Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 30 червня 2020, 14:35
8637
0

Пас Шахова на Роналду, прощання Гомеса та заміни Сульшера

Sport.ua – про головне, що розповів нам європейський вік-енд

| Оновлено 30 червня 2020, 14:35
8637
0
Пас Шахова на Роналду, прощання Гомеса та заміни Сульшера
ФК Манчестер Юнайтед

Топ-ліги все ближче і ближче до фінішу, і все більше і більше місць в таблицях стають підсумковими. Слідом за «Баварією» чемпіонат виграв і «Ліверпуль», і на минулих вихідних, зрозуміло, теж не обійшлося без рекордів і досягнень.

Підвищення вік-енду

На минулих вихідних закінчився регулярний сезон Бундесліги, і якщо перехідні матчі і фінал Кубка ще попереду, то команди, що підвищилися напряму, відомі вже зараз. Разом з «Армінією» з Білефільда ​​в еліту піднявся знаменитий «Штутгарт»: п'ятикратний чемпіон Німеччини, триразовий володар Кубка.

Треба визнати, що й місце в Бундеслізі шваби заробили з ростером, в якому відомих гравців було побільше, ніж в складі деяких борців за єврозону. Маріо Гомесу з його 31 голом дрібниці не вистачило, щоб увійти до десятки найбільш результативних гравців в історії збірної Німеччини; Хольгер Бадштубер довго вважався найперспективнішим захисником покоління і, якби не травми, грав би за «Баварію» до сих пір; Гонсало Кастро зіграв більше 350 матчів у Бундеслізі і сильно допоміг команді повернутися.

Цікаво, що повернув «Штутгарт» в еліту Пеллегріно Матараццо – італо-американський менеджер, для якого сезон-19/20 став першим у професійній кар'єрі. Останній матч в сезоні був швабами програний, але результат іншого матчу («Хайденхайм» грав з «Армінією» і теж програв) дозволив легендарному клубу не звалитися в зону перехідних матчів. Маріо Гомес забив єдиний гол «Штутгарта» в матчі, відсвяткував підвищення з фанатами і… попрощався.

«Я був упевнений на початку сезону, що ми підвищимося в класі. Тому я вирішив, що це буде мій останній рік у Штутгарті, в Німеччині і, можливо, в якості футболіста» - сказав СуперМаріо. Дуже шкода, що Гомеса ми так і не побачимо в еліті, але він краще за всіх розуміє можливості свого тіла. Все-таки навіть на рівні другої Бундесліги екс-бомбардир бундестім забив менше голів, ніж провів матчів на лавці (7 проти 17).

Наші хлопці вік-енду

На жаль, цього разу українцям в топ-лігах похвалитися особливо нічим. Олександр Зінченко під час кубкового матчу «Ман Сіті» з «Ньюкаслом» сидів на лавці, поки грав Бенжамен Менді – а ось Руслан Малiновський, навпаки, вперше за довгий час вийшов в стартовому складі, але не показав нічого більш значущого, анiж попередження, через яке пропустить наступний тур. З трьох його ударів в площину воріт не припав жоден, з тридцяти п'яти його точних передач реально загострюючих також не було.

До речі, в грі «Аталанти» проти «Удінезе» був продемонстрований і головний вихід на заміну в усьому вік-енді. Луїс Мюріель, один з провідних бомбардирів команди, почав матч на лавці, вийшов за рахунку 1:1 – і вистрілив дублем. І це, звичайно, зайвий доказ того, що в системі Гасперіні «запасний» не дорівнює «непотрібний» чи «той, хто не влаштовує». Малиновський в сезоні неодноразово підривав гру, з'являючись саме на заміну – і, можливо, для нього ж корисніше буде виходити проти втомлених суперників, а не в старті.

Євген Шахов вийшов в стартовому складі «Лечче» - і зіграв важливу роль… для чемпіонства «Ювентуса». «Бьянконері», звичайно, тиснули на скромного аутсайдера і так, але той протримався весь перший тайм і трохи більше. Однак на початку другого українець так відпрацював в обороні, що віддав пас точно на Роналду. Голденбой з Дібалою дограли момент до вірного і забили перший гол, а закінчилася гра за рахунку 4:0.

Камбек вік-енду

В «Інтера» не надто йдуть справи після карантину: команда вилетіла з Кубка, не змогла вдома обіграти «Сассуоло» і повинна була програвати «Пармі». Ще за десять хвилин до кінця «нерадзуррі» програвали на стадіоні «Енніо Тардіні», але голи на 84-й і 87-й хвилинах принесли їм три очки в скарбничку.

Тим не менш, проблеми в грі команди Конте очевидні. Команда грає, ніби в кайданах, при дуже сильному складі мучиться з відверто прохідними суперниками. Стиль роботи цього тренера ґрунтується якраз на фізичній потужності, і, мабуть, все те ж припинення чемпіонату вдарила по його команді сильніше, аніж по команді Гвардіоли або умовного Саррi. Питання тепер в тому, чи продовжиться довіра Антоніо від керівництва – зокрема, чи буде враховуватися його думка під час літнього трансферного вікна.

Рекорд вік-енду

Томас Мюллер побив рекорд Кевіна де Брюйне за кількістю асистiв за сезон в топ-лізі. Бельгієць оформив двадцять гольових передач в єдиному сезоні за «Вольфсбург», п'ять років тому – ну а легенда «Баварії» в останньому матчі чемпіонату зробила двадцять перший.

Шлях конкретно до цього рекорду вийшов для Томаса дивним. Він всю осінь просидів на лавці, не вписувався в схеми Ковача – і, тим не менш, в моменти появ на заміну все одно віддавав гольові. Після призначення Фліка Мюллер включив турборежим і став тим самим ікс-фактором, завдяки якому «Баварія» не залишила ані шансу конкурентам.

Історичне досягнення вік-енду

В Англії на вихідних проводили в основному чвертьфінали Кубка Англії. Нічого екстраординарного вони не подарували, все чотири фаворити перемогли андердогiв – але виїзд «МЮ» в Норрідж подарував історію.

Мало хто знає, але за посткарантинним нормами дозволено робити не тільки п'ять замін в матчах чемпіонату, але й шість – у кубкових іграх, які розтягуються до овертайму. І кому, як не Оле-Гуннару Сульшеру, який як гравець прославився саме замінами, судилося переписати історію?

«МЮ» почав гру дублюючим складом, не програв в основний час тільки через промахи Руппа й Буендії – і по ходу справи посилював і посилював склад. Рашфорд замість Лінгарда, Погба замість Фреда, Марсьяль замість Байї, Матіч замість Мактомінея, Вільямс замість Дало та Грінвуд замість Мати – у багатих свої примхи, але так чи інакше «червоні дияволи» завдяки цим замінам зуміли довести матч до перемоги.

Гол вік-енду

Минулого тижня ми розповідали про важку долю Бруно Соріано, який повернувся в футбол після трирічного лікування. Так вийшло, що в «Вільярреалі» взагалі зібралися травматичні футболісти: Серхіо Асенхо, який чотири рази (!) рвав зв'язки коліна; Санті Касорла, щодо якого всерйоз піднімалося питання, чи зможе він ходити, не те що грати; ну й згаданий раніше Бруно.

На минулих вихідних «Вільярреал» приймав «Валенсію». Учасника Ліги Чемпіонів поточного сезону «субмарина» прибрала без шуму і пилу, не давши жодної реальної можливості забити і створивши масу моментів біля його воріт. Всі питання в матчі зняв гол після двох диво-передач: першу віддав Асенхо, другу – Касорла.
 

Словами «проблемний гравець» прийнято називати людей, які не дружать з режимом, але якщо на це ще можна вплинути ззовні, то травматичність гравця – практично хрест, який він несе. «Вільярреал» свого часу довірився різних хронікам: Асенхо, від якого через травми відмовилися «Атлетіко» і «Малага»; Касорлi, якому Емері відмовив навіть пройти передсезонку - до такої міри списав в утиль; Бруно, який повернувся за футбольними мірками з того світу – всіх цих гравців «субмарина» не зачохлила, а підтримала і виплекала.

Ймовірно, вже за одне це вона заслуговує повернутися у Лігу Чемпіонів.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 07:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.