Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2020, 19:59
8068
30

У першому матчі УПЛ після карантину Десна в Києві здолала Колос

Чернігівський клуб забив два голи у другому таймі

| Оновлено 30 травня 2020, 19:59
8068
30
У першому матчі УПЛ після карантину Десна в Києві здолала Колос
ФК Колос

Нарешті ми дочекалися. Після вимушеного «простою» через епідемію коронавірусу, який зайняв майже два з половиною місяці, футбольний чемпіонат України в Прем'єр-Лізі відновився матчем у Києві на «Оболонь-Арені». В ньому «Колос» із Ковалівки приймав чернігівську «Десну».

Всім нам зараз доводиться звикати до нових реалій. Мало того, що до кінця сезону ігри проходитимуть без глядачів (тепер вже і без акредитованих журналістів), так ще й з'явилася можливість для кожної команди використовувати в матчі відразу 5 замін. До речі, останнє рішення виглядає цілком обгрунтованим, враховуючи, що багато футболістів ще далекі від своєї оптимальної форми. До того ж, дощова погода і важкий газон вимагали від гравців додаткових сил.

Гості активніше розпочали матч і протягом перших двох хвилин створили два непоганих моменти біля воріт «Колоса», але захисники та воротар номінальних господарів поля зуміли відвести загрозу. Втім вже на 5-й хвилині команда з Ковалівки відповіла хорошим виконанням кутового і ударом з близької відстані Арні Вільхамссона, однак Євген Паст виявився на місці і чітко зафіксував м'яч у своїх руках. За п'ять хвилин «Колос» ще раз показав як вміло може розігрувати стандарт. Андрій Богданов подав м'яч з кута поля, а Володимир Лисенко здорово пробив головою під поперечину. І якби не надійний сейв воротаря «Десни», рахунок в матчі вже міг бути відкритим.

«Колос» продовжував грати гостріше, причому найбільш помітним в його складі був Андрій Богданов, який, нагадаю, в першій половині чемпіонату виступав за сьогоднішніх суперників. Тричі протягом шести хвилин Богданов сильно пробивав здалеку і всі три рази м'яч пролітав поблизу воріт опонентів в лічених сантиметрах. Щодо гостей, то до середини першого тайму запам'ятався хіба що удар з дальньої дистанції від Владислава Калитвинцева, але м'яч потрапив прямо в Антона Яшкова, який вдало вибрав позицію у воротах.

На 36-й хвилині після дальньої передачі з глибини поля і помилки оборони «Десни» Володимир Лисенко стрімко вбіг до штрафного майданчика, проте сам бити не став, а зробив точну передачу на Євгена Смирного, який перебував у більш вигідній позиції. Але, на жаль для вболівальників «Колоса», Смирний пробив несильно, та ще й по центру воріт, де знаходився Євген Паст. Трохи пізніше перед самою перервою команди провели по одній гострій контратаці, але і вони не принесли успіху. В підсумку суперники вирушили в роздягальню без забитих голів.

Другий тайм почався у більш спокійному темпі, ніж перший. Тому небезпечних ситуацій біля воріт суперників в перші десять хвилин після відновлення гри взагалі не виникало. А ось на 56-й хвилині хорошу комбінацію зуміла провести «Десна». Єгор Картушов, що вийшов на заміну, зліва виконав передачу в район лінії воротарського майданчика, на яку відгукнувся Андрій Тотовицький. Він бив головою в падінні, але м'яч потрапив у захисника і вилетів за лінію поля.

Саме гості за вісім хвилин забили перший «післякарантинний» гол в українській Прем'єр-Лізі. І знову гостра передача була зроблена з лівого флангу їх атаки. Тільки тепер її виконував Андрій Тотовицький, а завершив точним ударом головою капітан «Десни» Денис Фаворов.

Вже незабаром «Колос» цілком міг зрівняти рахунок. На 66-й хвилині арбітр матчу Юрій Іванов призначив пенальті у ворота чернігівської команди за те, що у боротьбі за м'яч Денис Фаворов високо підняв ногу і завадив атакувати Арні Вільхамссону. Футболісти «Десни» довго заперечували це рішення, втім, суддя був невблаганний. До одинадцятиметрової позначки підійшов капітан господарів поля Віталій Гавриш, але пробив він для себе невдало і Євген Паст парирував цей удар.

Після таких подій на полі гра загострилася. На 74-й хвилині після розіграшу штрафного хороший момент для взяття воріт втратив Йоонас Тамм, пробивши головою поруч зі штангою. А за три хвилини вже Володимир Лисенко також головою міг вразити дальній кут воріт суперників, але не влучив.

Другий м'яч в цьому матчі був забитий на 84-й хвилині. Цього разу гольову передачу головою виконав Олександр Філіппов, який вивів сам на сам з голкіпером «Колоса» Єгора Картушова. Той своїм шансом скористався сповна і лівою ногою чітко пробив в правий від воротаря кут воріт.

Всі подальші спроби відіграти хоча б один гол футболістам «Колоса» так і не вдалося. «Десна» виграла з рахунком 2:0, взявши реванш у суперників за поразку у другому колі з таким же результатом. Тепер в активі підопічних Олександра Рябоконя стало 46 очок і вони в турнірній таблиці наздогнали «Зорю» і київське «Динамо».

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Чемпіонат України. 24-й тур.

«Колос» - «Десна» - 0:2

Денис Фаворов (64), Єгор Картушов (84)

На 68-й хвилині Віталій Гавриш не реалізував пенальті (воротар)

Вадим Мілько (83), Кирило Петров (73), Владислав Ємець (78) - Олексій Гуцуляк (9), Максим Імереков (18), Денис Фаворов (67), Філіп Будківський (69, на лаві запасних)

«Колос»: Антон Яшков, Євген Єфремов, Віталій Гавриш, Кирило Петров, Владислав Ємець, Андрій Богданов, Вадим Мілько (Станіслав Сорокін, 86), Євген Смирний (Євген Морозко, 83), Олег Ільїн (Олег Кожушко, 73), Арні Вільхамссон (Денис Костишин, 83), Володимир Лисенко (Олександр Бондаренко, 83)

«Десна»: Євген Паст, Тамм, Владислав Огиря, Андрій Домбровський (Віталій Єрмаков, 93), Денис Фаворов, Владислав Калитвинцев (Юхим Конопля, 80), Андрій Тотовицький (Філіп Будківський, 85), Андрій Мостовий, Олексій Гуцуляк (Єгор Картушов, 46), Максим Імереков, Олександр Філіппов (Андрій Гітченко, 93)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Стадіон «Оболонь-Арена» (Київ)

КОЛОС - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?
Футбол | 26 квітня 2024, 00:37 0
ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?

Президент УАФ підписав договір про співпрацю з міністерством

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Колос в первом тайме поинтереснее смотрелся. И забей они пеналь во втором, возможно был бы другой исход... А в целом футбол понравился, всех с возвращением УПЛ!
Andrey Glory
- Мы тут о Заре и Динамо говорим, а гляди и Десна 2й станет... Вот как они выигрывают игры при такой г..вно игре?
lair.of.ursus
На безрыбье пришлось весь матч посмотреть.
Улыбнул коментатор: "Арни Вильхамссон с приключениями добирался из Рейкьявика через Лондон и Мадрид до Ковалевки".
Видно какой-то точки приключенческого маршрута не смог найти в Google Map.
Donec-a
Дибильный канал "футбол" с дебильными коментатори, да ещё и платный. С таким качеством они ещё и мне должны доплачивать за то что я смотрю их рекламу и слушаю бред комментаторов.
Donec-a
Дибильный канал "футбол" с дебильными коментатори, да ещё и платный. С таким качеством они ещё и мне должны доплачивать за то что я смотрю их рекламу и слушаю бред комментаторов.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Роман Когоров
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Все видели в живую гол Картушова?
Какой нахрен пул.
Это дно.
Элементарно не профессионализм.
Ше 2+2 ше футболы.
Блин деградация какая то.
Александр Шевченко
Перепись даУнбассов объявляется открытой. Ну, уникальный народ, шо с них взять. Всю жизнь водку да гречку жрать, конечно мозги пропитанными будут. Не даром их Юлька в свое время колючей проволокой хотя оградить от Украины… . Дебилизм этих приматов понятен только им.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил