Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 червня 2020, 07:19
3425
6

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми розхитали оборону Олександрії»

Наставник «Динамо» підбив підсумки перемоги над командою Володимира Шарана в 25-му турі УПЛ (5:1)

| Оновлено 08 червня 2020, 07:19
3425
6
Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми розхитали оборону Олександрії»
ФК Динамо Київ. Олексій Михайличенко

Післяматчева прес-конференція головного тренера «Динамо» Олексія Михайличенка після перемоги над «Олександрією» (5:1) в поєдинку 25-го туру УПЛ.

- Казати про те, що рівень гри та результат сьогодні були важливими для нас, думаю, не доводиться. Особливо після програшу в попередньому турі «Шахтарю» хлопці були сповнені бажання та впевненості довести, що це була випадковість. Настрій був дійсно хорошим. Ми знаємо «Олександрію», як добротну команду, з характером, силову, організовану, тому в жодному разі не можна було поступитися їм у цих компонентах. Те, що ми й намагалися робити.

Якщо говорити про саму гру, то після того, як рахунок став 2:0, ми, на мій погляд, трохи відпустили хід поєдинку, тим самим дозволивши супернику повернутися у гру. Цього не потрібно було робити – навпаки, необхідно було продовжувати діяти в тій же манері, не давати шансів «Олександрії», оскільки це команда вольова та з характером. Це треба було враховувати.

У другому таймі ми продовжували за можливістю діяти на тих же швидкостях, і коли отримали більшість, я дуже радий, що хлопці не зупинилися, не стали грати на утримання рахунку, незважаючи на спекотну погоду, продовжували йти вперед, створювати моменти і, нехай не всі, але багато вдалося реалізувати.

До того, що у всіх команд однакова проблема, немає ігрового ритму, і входити в нього дуже важко, так ще і сьогоднішня погода додала складності, якщо так можна сказати. І, звичайно ж, вилучення поставило гостей у скрутне становище, ми же продовжували грати у свій футбол та досягли тієї переваги, яка нам необхідна була. Радий, що нам вдалося реалізувати багато моментів, які ми створили.

- Відсутність Вербича – це виключно ваше тренерське рішення, або у нього якісь проблеми зі здоров’ям?
- У нього, на жаль, було невелике отруєння. Якби дуже було потрібно, то він зміг би зіграти. Але ми порахували, що здоров’я головніше, у нас ще багато важливих ігор попереду.

- Вперше в офіційному матчі ви зробили п’ять замін. Як взагалі ви ставитеся до такого рішення футбольного керівництва?
- На мій погляд, це потрібно робити. Насправді, ми бачимо, як погода різко стала жаркою. Коли вона була сприятливою, то ми або взагалі не тренувалися, або займалися за індивідуальною програмою. Коли потрібно грати, то прийшла спека, що й так вимотує гравців, яким і без того важко витримувати ігровий ритм. Тому я вважаю, що це конструктивне рішення, тому що про здоров’я футболістів потрібно турбуватися.

- Сьогодні активно задіювалися флангові гравці під час атак на ворота суперника. Це була задумка або «Олександрія» дала слабину, особливо після того, як залишилася в меншості?
- Ми шукаємо різноманіття. Якщо згадати пенальті на Русині, то було закидання по центру, також у нас було багато продовжень, які мали закінчитися в середині поля. Для того, аби розхитати оборону, потрібно максимально задіювати і середину, і фланги. Де ми відчули слабину, де нам вдалося розхитати оборону, там і намагалися використовувати свою перевагу. Цього разу, коли «Олександрія» залишилася в меншості, звичайно, їй було важко, практично неможливо за тієї гри, яку ми показували, контролювати фланги. Тому наша перевага була настільки очевидною.

- Яку характеристику ви би дали Беніто, який вийшов наприкінці гри? Коли він зможе отримувати більше ігрового часу?
- Коли ми побачимо його готовність на ту кількість часу, на яку він заслуговує, та всі його можливості. Коли на карантині бігали по два футболісти, по чотири-п’ять, то важко визначити, наскільки той чи інший гравець готовий влитися в команду. Ми даємо йому шанси, дивимося, як він працює в загальній групі. Буде можливість – будемо давати шанс проявити себе. Причому, не лише йому, а й нам побачити, що він може на футбольному полі під час гри.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Есть тренеру чем гордиться. Особенно в матче с Александрией. Лучше бы молчал
Kevko
Настрой у Динамо действительно был. Играли до конца. Тренер наконец то сумел воспользоваться заменами правильно. Александрия выглядела командой, которой лучше в Европу не показываться
doktor09
"Во втором тайме мы продолжали по возможности действовать на тех же скоростях, и когда получили большинство, я очень рад, что ребята не остановились, не стали играть на удержание счета"-это шо за бред? Или - "От радости дыханье спёрло"....
Ossa8860
Сырая игра, совсем никакой Кадири, и вообще скорее бы этот чемпионат домучали уже.
Сан Саныч
Дупло просто у тебя расшатано, вот и всё , расшатали они.
euro2012_za_2012euro
Операция под кодовым названием "Шатун"