Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
08.07.2020 21:30 – FT 1 : 1
8 : 7 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 09 липня 2020, 01:02
27202
75

Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на фінальний матч Кубка України

Битва за трофей в Харкові

| Оновлено 09 липня 2020, 01:02
27202
75
Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на фінальний матч Кубка України
ФК Ворскла

До фінального поєдинку Кубка України футболісти київського «Динамо» підійшли в далеко не найкращому психологічному стані. Дві поспіль поразки в національному чемпіонаті змістили киян на третє місце турнірної таблиці і поставили під загрозу завоювання «срібних» медалей у сезоні, що підходить до завершення. «Дуже ускладнили собі завдання боротьби за друге місце, хоча все залежить від нас. Залишилося три матчі в чемпіонаті, які потрібно вигравати, і фінал Кубка України», - зазначив після програного матчу «Шахтарю» наставник «біло-синіх» Олексій Михайличенко. Що ж, завоювання трофею хоч якось підсолодить пігулку від в цілому дуже непереконливого сезону у виконанні київського колективу.

Полтавчани також не приховують всю серйозність своїх намірів завоювати трофей. При чому перемога в протистоянні на ОСК «Металіст» для полтавців, на відміну від їх найближчих суперників, є головним пріоритетом в останньому відрізку сезону. Звичайно, «Ворскла» ще не убезпечила себе від необхідності участі в плей-оф за право збереження прописки в еліті, але в такий розвиток подій, скажімо відверто, не дуже віриться. Полтавчани демонструють досить солідний рівень гри і в крайньому турі навіть молодіжним складом (основа цілеспрямовано готувалася до фіналу) зуміли продовжити свою безпрограшну серію в чемпіонаті до семи матчів. Можлива перемога в Харкові дозволить «зелено-білим» не тільки вдруге в історії завоювати Кубок, але і дасть можливість стартувати на груповому етапі Ліги Європи.

У Кубку України «Динамо» і «Ворскла» зустрічалися один раз, в сезоні 2002/2003, а сталося це на стадії 1/4 фіналу. За результатом двоматчевої дуелі кияни впевнено довели свою перевагу, здобувши мінімальну перемогу на своєму полі і розгромивши суперників з рахунком 4:0 в Полтаві. А кубковий прорив «зелено-білих» стався в 2009-му році, коли полтавська команда, керована на той час Миколою Павловим, у фіналі здолала свіжоспеченого переможця Кубка УЄФА донецький «Шахтар». В цьому ж році полтавці зустрілися з «Динамо» в поєдинку за Суперкубок України. Долю трофея вирішувала серія післяматчевих пенальті (основний і додатковий час завершилися без голів), в якій кияни були точнішими за своїх суперників.

Шлях до вирішального протистояння кубкового турніру обидві команди почали з 1/8 фіналу. Кияни на цій стадії зуміли здолати донецький «Шахтар», який брав трофей в чотирьох попередніх розіграшах. Перемогу «Динамо» приніс Денис Попов, який завдав результативного удару в додатковий час. «Ворскла» в 1/8 фіналу завдала мінімальну поразку «Колосу», а єдиний гол забив Юрій Козиренко. У чвертьфіналі «біло-сині» знову змушені були грати овертайм, в якому точний удар Віктора Циганкова приніс перемогу над «Олександрією». Полтавчани на цій стадії, як і на попередній, здобули мінімальну перемогу, обігравши «Десну» (єдиний гол з пенальті забив Денис Васін). А вже після карантину команди провели півфінальні зустрічі: «Динамо» розібралося з «Минаєм», а «Ворскла» завдяки блискучій грі в післяматчевій серії пенальті 16-річного Павла Ісенка вирвала путівку в фінал у «Маріуполя».

Природно, у «Динамо» набагато більше досягнень в Кубку, ніж у полтавського колективу. Кияни 17 разів виходили у фінал, і в 11 випадках завойовували трофей. «Ворскла» брала Кубок тільки раз. Більше того, полтавчани лише раз зуміли дійти до вирішального протистояння. Останній раз київський клуб вигравав національний Кубок у 2015-му. З нинішнього складу «Динамо» тільки один футболіст брав участь в тому фіналі - Сергій Сидорчук. Відзначимо і ветерана «Ворскли» Володимира Чеснакова, який був причетний до тріумфального кубкового походу «зелено-білих» в 2009-му.

Тренерський штаб «Динамо» в майбутньому поєдинку не зможе розраховувати на Йосипа Піварича, але це навряд чи стане великою проблемою для киян. До Харкова вирушив Віталій Миколенко, який залікував пошкодження, тому саме він повинен зайняти звичне місце на лівому фланзі оборони. У полтавчан під питанням участь у поєдинку Олександра Скляра і Альюна Ндіайє, а їхня відсутність може негативно позначитися на боєздатності «зелено-білих».

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Попов, Шабанов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелев, Вербич, Буяльський, Цітаішвілі, Русин.

«Ворскла»: Різник, Сапай, Альюн, Чеснаков, Пердута, Кане, Пуцлін, Скляр, Ребенок, Кулач, Степанюк.

8 липня, середа

«Динамо» — «Ворскла»
Харків. ОСК «Металіст». 21:30
ТБ-трансляція на телеканалах «UA:Перший» та «Футбол 1»
ДИНАМО – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 311
Спрогнозуйте результат фінального матчу Кубка України між Динамо і Ворсклою, який пройде 8 липня у Харкові.

Велика перемога Динамо

53 голоса 17.04 %

Мінімальна перемога Динамо

113 голосів 36.33 %

Перемога Динамо по пенальті

7 голосів 2.25 %

Перемога Ворскли по пенальті

58 голосів 18.65 %

Мінімальна перемога Ворскли

67 голосів 21.54 %

Велика перемога Ворскли

13 голосів 4.18 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 75
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Hottabych
Желаю команде Ворскла:Только Ворскла, только победа!
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trollface
Победа Ворскле поможет выжить как клубу и не повторить судьбу Карпат. Будет интересная игра. Полтаве Победы.
BaZia
Надеюсь у игроков ДК хватит ума слить блондинку и начать сезон с чистого листа с тренером по футболу, а не физручилой
Игорь Петров
Неважно кто победит, главное что бы судьи не влияли на эту победу.
Ukraine
1:5 і по домам
Istm
Як би файно виглядав цей матч при повних трибунах!
8number
Пердута через Скляра на Кане, той метрів 50 по полю і на Кулача наліво, той під ногу по воротам і рикошет від Миколенко на Степанюка 0:1. Це двадцять шоста хвилина.
Потім бійня, може навіть кров та сльози, червона картка чи дві, по настрою Романюка.
Далі Скляр, якщо ще без червоної, тут я не впевнений, кладе баночку з за меж штрафної. На підстраховці Кане та Кулач. 0:2
П’ять хвилин до кінця матча плюс сім від Катерини. Дванадцять хвилин мовчання і замерзших сердець.
Все. Я плачу, діти Полтави плачуть, Троєщина плаче, Жека реєструє ще два акаунти, Пердута підіймає кубок, Максимов робе 2 прямих і хук з права по першому стільцю на шляху, салюти, феєрверки, Суркіс додає ще 2см до товщини скла на Майбах, п’ятеро динамівців до Турції, двоє жінок динамівців до Києва, а троє з них, вже колишніх, пряміком до Жмеринки, але це вже зовсім інша історія.
Сергей Виртос
Потрібно щоб Динамо виграло, так як Ворскли точно не потрібно в ЛЄ , ті самі Олександрія і Колос краще виглядають за Ворсклу і думаю зможуть більше очків для коефіцієнта принести
Микола Унгурян
Хотілося б звісно перемоги Ворксли, але навряд чи.
Навіть таке розібране Динамо справиться у фіналі. І може і краще киянам виграти Кубок, тоді спокійно собі дограють чемп, навіть без срібних медалей, але з місцем в груповому етапі ЛЄ (навіть при срібних медалях то дуже мало шансів що ДК пройде сито кваліфікації ЛЧ, тому всерівно буде в групі ЛЄ)
Ukraine
Тільки Ворскла, тільки Перемога!!!!
Як би мач не завершився, нехай Ворскла посоває телят
Trollface
На честную игру со стороны Динамо надеяться не приходится. Думаю все уже проплачено.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rus
В Харькове дождь идет, игра будет веселой!
FidanFCCO
Надеюсь Колхоз не подведёт сегодня и нагнёт Динамо
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил