувався за помилку на початку матчу і витягнув з дев'ятки подібний удар у виконанні Філіппова. Команди пішли на перерву за рівного рахунку, другий тайм мав розставити крапки над «і».

Те, що сталося далі, поховало амбіції «Десни» здобути путівку в Лігу чемпіонів. За три хвилини гості забили два м'ячі. Спочатку Мишенко розстріляв Паста з кута воротарського після навісу від Ковальця, а в наступній атаці Мірошниченко з флангу навісив точно на голову Задераці, і той відправив м'яч точно в ціль.

Повівши в рахунку з комфортною перевагою, команда Володимира Шарана безпомилково відіграла на відбій і довела матч до перемоги. «Олександрія» буквально перед матчем дізналася, що в плей-оф за єврокубкову путівку зіграє з «Маріуполем», а далі в разі успіху гратиме з переможцем пари «Колос» - «Дніпро-1».

У паралельному матчі «Динамо» обіграло з тим же рахунком 3:1 луганську «Зорю», і тим самим зробило величезний крок на шляху до підсумкового другого місця. Киянам достатньо в останньому турі розібратися з «Колосом». «Десна» тепер може поборотися хіба що за бронзові нагороди, але для цього підопічним Рябоконя потрібно обігравати «Зорю».

Українська Прем’єр-ліга. 31-й тур.

Десна – Олександрія – 1:3

Тамм, 8 – Шастал, 32, Мишенко, 57, Задерака, 61

Западня, 37 – Шастал, 54

Десна: Паст – Западня (Мостовий, 64), Тамм, Гітченко, Фаворов – Арвеладзе (Будківський, 46), Домбровський – Кузик, Хльобас (Огиря, 46), Картушов (Старенький, 71) – Філіппов.

Олександрія: Білик – Стецьков, Бухал, Мельник, Мирошніченко – Грицук (Ковалець, 46), Довгий, Банада – Мишенко (Гречишкін, 60), Шастал (Безбородько, 60, Шендрик, 90), Задерака (Гордієнко, 74).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА-ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

КЛОПП: Потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже, ми слабкі
Футбол | 25 квітня 2024, 01:55 1
КЛОПП: Потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже, ми слабкі

Головний тренер «Ліверпуля» прокоментував поразку від «Евертона» (0:2)

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Ох, и заруба будет Заря- Десна. На кону бронза, группа ЛЕ и 6 млн. Евро
Преимущество у Зари ( можно сыграть и вничью).
Ossa8860
Не на долго хватило "Десны". На ДК собрались, а потом - посыпались...
kekandos
Жаль, конечно, немного и Десну, и Зарю. Деньги с такого крупного турнира как ЛЧ можно было бы израсходовать на трансферы, новых игроков, базу и т.д. А так, думаю, все видели трансферную политику Динамо, потому и жаль. Может, у этих команд получилось бы построить мощную команду Украины. Однако у Динамо и опыта выступлений в ЛЧ побольше, могут удивить. В общем, верим в наши команды как в ЛЧ, так и в ЛЕ
Tkach008
Александрия удивила...Смогли забрать очки у всех претендентов на серебро-бронзу)))Поздно проснулись...
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Александрию простимулировали по полной программе,молодцы александрийцы