Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2020, 12:43
3388
16

Зоря скромно обіграла Колос і зміцнилася на другій сходинці

Колектив Руслана Костишина серйозно відстав від конкурентів

| Оновлено 07 червня 2020, 12:43
3388
16
Зоря скромно обіграла Колос і зміцнилася на другій сходинці
ФК Зоря

У Запоріжжі на «Славутич-Арені» відбувся поєдинок 25-го туру української Прем'єр-ліги. «Зоря» впевнено обіграла «Колос» в матчі, якому передував якщо не скандал, то щось подібне.

Напередодні гри з'явилася інформація, що луганській команді загрожує технічна поразка: нібито в клубі не було зроблено рекомендовані тести на коронавірус. Добре, що все перемістилося в область «закулісних» розмов: о 17:00, як і передбачалося, головний арбітр матчу Анатолій Абдула дав стартовий свисток. Найцікавіше, що при відповіді на питання «Сui prodest?» («Кому вигідно?») поразка «Зорі» «на папері» можна назвати будь-яку команду з першої шістки, крім «Колоса»! Команді з Ковалівки нічого втрачати, хоча й заробити навряд чи щось вийде в турнірному плані. Тож підопічні Руслана Костишина просто можуть грати в свій футбол - розкуто, без оглядки на результат.

Чого не скажеш про команду Віктора Скрипника. Нехай і номінально, але луганчани вийшли на матч у статусі другої команди чемпіонату. Мрія про Лігу чемпіонів поки залишається лише мрією, але все більш відчутною. А засіб досягнення дуже простий: вигравати в кожному матчі. Тому з перших секунд «Зоря» понеслася вперед. Кожні 3-4 хвилини атаки номінальних господарів завершувалися ударами по воротах. Причому першим в ролі наконечника атаки виступив захисник Абу Ханна. Він пробив з льоту метрів з 12-ти в ближню дев'ятку, але з його ударом впорався голкіпер. Сталося це буквально на 3-й хвилині, після чого послідували декілька неточних ударів. Але на 13-й хвилині рахунок було відкрито: Кабаєв отримав пас на хід, на швидкості обіграв капітана «Колоса» Віталія Гавриша і з ходу пробив в ближній кут. Відстань до воріт і сила удару були такими, що у Євгена Волинця практично не було шансів - 1:0.

Після голу картина не змінилася. Досить сказати, що після півгодини гри «Зоря» лідирувала і за часом володіння м'ячем (58:42%), і, головне, за кількістю ударів (7:0). Потім гості трохи потримали м'яч, проте кінцівка тайму знову пройшла за значної переваги луганчан. І лише неточність у виконанні завершальних ударів не дозволила їм піти на перерву за більш комфортного рахунку. 1:0 при тому, що гравцям «Колоса» лише раз дозволили пробити в бік воріт суперника - Костишину було про що поговорити з гравцями в роздягальні.

Розмова напевно відбувся, як відбулася і подвійна заміна у складі гостей. Гравці «Колоса» відразу після відновлення пішли вперед з подвоєною енергією, проте господарі виявилися до цього готові. Вони впевнено стримували атаки «Колоса», а потім відсунули гру від своїх воріт. Ковалівці ж на це змогли відповісти лише запізнілими підкатами і ударами по ногах. Що в підсумку вилилося в дві жовті картки для Олега Кожушка, котрий вийшов на поле після перерви. Уже до середини другого тайму півзахисник залишив команду в меншості, причому обидва його «гірчичники» були цілком заслуженими. Одноклубники спробували зіграти «за себе і за того хлопця», але підопічні Скрипника впевнено тримали оборону, не забуваючи про контратаки. «Зоря» впоралася з фінальним штурмом гостей, а Каменюка навіть забив гол у компенсований час, але з офсайду. Шкода, адже ветеран на тижні відсвяткував 35-річчя. Втім, напевно перемога стала найкращим подарунком для Микити.

Тепер у луганської команди 49 балів і «чисте» друге місце. У наступному турі «Зоря» приймає головного конкурента в боротьбі за «срібло» чемпіонату, київське «Динамо». «Колос» з 26-ма очками залишається на 6-му рядку. У 26-му турі ковалівці приймають лідера турнірної таблиці, «Шахтар».

Українська Прем’єр-ліга. 25-й тур.

Зоря – Колос – 1:0

Кабаєв, 13

Іванісеня, 27, Лєднєв, 74, Цвек, 82 – Вільхамссон, 15, Гавриш, 21, Смирний, 45+1, Кожушко, 51

 Кожушко, 65 (друге попередження).

Зоря: Васіль – Абу Ханна, Чеберко, Вернидуб (Цвек, 76), Тимчик (Каменюка, 76) – Іванісеня (Перович, 79) – Юрченко, Кочергін, Лєднєв (Хомченовський, 81) – Громов (Луньов, 60), Кабаєв.

Колос: Волинець – Чорноморець, Парамонов (Максименко, 46), Гавриш, Єфремов – Мілько (Д. Костишин, 63) – Вільхамссон (Морозко, 65), Смирний, Богданов, Ільїн (Бондаренко, 83) – Лисенко (Кожушко, 46).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

Удари (у площину): 11 (4) – 7 (4)
Кутові: 8 – 10
Оффсайди: 3 – 2.

ЗОРЯ-КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Клим Лавренюк
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України
Футбол | 18 березня 2024, 19:42 2
Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України

Колишній голкіпер «Шахтаря» віддає перевагу Андрію Луніну

Анчелотті може прийняти рішення, яке переконає Луніна покинути Реал
Футбол | 19 березня 2024, 07:05 10
Анчелотті може прийняти рішення, яке переконає Луніна покинути Реал

Уже найближчим часом зірковий воротар «Реала» Тібо Куртуа повернеться у склад команди

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Жаль что у Никиты забрали гол, возможно даже ошибочно.
Заря полностью переиграла Колос в первом тайме и надо доводить до 2-3 мячей преимущество чтоб играть спокойно. А так, то ли устали, то ли удаление расслабило, но нервов было много.
Кстати Колос реально наиграл на три "оранжевых" за игру (просто одна из них стала второй желтой) - не надо так. Вам-то очки не нужны, но и ломать соперников незачем.
Результат по делу, интриги чиновников команду из колеи вроде не выбили.
wladimir_skidan
Теперь закрепиться в следующем туре на втором месте надо Заре.
Al Zolo
рад одному-что 6 место-самое пустое в УПЛ и костоломы не попадут никаким образом в евротурниры
Al Zolo
кстати начинаю понимать почему Арендуполь и Днепр слили 6 место
coach85
С такой игрой, о втором месте ( и третьем тоже) можно только мечтать, вызывает разочарование игра Леднева и какая-то растерянность Скрипника. Через неделю многое прояснится..... Если Скрипник не сможет внести коррективы, то 4-5 место будет реально соответствовать сегодняшнему уровню...
8number
Не могу сказать, что матч понравился. Смотрел в повторе правда и изначально знал счёт, но всё же.
В виду сложившийся ситуации считаю, что луганчанам и донетчанам надо +1 в турнирной таблице давать просто так. Просто потому что у них «дома» нет.
Счёт по существу.
Vadim-77
Как-то часто судьи ошибаются против "Зари". Хорошо, что ошибка не повлияла на результат... ...
https://t.me/ fczarya Телеграмм канал о "ЗАРЕ". Подписывайтесь, если хотите быть в курсе новостей о команде.
ukrop45
гра Зорі все більше розчаровує- беззуба і нецікава, хоч і немає вболівальників на стадіоні, але ж люди по ТВ дивляться і потім не будуть ходити на це дивитись
Al Zolo
играют луганчане хреново-пока лучшими выглядит Олександрия
Stanislav Matusevych
Неймовірно бездарна гра Зорі. Якось до штрафного вдається добиратися, далі - ступор. Все стало ще гірше порівняно з осінню. Як конструювати небезпечні моменти, команда разом із тренером тупо не знає. Стандарти, таке враження, взагалі на тренуваннях ніхто не відпрацьовує, вони просто для галочки. Пощастило зі швидким і доволі халявним голом (м'яч, хоч і з близької відстані, але летів прямо у воротаря, але той не зміг нормально скластися), в іншому випадку були б великі шанси на нульову нічию. Те, як грали пів тайма після вилучення в суперників - просто ганьба.
Чому таке тормознуте дерево, як Юрченко, кожен матч виходить, причому в старті, загадка природи. Ще й не поміняв його, коли він з середини другого тайму ледве ноги таскав. Чому Лєднєв, який відверто провалив матч, був замінений тільки на 80-й хвилині? Як ти збираєшся грати проти Динамо в наступному турі, га, Скрипник? Піди сам у відставку, не ганьбися і не ганьби команду.