Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2945
0

Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги підопічні Віктора Скрипника можуть закріпитися на другому місці

Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

В суботу у Запоріжжі на «Славутич-Арені» в матчі 25-го туру Прем'єр-Ліги луганська «Зоря» зіграє з «Колосом» із Ковалівки. Безумовним фаворитом цієї зустрічі буде команда Віктора Скрипника, яка продовжує вести боротьбу не просто за призове місце в українському чемпіонаті, а за срібні нагороди, що дають право в наступному сезоні виступати у Лізі чемпіонів. Мотивація величезна, тим більше, що «Зоря» ще ніколи в новітній історії не була так близько до здійснення цієї мети.

У трьох попередніх турах луганські футболісти завершували свої поєдинки з однаковим рахунком 1:0. Але якщо в матчі з лідером турніру і вже, можна сказати, без п'яти хвилин чемпіоном країни донецьким «Шахтарем» їм вдалося досягти важливої перемоги, то зустрічі з прямими конкурентами за медалі «Десною» та «Олександрією» вони програли. Тепер треба обов'язково вигравати у «Колоса», щоб постаратися закріпитися на другій позиції. До речі, в нинішньому сезоні «Зорі» вже двічі вдавалося зробити подібне, тобто наносити поразки майбутньому супернику. Спочатку це сталося в 3-му турі у Києві на «Оболонь-Арені», коли луганчани перемогли з рахунком 3:1 (у гостей відзначилися Богдан Леднєв, Назарій Русин і Владислав Кабаєв, у господарів поля Денис Костишин). А потім в 14-му турі на своєму полі «Зоря» досягла успіху з рахунком 2:0 (тут авторами голів стали Владлен Юрченко з пенальті і Владислав Кочергін).

Втім, менш мотивований «Колос», який в своєму дебютному чемпіонаті в еліті українського футболу вже виконав своє завдання-мінімум і увійшов до шістки кращих команд країни, навряд чи погодиться на роль статиста. Підопічні Руслана Костишина напевно мають намір дати бій господарям поля і відібрати у них очки. На даний момент на них не тисне особливий тягар відповідальності, а в таких ситуаціях футболісти можуть грати розкуто і підносити сюрпризи. Згадаймо, як у першому після карантину недавньому матчі з «Десною» команда з Ковалівки цілком могла домогтися позитивного результату. Грала вона непогано, особливо до перерви, але в другому таймі втратила свій шанс, не реалізувала пенальті і в підсумку була змушена покинути поле переможеною.

Цікаво, що обидві команди через дискваліфікацію не зможуть розраховувати на всіх своїх найсильніших гравців. Так у «Зорі» не візьме участь в майбутньому матчі лівий захисник Богдан Михайличенко, якого було вилучено в поєдинку з «Олександрією». Вже тоді ця втрата стала для луганського колективу фатальною, адже німецький легіонер Абу Ханна, що вийшов грати на цю позицію, «привіз» в компенсований час пенальті у власні ворота. Щодо «Колоса», то тут відразу двоє футболістів основного складу Кирило Петров і Владислав Ємець перебрали жовтих карток. А так як вони обидва є гравцями оборони, тренерам ковалівського клубу належить серйозно поламати голову і знайти їм адекватну заміну. Проте є можливість подивитися у справі придбаного на цьому тижні 19-річного сенегальського атакуючого півзахисника Мамаду Ламіна Данфу. Це перший в історії «Колоса» африканський легіонер.

Матч «Зоря» - «Колос» судитиме харків'янин Анатолій Абдула, який в нинішньому сезоні особливо знайомий луганським футболістам. Саме при його арбітражі «Зоря» виграла в 17-му турі в Києві у «Динамо» 2:1, а в 23-му турі перемогла в раніше згаданому матчі з «Шахтарем» 1:0. З «Колосом» Анатолій Абдула перетинався майже рік тому в першому матчі плей-оф з «Чорноморцем» за право грати в Прем'єр-Лізі. Та зустріч в Одесі завершилася внічию 0:0.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Махарадзе, Абу Ханна, Чеберко, Вернидуб, Хомченовський, Цвек, Юрченко, Кочергін, Леднєв, Громов, Перович
«Колос»: Яшков, Чорноморець, Парамонов, Гавриш, Єфремов, Богданов, Мілько, Смирний, Ільїн, Вільхамссон, Лисенко

6 червня, субота

«Зоря» — «Колос»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ЗОРЯ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.