Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 липня 2020, 16:10
8174
25

«Юніорський» склад Ворскли зумів завоювати нічию зі Львовом

Далекий від основного складу полтавчан зумів двічі відзначитися у воротах колективу Цецадзе

| Оновлено 04 липня 2020, 16:10
8174
25
«Юніорський» склад Ворскли зумів завоювати нічию зі Львовом
ФК Ворскла

Черговий тур української першості відкривало протистояння між ПФК «Львів» та полтавською «Ворсклою». При цьому зустріч була перенесена на Тернопільський міський стадіон, який тимчасово став домашнім для «синьо-золотих».

Практично вирішене питання зі зняттям «Карпат» з чемпіонату убезпечило «містян» від прямого вильоту в Першу лігу, але перспектива грати матчі плей-оф за право залишитися в еліті не може радувати шанувальників «левів». Тому номінальні господарі були сповнені рішучості саме в поєдинку з «Ворсклою» перервати свою безвиграшну серію. Тим більше, що полтавчани привезли до Тернополя молодіжний склад на чолі з недавнім героєм півфіналу Кубка України Павлом Ісенком. На даний момент для «зелено-білих» очікувано головним пріоритетом стає вирішальне протистояння національного Кубка, в якому вони вже наступного тижня битимуться з «Динамо».

Але почалася зустріч зовсім не так, як того очікували вболівальники «левів». Одна з найгірших захисних ліній чемпіонату (більше «Львова» в свої ворота пропустив лише «Колос») дала слабину вже на 7-й хвилині. В атаці молоді полтавці довели м'яч до свого капітана Артема Челядіна, який класним обвідним ударом пробив точно в кут.

Після пропущеного гола львів'яни взяли м'яч під контроль, але їхні опоненти не збиралися притискатися до свого штрафного. Компактна оборона «зелено-білих» не дозволяла суперникам турбувати Ісенка, а контрвипади полтавчан виглядали досить перспективними. За перші півгодини гри львів'яни запам'яталися лише дальніми ударами Кравчука і Яковеллі, які не несли загрози для 16-річного голкіпера. А полтавська молодь грала з азартом, і зіграй трохи хитріше в кінці тайму Власов, справи у «Львова» могли стати зовсім поганими.

Друга половина зустрічі почалася з гольового моменту біля воріт «Ворскли». Богунов вивів на ударну позицію Бопесу, який з лівого кута штрафного не влучив у ближній кут. А далі «наварила» вже оборона полтавського клубу: обрізкою Павлюка сповна скористався Яковеллі, який технічно перекинув м'яч через голкіпера.

На полі почалися «гойдалки», і команди стали демонструвати більш динамічний футбол. Знову загрожував воротам Яковеллі, відмінний шанс оформити дубль упустив Челядин, трохи не влучив у ціль Власов. З плином часу полтавчани помітно втомилися, почавши програвати мікроепізоди своїм більш досвідченим суперникам. І львів'яни зуміли скористатися ситуацією. Після навісу зі штрафного і дещо невпевненої гри Ісенка м'яч відскочив на голову Борзенка, якому залишалося влучити у порожні ворота.

До честі молодих полтавців, вони не здалися, і відразу могли зрівняти результат, коли Козиренко не зміг з близької відстані влучити у ворота. Міг зняти питання про переможця зустрічі Татарков, але після його удару м'яч влучив у поперечину. Гості перевели гру до штрафного львів'ян і були винагороджені: після навісу з флангу і скидки партнера Данило Кравчук завдав точного удару.

Але і це було ще не все. Чергова атака «Львова» завершилася ударом Богунова, після якого м'яч потрапив у виставлену руку Павлюка. Справа відбулася в штрафному полтавчан, але арбітр не став вказувати на 11-тиметрову позначку. А незабаром «зелено-білі» вийшли вчотирьох (!) на голкіпера, і момент запоров Бугаєнко, який цей момент організував.

Таким чином, «Ворскла» продовжила свою безпрограшну серію, а львів'яни знову не можуть перемогти. Тепер на полтавчан чекає вирішальний поєдинок Кубка України, який вони проведуть зовсім іншим складом. У наступному турі підопічні Юрія Максимова будуть відпочивати, оскільки їхнім суперником повинні стати «Карпати», а «Львів» зіграє в гостьовій зустрічі з «Дніпром-1».

Українська Прем’єр-ліга. 29-й тур.

Львів – Ворскла – 2:2

 Яковеллі, 55, Борзенко, 75 – Челядін, 7,  Д. Кравчук, 89

Татарков, 45, Сабіно, 52, Гончар, 70 – Д. Кравчук, 22, Мельничук, 63, Дубко, 74

Львів: Сарнавський – Татарков, Ю. Кравчук (Гончар, 69), Братков, Борзенко – Сабіно – Богунов, Шина (Приймак, 77), Бопесу (Клименчук, 69), Алваро (Ренан, 56) – Яковеллі.

Ворскла: Ісенко – Мельничук, Дубко, Павлюк, Сємілєт (Посевкін, 90+2) – Козиренко (Бугаєнко, 83), Челядін, Білий (Галата, 46), Гаджук (Кулаковський, 90+2) – Власов (Дмитрук, 73), Д. Кравчук.

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька обл.)

Стадіон: Тернопільський міський стадіон (Тернопіль)

Удари (у площину): 13 (4) – 9 (3)
Кутові: 4 – 4
Оффсайди: 1 – 0.

ЛЬВІВ-ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Классные у нас пацаны.Не много спокойствия и опыта и могло быть всё ещё круче.Спасибо.Вот что значит давать шанс молодым и понимание что у них есть возможность за играть за основу и попасть в основу через свою школу.Не хотят у нас в клубах работать с молодыми ,а зря это будущее нашего футбола.У Ворсклы всегда была хорошая школа,Сачко правда не доверял ей а зря.А Максимов умеет работать с молодыми.
Aleks04
Будущие топ-футболисты. Фантастика! А кто-то говорит, что УПЛ неинтересная... Зря Карпаты снялись с УПЛ
8number
Прекрасна гра . І дуже показова. Максимову, керівництву Ворскли велике спасибі.
Таке хтось повинен був показати.
.
Мій план по обмеженню зарплат я пізніше викладу.
8number
Це футбольний форум, авжеш. Але,
Як бути українцем і не любити Полтаву?
Та можна навіть Гоголя «руським» вважати.
Як не любити Полтаву?
Андрій Івко
Напевне, найбожевільніший матч посткарантинної УПЛ. Я хоч і не бачив матчу(пенісову ку ), але судячи з текстової трансляції, команди грали взагалі без центра поля, на зустрічних курсах
Mukola Puzh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ростик Карпа
Парадокс, особливо останні хвилини.... Суддя ще той під.ас але Львів своєю грою заслужив нічию...
8number
Дніпро поки що перше скакнкло з низу до самої УПЛ. І, доречі, з майже одним складом.
Таке собі досягнення, але аналогів нема.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
8number
Я, доречі, зовсім не знаю , хто там зараз «держе» Ворсклу.
І за цю таємницю, вболівальники Ворскли, я буду з вами.
8number
Отут я вже пішов в офтоп, пробачте.
У нас, доречі, 2 стадіони сертифіковані УЕФА і мрія це напевне, щоб у Дніпрі будо 2 клуби, було дербі...як би цікаво було...😊
8number
А якщо б нашу сбірну , що ЧС виграла виставити до УПЛ - там би і Ахмєт з Бразилією всрався.
Жаль, що далі біда .
Al Zolo
не верю что Фекалии выиграют стыки у любой из лидеров 1 лиги..... походу увидим обе львовские во 2 лиге