Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 липня 2020, 07:23
9973
98

Без турнірних завдань, ротація і дебюти. Шахтар впевнено здолав Колос

Команда Луїша Каштру здобула чергову перемогу в чемпіонаті

| Оновлено 16 липня 2020, 07:23
9973
98
Без турнірних завдань, ротація і дебюти. Шахтар впевнено здолав Колос
ФК Шахтар Донецьк

Обидві команди вже давно не мають турнірної мотивації, «Шахтар» забезпечив собі титул з рекордним відривом, а «Колос» ще до початку ігор у першій шістці знав, що з останнього місця навряд чи підніметься. «Гірники» резонно надали відпочинок своїм лідерам і задіяли в матчі велику групу футболістів з найближчого резерву. У старті після переможного матчу проти «Десни» залишилися тільки Вітао і Майкон, знайшлося місце в заявці Мораесу, Матвієнку та Марлосу, які повернулися з короткострокового відпочинку. «Колос» же міг розглядати зустріч як хорошу підготовку до матчів проти «Дніпра-1» за право зіграти в Лізі Європи, однак також зробив дев'ять замін у порівнянні з грою проти «Зорі».

З перших хвилин було помітно бажання, з яким діяли футболісти. «Колос» мало в чому поступався суперникові, але все ж присутність у складі «Шахтаря» Тайсона допомагала «гірникам» за рахунок нестандартних дій бразильця створювати моменти біля воріт суперника. На 8-й хвилині Тайсон з флангу передачею шведою вивів в штрафний Сікана, але молодий нападник з гострого кута пробив далеко не кращим чином. Через десять хвилин Тайсон знову загострив гру, прямо по центру вивівши в штрафний Маркоса Антоніо, але той, перебуваючи в забійній позиції, не зумів переграти Кучеренка.

«Колос» намагався відповідати контратаками, проводив досить багато атак на ворота Трубіна, але перший більш-менш небезпечний момент створив лише після першої третини матчу, коли після відмінного навісу Ємця зовсім трохи не дотягнувся до м'яча головою Костишин. Ближче до кінця тайму знову продемонстрував свій клас Тайсон, який відібрав м'яч на фланзі і віддав гостру передачу до лінії штрафного Майкону, проти якого були порушені правила. Небезпечний штрафний партнери надали право пробити Майкону, який відсвяткував свій 23-й день народження, але той запустив м'яч над поперечиною. За великим рахунком, суперники не награли на гол в першому таймі, тому результат першої сорокап'ятихвилинки був цілком логічним.

Після перерви «Шахтар» забив швидкий гол, провівши максимально стрімку контратаку. Маркос Антоніо на високій швидкості промчав по центру і віддав передачу трохи лівіше в штрафний на набігаючого Сіпріано, який пробив в ближній кут. Незабаром міг подвоїти перевагу своєї команди Сікан, але вийшовши на побачення з Кучеренком, став обігрувати голкіпера і забіг під гострий кут, після чого втратив момент. На останні півгодини гри «гірники» випустили на поле Мораеса, Марлоса, Патріка і Соломона замість не зумівших проявити себе належним чином Сікана, Мудрика, Піхальонка і Майкона.

Здавалося, зараз вже «Шахтар» повинен дотиснути суперника, проте особливої ​​націленості у господарів на ворота суперника не спостерігалося. При цьому у «Шахтаря» була тотальна перевага у володінні м'ячем, втомлені гравці «Колоса» ближче до кінцівки зустрічі все рідше і рідше з'являлися поблизу володінь Трубіна. Вже в компенсований арбітром час міг відзначитися Патрік, але відмінно в своєму штрафному зіграв Максименко, зумівши в підкаті вибити м'яч з під ноги бразильця. Але уникнути другого пропущеного м'яча ковалівцям не вдалося. Мораєс після прострілу Марлоса точно пробив з центру штрафного майданчика, встановивши остаточний результат зустрічі.

Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур.

«Шахтар» - «Колос» - 2:0 (0:0)

Маркіньос Сіпріано (49), Жуніор Мораес (94)

Давид Хочолава (71) - Денис Антюх (60), Станіслав Сорокін (78), Жуніор Мораес (81)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Владислав Вакула (Микола Матвієнко, 82), Вітао, Давид Хочолава, Маркіньос Сіпріано, Майкон (Манор Соломон, 63), Олександр Піхальонок (Алан Патрік, 63), Маркос Антоніо, Михайло Мудрик (Ромеро Марлос, 63), Данило Сікан (Жуніор Мораес, 63), Тайсон.

«Колос»: Євген Кучеренко, Євген Єфремов, Максим Максименко, Вадим Парамонов, Владислав Ємець, Євген Задоя (Андрій Богданов, 65), Денис Костишин (Павло Оріховський, 65), Євген Смирний (Кирило Сенько, 75), Денис Антюх, Євген Морозко (Станіслав Сорокін, 75), Олександр Бондаренко (Олег Кожушко, 78).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал має намір викупити контракт форварда. Але є проблема через Мбаппе
Футбол | 24 квітня 2024, 13:52 0
Реал має намір викупити контракт форварда. Але є проблема через Мбаппе

Анчелотті потрібний Хоселу, але у команди може бути надлишок форвардів

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 98
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Glavenista
Два бразильца и два натурализованных бразильца сделали победу.
Нашей молодежи есть к чему стремиться и есть с кого брать пример.
NestorMachno7
Ждём триумфа в ЛЕ!!! ШАХТЁР ЧЕМПИОН!!!
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Нравится как профессионально тренерский штаб пытается сохранить игровой тонус к матчам Евролиги . Даёт ведущим игрокам по-графику отдохнуть 7-10 дней, и опять втягивает в игровой и тренировочный ритм.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Матч-демонстратор для любителей Украинской молодежи, разницу почувствовали? Слава богу, что Шахтер избрал верный вектор развития, а то болтались бы сейчас в таблице коэффициентов УЕФА в третьем десятке и напару с Динамо героически сражались с Лугано, Яблонецами, Мальмё и т д
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
С первых минут было заметно желание с которым действовали футболисты, «Колос» мало в чем уступал сопернику,
-------------------------
Есть надежда, что если Колос встретится с Тимишоарой, то проиграет не с крупным счётом.
JulikoB
Я так понимаю, вопрос о том, кто в следующем году выиграет ЛЧ а в этом ЛЕ снят с повестки дня по причине банальной очевидности.
dd dent
Что за оргазмы у шахтарей? Обыграли колос - супер. Равнение на дк? И не смущает что дк судя по очкам на уровне топ 6, но не 1. То что шахта обыгрывает всех в упл это прям показатель гранда, пока Аталанта домой не приедет и не покажет настоящее место.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Где там второй гол, он еще позорнее первого?
JulikoB
В перерыве с Колосом провели беседу, и вратарь как пантера бросился за мячом, который катился в тот же угол, и о чудо, не достал.