Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 червня 2020, 13:32
30920
88

Динамо в матчі з трьома пенальті в більшості познущалося над Олександрією

Кияни перемістилися на третє місце в турнірній таблиці

| Оновлено 08 червня 2020, 13:32
30920
88
Динамо в матчі з трьома пенальті в більшості познущалося над Олександрією

Такі матчі нерідко називають лобовими, адже тут зустрічалися команди, які реально претендують на одне з призових місць. «Динамо» випереджало гостей в турнірній таблиці на три очки, тому в разі перемоги могло збільшити свій відрив від суперників у два рази. А ось успіх «Олександрії» на київському НСК «Олімпійський» дозволяв підопічним Володимира Шарана наздогнати за очками і киян, і чернігівську «Десну».

У порівнянні з попередньою невдалою грою з «Шахтарем», наставник динамівців Олексій Михайличенко зробив відразу кілька замін. Одну з них вимушену, бо Денис Попов пропускав поєдинок через перебір жовтих карток. Його місце в центрі захисту зайняв легіонер з Гани Мохаммед Кадірі. Не знайшлося місце в основі голкіперу Георгію Бущану і атакуючому півзахиснику Беньяміну Вербичу (останнього, можливо, тренери приберегли для матчу наступного туру із «Зорею», адже словенець міг отримати чергове попередження і пропустити дуже важливу гру з луганською командою). Проте з перших хвилин на полі з'явилися Денис Бойко і Олександр Андрієвський. Гості ж майже зберегли свій переможний склад в матчі із «Зорею», з тією лише різницею, що замість Василя Грицука вийшов грати Євген Банада.

Вже протягом першої хвилини обидві команди встигли провести по одній атаці, але вони нічим небезпечним не завершилися. А потім динамівці поступово заволоділи ігровою перевагою і саме вони завдали першого удару по воротах в цій зустрічі. На 6-й хвилині Георгій Цітаішвілі бив через себе ефектно, але не ефективно і м'яч пролетів вище воріт. Щодо «Олександрії», то її футболісти намагалися більше діяти на контратаках, втім на початку тайму вони не дуже виходили.

Рахунок в матчі був відкритий на 14-й хвилині. Активний Георгій Цітаішвілі в штрафному майданчику гостей вміло обіграв захисника, але був збитий Кирилом Ковальцем. Арбітр матчу Віталій Романов без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті вирішив виконати Віталій Буяльський. Пробив він у лівий від себе кут, однак Юрій Паньків вгадав напрямок удару і відбив м'яч, який покотився уздовж лінії воріт. Першим до нього встиг Томаш Кендзьора, який зумів під гострим кутом віддати передачу на все того ж Буяльського. Цього разу Віталій вже не схибив і з метра відправив м'яч у сітку воріт.

Не встигли команди прийти в себе, як через п'ять хвилин Віталій Романов призначив другий пенальті у ворота гостей. Тепер заробив його Назарій Русин у боротьбі з Каспарсом Дуброю. Сам потерпілий з точки пробив впевнено, розвівши в різні боки м'яч і воротаря. Ось так, завдяки двом одинадцятиметровим «Динамо» повело в дебюті матчу 2:0.

Лише після цього «Олександрія» стала сміливіше діяти в передній лінії і на 26-й хвилині створила хороший момент для взяття воріт. Комбінація розвивалася по правому флангу і брала участь в ній чи не половина гравців команди гостей. Зрештою, Артем Сітало віддав передачу під удар Євгену Банаді, але той з вигідної позиції лівою ногою пробив над поперечиною.

На 31-й хвилині в матчі був призначений третій пенальті, тепер вже у ворота «Динамо». Правила в своєму штрафному майданчику порушив Мохаммед Кадірі в боротьбі з Артемом Сіталом. До м'яча підійшов Дмитро Гречишкин і пробив як із гармати. Навіть незважаючи на те, що Денис Бойко вгадав напрямок удару, взяти такий м'яч було неможливо.

Далі команди обмінялися гострими моментами, але ні Кирилу Ковальцю, ні Мохаммеду Кадірі не вдалося потрапити м’ячем у ворота суперників. А вже у компенсований арбітром час до першого тайму все той же Ковалець з перспективного штрафного спрямував м'яч вище цілі.

Другий тайм краще розпочали гості. Вони пішли вперед великими силами і довго розігрували м'яч, вишукуючи можливість для удару. Але на 55-й хвилині «Олександрія» несподівано залишилася в меншості. Це Каспарс Дубра, який вже мав до перерви попередження, в центрі поля рукою притримав Назарія Русина і побачив перед собою спочатку жовту, а потім і червону картку. Буквально тут же господарі могли реалізувати свою більшість, коли після затяжної атаки «Динамо» м'яч потрапив до Віталія Буяльського. Той був абсолютно один у штрафному майданчику суперників і без перешкод бив у лівий від себе кут воріт, але не влучив.

Кияни явно додали і тепер вже біля воріт Юрія Паньківа стали виникати момент за моментом. І на 65-й хвилині динамівці все ж таки досягли свого. Цього разу Віталій Буяльський виступив в ролі асистента, направляючи м'яч з правого флангу на лівий, а Віталій Миколенко точно пробив з близької відстані під поперечину. До речі, молодий динамівський лівий захисник забив вже в третьому матчі поспіль (!), граючи з «Олександрією».

Навіть у меншості гості могли, як мінімум, один м'яч відіграти. На 75-й хвилині Максим Задерака, що вийшов на заміну з дальньої дистанції потужно пробив у поперечину. Але не забиваєш ти - забивають тобі. На 81-й хвилині динамівці провели стрімку атаку, яку після прострілу від Томаша Кендзьори ударом з близької відстані завершив Карлос Де Пена. А ще через дві хвилини Віталій Буяльський оформив дубль, вразивши ворота Юрія Паньківа сильним ударом з лінії штрафного майданчика.

Футболісти «Олександрії» зовсім розклеїлись, а кияни забили ще раз. Щоправда на цей раз Віталій Романов гол відмінив, углядівши порушення правил в атаці у Артема Шабанова.

5:1 - впевнена і розгромна перемога «Динамо», яке знову наздогнало в турнірній таблиці «Зорю». В наступному турі ці суперники зустрінуться один з одним у Запоріжжі.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Чемпіонат України. 25-й тур.

«Динамо» - «Олександрія» - 5:1

Віталій Буяльський (14, 83), Назарій Русин (20, з пенальті), Віталій Миколенко (65), Карлос Де Пена (81) - Дмитро Гречишкін (31, з пенальті)

На 14-й хвилині Віталій Буяльський не реалізував пенальті (воротар)

Сергій Сидорчук (7), Мохаммед Кадірі (31), Володимир Шепелєв (45+2), Олександр Андрієвський (50) - Каспарс Дубра (19), Євген Банада (25)

Каспарс Дубра (55, дві жовті картки)

«Динамо»: Денис Бойко, Віталій Миколенко, Артем Шабанов, Мохаммед Кадірі, Томаш Кендзьора (Беніто, 85), Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв, Георгій Цітаішвілі (Олександр Караваєв, 62), Олександр Андрієвський (Карлос Де Пена, 62), Віталій Буяльський (Міккель Дуелунд, 85), Назарій Русин (Фран Соль, 73).

«Олександрія»: Юрій Паньків, Денис Мірошниченко, Гліб Бухал, Каспарс Дубра, Павло Пашаєв, Кирило Ковалець (Василь Грицук, 69), Дмитро Гречишкін, Євген Банада (Артем Гордієнко, 59), Максим Третьяков (Дмитро Шастал, 80), Валерій Лучкевич (Максим Задерака, 69), Артем Сітало (Денис Безбородько, 69).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тоналі загрожує ще одна дискваліфікація за ставки
Футбол | 28 березня 2024, 16:42 0
Тоналі загрожує ще одна дискваліфікація за ставки

Тепер хавбеку «Ньюкасла» висунула звинувачення футбольна асоціація Англії

Коментарі 88
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Радует одно что нет тупых обрезок второй матч подряд.
И конечно свежесть.
Миколенко конечно это готовый игрок для любого топ чемпионата
K_Sarioglo@i.ua
Александрия - четвертая лишняя в борьбе топ-6(Шахтер и Колос в ней существуют отдельно, как железный чемпион и железно 6-я команда). Если Десна и Заря Динамо еще навязывают борьбу, то у Александрии это не выходит никак (хотя она почему-то очень неудобна Заре).
8number
Заголовок статьи уникален. Умеет спорт.уа поднять мораль !
Продолжайте в том же духе!
8number
Я доволен что вокруг Александрии. Районного центра Кировоградской (Кропивницкой?) области дороги как в округе Колумбия.
За полиграфтехнику я играл, прикинь. И знаю насколько люди там любят футбол.
Селяне ткюупоголовые - да. Но любят футбол и за это им огромное спасибо.
K_Sarioglo@i.ua
Ну а по матчу - до удаления равная игра, после- ну понятно что Динамо уже вовсю повеселилось.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
Шаран-продал матч и слил сезон...Суркис-матч купил
Cityzen83
Да начнется срач! Три пеналя чистейших. Вторую жёлтую давать не надо было. Не уважаемые Хейтеры Динамо, вспомните сколько раз за последнее время до карантина киевляне оставались в меньшинстве. Если бы Динамо тянули - то уже сейчас бы второе место гарантировано было бы у нас. В целом по мне маємо те що маємо. Мой прогноз - Динамо в двойку не попадет.Унылое зрелище игра нынешнего Динамо.
Вячеслав Авдеев
Романова до конца турнира ставить надо и 2 место в кармане!С самого начало результат очевиден был.Кадири раньше удалять надо,,некоторым дк игрокам-лольность проявлял Романов.Хочется Сукисам в ЛЧ,а дольше что???
Андрей-
Только в большинстве динамо умеет играть)
Вячеслав Самойлов
Немного о другом. О результативности команд и их лидеров в частности. Многие говорили, что Динамо маловато забивает (особенно, если считать ОТДЕЛЬНО голы с пенальти).
Посмотрел бомбардирскую статистику ПЛ - СЛУЧИЛОСЬ!
Цыганков, Вербич, Буяльский и Беседин обогнали по забитым мячам (совокупным) Мораеса и Марлоса. Правда, для этого им потребовалось на четверых на 5 пенальти больше, чем последним...
Конечно же, правды ради надо сказать, что у киевлян из этой выборки один "выбыл", а другой травмирован, потому не играл последние игры.
Резюме: результативность Динамо неплохо повышается в случае зарабатывания и реализации пенальти - чему они успешно научились и в этом они точно уже долгие годы лучшие в Украине.
2-е рез.: если дать киевлянам большинство (желательно, минут на 30+) - то их результативность становится просто таки поражающей.
НО! Не скажу, что голы там были скажем так, "нечестные" или не по правилам. Просто так вышло: удобный соперник, удобное поле, удобная погода, соскучились по играм-с...
Владимир Копяк
Я смотрю, все немного отошли от главной темы и хочу этим воспользоваться. Ведь не многие знают, что сегодня прошел очередной Конгресс АФУ во Львове. Гробовая тишина, только маленькая информация что Шевченко остается тренером сборной, заявление Павелки по поводу 1 и 2 лиг и озвучены новые вице-президенты УАФ (а вместо кого?) . И ни гу-гу об остальных вопросах. Но не это главное. Народ давно не интересуют дела в этой коррумпированной общественной организации под предводительством президента, против которого открыты уголовные дела. Но на этом Конгрессе произошло эпохальное событие - впервые в истории независимой Украины делегат Конгресса с трибуны(!!!!) позволил себе высказать все, что он думает о Павелке, действующего (пока) президента УАФ. Очень советую прочитать выступление делегата от Киевской городской федерации футбола, не пожалеете. Жаль только, что остальные делегаты молчали в платочек, испытывая животный страх перед предводителем футбольной мафии Украины... Главное начать, и процесс пойдет...
Олійник Володимир
чому такий результат?шахтьор не
стимулював Олександрію
nicksaf
Романов судил всё, ничего не пропускал. Конечно, теперь уже можно честно судить. ШД уже вытянули и ему ничего не угрожает. Теперь наверное матчи с ДК будут судить честно.
kino
Шакали падальщики бамбасянські. Ідіть накуй звідси. Тут бояру не подають.
Aleks04
Александрия — самая гнилая команда чемпионата, не в обиду болельщикам этой команды, но так и есть. Матчи против отдельных команд сливают, играют «до последнего» против Зари, судей частенько покупают.
Al Zolo
позорнейший слив Олександрии-что тут комментировать
8number
Был бы Днепр в первой шестёрке- была бы интрига.
Вы же не захотели. Смотрите на Колос с Александрией тогда.