Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 червня 2020, 22:59
1222
4

Маріуполь і Ворскла сильнішого не виявили

Команди обмінялися забитими м'ячами після перерви

| Оновлено 13 червня 2020, 22:59
1222
4
Маріуполь і Ворскла сильнішого не виявили

Програму 26-го туру української Прем'єр-ліги відкрив матч в Маріуполі, де місцева однойменна команда Олександра Бабича приймала полтавську «Ворсклу». Гості зробили мінімум змін в стартовому складі в порівнянні з останньою грою проти «Львова» (1:1): на фланзі атаки Дениса Васіна замінив хорват Едін Шехіч.

А ось наставник приазовців Олександр Бабич практично наполовину оновив стартову 11-ку, зробивши ставку на досвідчених гравців. У нападі вийшли Фомін і Чурко, а в лінії оборони - Яворський, Полегенько і Муравський. Автор голу в ворота «Олімпіка» Сергій Чоботенко і опорник Валерій Федорчук вимушено пропускали матч через перебір гірчичників.

У перші 10 хвилин гри «Маріуполь» більше володів м'ячем і намагався створювати моменти, проте потім вже «Ворскла» заволоділа ініціативою, а господарі відбивалися. До екватора першого тайму відразу два гравці «Маріуполя», Биков і Ігнатенко, отримали жовті картки.

На 26-й хвилині Фомін прострілював у штрафний майданчик «Ворскли», м'яч потрапив в плече Чеснакову. Але на пенальті цей епізод не тягнув. А перших небезпечних моментів глядачі дочекалися лише до кінця першого тайму. Спочатку Кірюханцев практично з лінії воріт зліва невдало прострілив у штрафний, і м'яч упав на перекладину, після чого відскочив за ворота.

А потім була відповідь від полтавчан: Кане видав просто розкішний простріл з лівого флангу уздовж воротарського, проте Степанюк не зміг пробити з достатньою силою в один дотик. Перед перервою Кане знову опинився на передових ролях і вже сам після зсуву в центр небезпечно пробивав у дальню дев'ятку, але м'яч не встиг опуститися у ворота.

На другу половину гри команди вийшли з нулями на табло, тому все починалося з чистого аркуша. Головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов вирішив освіжити гру, випустивши замість Шехіча 20-річного ганця Якубу Наджееба. І тренерське чуття Максимова не підвело: вже на 59-й хвилині Якубу став джокером і відкрив рахунок в матчі. Але варто відзначити і асистента Владислава Кулача, який чудово розібрався із суперником на лівому фланзі і віддав блискучу передачу, а ганцю залишалося лише переграти Гальчука.

«Ворскла» могла грати на утримання рахунку, але все ж нарвалася на контратаку і менш ніж через 15 хвилин був забитий гол у ворота полтавчан. Фомін класно відкрив на лівому фланзі Корнієнка, а Віктор потім прострілив у центр штрафного на Топалова, який точно пробив у ближній кут.

У кінці матчу обидві команди намагалися вирвати перемогу, і на п'ятій компенсованій хвилині «Ворскла» залишилася в меншості, коли Пердута отримав пряму червону картку за фол останньої надії проти Кащука. Але, щоб реалізувати чисельну більшість, у господарів просто не було часу.

Матч завершився внічию 1:1. Для «Ворскли» це третя нічия поспіль, а «Маріуполь» не перемагав в чотирьох останніх матчах.

Чемпіонат України, 26 й тур.

«Маріуполь» - «Ворскла» – 1:1

 Топалов (74) - Якубу (59).

 Пердута (90+5).

 Биков (14),

Ігнатенко (23) - Пуцлін (27), Сапай (90 + 4).

«Маріуполь»: Гальчук - Биков, Яворський (Дава, 65), Муравський, Полегенько, Ігнатенко (Тищенко, 85), Мишнєв, Чурко (Кащук, 65), Кирюханцев (Корнієнко, 65), Фомін, Кулаков (Топалов, 57).

«Ворскла»: Різник - Сапай, Чеснаков, Пап-Альюне, Кане, Пердута, Скляр (Баєнко, 90), Пуцлін, Шехіч (Якубу, 46), Степанюк (Кравчук, 66), Кулач (Васін, 73).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 4
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
keegan
С таким составом и выживать во второй шестерке, Мариуполю давно нужен новый тренер,но вопрос нужно ли это хозяивам клуба?!
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
varo
бабичь это стыд, это не команда это позор...