Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 липня 2020, 11:33
2900
5

Дніпро-1 в очній дуелі вибив Олімпік з групи своїх прямих переслідувачів

Колектив Михайленка не розділяє очки з опонентами вже дев'ять матчів поспіль

| Оновлено 06 липня 2020, 11:33
2900
5
Дніпро-1 в очній дуелі вибив Олімпік з групи своїх прямих переслідувачів
СК Дніпро-1

Велику програму двадцять дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги завершувало протистояння в столиці України, де на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського донецький «Олімпік» приймав дніпровський «Дніпро-1». Це протистояння вважалося головною подією звітного футбольного вік-енду серед нижньої шістки команд країни, адже лідер підгрупи мав всі шанси відкинути з зони своїх переслідувачів підопічних Ігоря Климовського.

Донеччани стали в цьому сезоні по-справжньому знаковим суперником для колективу Дмитра Михайленка. З перемоги над «Олімпіком» в першому турі (2:0), «Дніпро-1» почав для себе тернистий шлях серед «еліти» українського футболу. З успіху, за схожої різниці забитих і пропущених м'ячів (3:1), дніпряни повернулися з двомісячної карантинної паузи матчем проти «олімпійців».

І вже тепер, наблизившись упритул до завершення дебютного сезону в УПЛ, команда Михайленка мала всі шанси виправити свою несподівану серію з двох поспіль поразок від полтавської «Ворскли» (0:2) і «Маріуполя» (1:2). Ось тільки для цього необхідно було здолати «Олімпік», який мало того, що намагається піднятися подалі з дна турнірної таблиці, так ще й не поступався з тієї самої травневої гри на «Дніпро-Арені».

Донеччани вийшли на гру з дебютантом «елітної» першості в воротах, але не дали Чекотуну суперники можливості спробувати м'яча в руках, як миттю спрямували шторм своїх флангових атак на чужі володіння. Супряга мав усі шанси забити ще до половини оберту секундної стрілки, але махнув повз м'яч ногою після прострілу з лівого флангу від Коркішка. І все ж, друга спроба Владислава виявилася більш успішною. Хобленко від лицьової з протилежного боку поля видав ще один пас у центр штрафної, звідки партнер по команді вже зміг переграти юного опонента в «рамці» воріт.

«Дніпру-1» не склало великих труднощів забрати гру під свій контроль, поки суперник морально відходив від такого жвавого старту. «Олімпік» вирішив грати на зустрічних курсах, що позбавило глядачів, на щастя, можливості спостерігати за подіями в центрі поля, змістивши акценти ближче до штрафних майданчиків обох команд. Коркішко довго не вгамовувався, завдаючи серії ударів з дальніх дистанцій з метою перевірки реакції Чекотуна, але юний голкіпер демонстрував впевнену гру, навіть не дивлячись на швидкий пропущений гол.

У перипетіях подій прикру травму отримав Денис Баланюк, у епізоді боротьби на чужій половині потягнувши м'язи паху. Форварда «Олімпіка» довелося міняти на Шахаба, який давно вже не демонструє свого рівень зразка кінця минулого року.

Через тривалий період динамічної рівноваги, вже під завісу першого тайму, ситуація знову загострилася завдяки серії атак з обох сторін. Чекотун вистояв у очній дуелі з Супрягою відразу після того, як Кліщук дістав з правої «дев'ятки» удар з середньої дистанції від Тейшейри, а вже за мить Вербний не зміг підловити голкіпера суперників на невдалій спробі перехоплення верхового м'яча, неточно пробивши у порожні ворота з гострого кута. З виходами на подачі у обох голкіперів були проблеми в цей вечір, але свою помилку Чекотун зробить вже в другій половині матчу.

Після перерви Михайленко затіяв досить цікаву зміну позицій в атаці своєї команди, яку супроводжувала порція замін. Булеца, Супряга і Хобленко в різні проміжки часу могли змінювати своє місце на полі абсолютно несподіваним чином, що запаморочило голову обороні донеччан. У підсумку, Гришко в одному з епізодів подарував Булеці можливість відразу після виходу на заміну оформити розкішний удар зі штрафного з близької дистанції у воротарський кут. Завершувати матч після цього епізоду «Дніпру-1» було не складно. Підопічні Ігоря Климовського поступилися вдруге після карантину, і знову каменем спотикання став для них колектив Михайленка.

У наступному турі на донецький «Олімпік» очікує регіональне дербі Донецької області проти «Маріуполя», а ось «Дніпру-1», швидше за все, доведеться пропустити догравання 26-го туру, на який був запланований виїзний матч проти львівських «Карпат». Повернеться на телеекрани команда Михайленка через тиждень, коли на «Дніпро-Арені» зіграє з ФК «Львів».

Українська Прем’єр-ліга. 29-й тур.

Олімпік – Дніпро-1 – 0:2

 Супряга, 1, Булеца, 64

 Кравченко, 9, Гришко, 64 – Цуріков, 15, Хобленко, 56, Кліщук, 85

Олімпік: Чекотун – Лебеденко, Гришко, Снурніцин, Кравченко – Вербний (Чогадзе, 74) – Балашов (Дегтярьов, 65), Романовський (Завійський, 65), Політило, Тейшейра – Баланюк (Шахаб, 22).

Дніпро-1: Кліщук – Цуріков, Логінов, Сваток (Лопирьонок, 73), Адамюк – Коркішко (Булеца, 62), Ді Франко (Сніжко, 73), Когут (Кравченко, 62), Вакулко – Хобленко – Супряга (Чичиков, 81).

Арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 10 (4) – 12 (7)
Кутові: 6 – 5
Оффсайди: 2 – 1.

ОЛІМПІК-ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
С победой!
Poltfut
Молодцы!!!
DidOk
Що там чути на рахунок об'єднання з одеським Чорноморцем ?