Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2020, 02:54
1594
3

Маріуполь у меншості здобув вольову перемогу над Ворсклою

Голи у маріупольців забили футболісти, які вийшли на заміну

| Оновлено 17 липня 2020, 02:54
1594
3
Маріуполь у меншості здобув вольову перемогу над Ворсклою
ФК Маріуполь

«Ворскла» вже вдруге в нинішньому сезоні вийшла на матч Української Прем'єр-Ліги молодіжним складом. Вперше це сталося зовсім нещодавно 3 липня у Тернополі в поєдинку зі «Львовом» перед фіналом Кубка України. Тоді, нагадаємо, юні полтавські футболісти несподівано зіграли внічию, забивши два м'ячі більш досвідченим суперникам. І ось знову Юрій Максимов, тепер вже після невдачі в серії післяматчевих кубкових пенальті, прийняв рішення виставити у грі з «Маріуполем» резервістів.

У гостей теж відбулися зміни після розгромної домашньої поразки від «Олімпіка» 1:4. Втратили місце в основному складі і залишилися на лаві запасних Сергій Яворський, В'ячеслав Чурко, Дмитро Топалов, а Сергія Горбунова не виявилося навіть у заявці. Замість них з перших хвилин на полів вийшли Назарій Муравський, Віктор Корнієнко, Данило Ігнатенко і Олексій Кащук.

Підопічні Олександра Бабича почали активніше і вже на 8-й хвилині могли відкрити рахунок. Після розіграшу кутового Олексій Кащук непогано приклався до м'яча, але Олександр Ткаченко виручив свою команду. Забігаючи наперед зазначу, що ще як мінімум двічі на 24-й і на 30-й хвилинах молодий форвард «Маріуполя» опинявся на ударній позиції в штрафному майданчику суперників, однак обидва рази голкіпер господарів поля не дозволив йому відзначитися.

Мабуть, це були найнебезпечніші моменти взагалі за весь перший тайм. Щодо «Ворскли», то лише перед самою перервою Юрій Козиренко увірвався до штрафного майданчика азовців, обіграв Назарія Муравського і пробив у дальній кут, але м'яч все ж зачепив ногу захисника і пролетів поруч зі штангою.

На початку другого тайму молодь з Полтави нагадала про те, що забивати вона вміє. Після розіграшу кутового Євген Павлюк вистрибнув вище за всіх і з близької відстані головою просто встромив м'яч в сітку воріт. А ще за чотири хвилини гості залишилися у меншості, адже за друге попередження поле достроково покинув Данило Ігнатенко.

Як не дивно, але саме це вилучення струсонуло «Маріуполь» та команда заграла більш гостро в атаці. В одному з епізодів на 55-й хвилині Андрій Кулаков взяв ініціативу на себе і був збитий у штрафному майданчику «Ворскли» Валерієм Дубко. Пенальті вирішив виконати В'ячеслав Чурко, який вийшов на заміну після перерви. Він чітко пробив повз Олександра Ткаченка та зрівняв рахунок.

Надалі «Маріуполь» мав більше можливостей для того, щоб забити переможний гол, але до пори до часу цього йому не вдавалося. Так, на 70-й хвилині Олексій Биков після розіграшу кутового надіслав м'яч трохи вище воріт. Через п'ять хвилин Дмитро Топалов з вигідного положення пробив неточно. А на 80-й хвилині Андрій Кулаков вибіг один на один з Олександром Ткаченком, але обіграти його не зумів.

І все ж гості досягли свого. На 86-й хвилині вони провели швидку контратаку, в якій брала участь чи не половина гравців приазовського клубу, які перебували на полі. А завершив зусилля своїх партнерів Ігор Кірюханцев, який теж вийшов на заміну в другому таймі.

Ось так, маючи на одного футболіста менше (вилучення гравця «Ворскли Артема Челядіна відбулося вже у компенсований арбітром час), «Маріуполь» не тільки зрівняв рахунок, а й досяг вольової перемоги.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур

Ворскла - Маріуполь - 1:2

 Павлюк (46) - Чурко (56, пен.), Кірюханцев (86)

 Челядін (66, 90 +1) - Ігнатенко (40, 50), Кулаков (58), Мишньов (66), Биков (68)

Ігнатенко (50) - Челядін (90 +1)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко, Максим Мельничук, Валерій Дубко (Богдан Чуєв, 90 +3), Євген Павлюк, Тарас Дмитрук, Артем Челядін, Юрій Козиренко (Денис Галата, 84), Ілля Гаджук (Родіон Посевкін, 89), Олег Власов (Артем Білий, 89), Наджееб Якубу (Данило Семілєт, 46), Данило Кравчук

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Павло Полегенько, Сергій Чоботенко (Дава, 25), Назарій Муравський, Олексій Биков (Ігор Кірюханцев, 78), Віктор Корнієнко (Дмитро Топалов, 57), Данило Ігнатенко, Валерій Федорчук, Дмитро Мишньов, Олексій Кащук (В'ячеслав Чурко, 46) Андрій Кулаков

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)

Стадіон: «Ворскла» ім.О.Бутовського

ВОРСКЛА - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Молодняк старался для них это хороший опыт да и отбор кто поедит с основой.
Вячеслав Самойлов
Был бы Мариуполь всегда таким настойчивым, играл бы в первой шестерке! А так - не пойми что получается...