Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2020, 15:07
3081
0

Колос – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

На «аутсайдера» групи під знаком реваншу

| Оновлено 30 травня 2020, 15:07
3081
0
Колос – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

8 березня – на цій позначці для ковалівського «Колосу» «застиг» останній домашній поєдинок. Озираючись на ту саму гру з «Шахтарем», не можна не згадати критику наставника «гірників» на адресу стану поля стадіону «Оболонь-Арена». З огляду на досить великий відрізок без футболу, у агрономів було достатньо часу, щоб привести його в порядок (а згідно з останньою інформацією, «Колос» в наступному сезоні і зовсім переїде на іншу арену).

Але не про поля, і навіть не про заповнені трибуни були думки суперників в цей непростий період. Практично до останнього питання відновлення чемпіонату залишалося відкритим, як, власне, і формат його проведення в разі повернення ігор. Абсолютно незрозуміло і те, як позначиться така перерва на ігрових кондиціях футболістів. Адже крім індивідуальної підтримки форми, можливість працювати в звичному тренувальному режимі більшу частину часу у них була відсутня.

Головна і сама втішна новина для ковалівців напередодні старту чемпіонату – це негативні результати тестів на коронавірус у всіх футболістів і співробітників клубу. А першою справжньою перевіркою вимушеного «простою» для «Колоса» став спаринг проти «Олімпіка». Матч був примітний тим, що тривав аж 120 хвилин – тобто, відповідно до повноцінних 90 хвилин плюс овертайм. Ковалівці поступилися з рахунком 1:2, але зуміли подивитися не тільки кондиції діючих виконавців, а й поспостерігати за діями новачків, які вийшли на останні хвилини поєдинку. Мабуть, найкраще підсумок цієї зустрічі охарактеризувала фраза головного тренера «Колоса» Руслана Костишина: «Очі горять, але ноги не біжать. Звичайно ж, хлопці ще далекі від своїх кращих кондицій».

Цілих два спаринги за цей невеликий період «послаблень» встигла провести «Десна». І двома цими результатами дала зрозуміти не тільки скептикам, а й тим, хто поспішив в своїх прогнозах списати її з гонки за друге місце, що амбіції у команди нікуди не поділися. У першому матчі з рахунком 4:1 був розгромлений представник Першої ліги «Оболонь-Бровар» (дубль у «Десни» зробив Філіппов, по голу забили Шевцов і Будківський), а слідом чотири м'ячі (але вже «сухих») отримала «Черкащина». Голи забивали Фаворов і Будківський, дубль оформив Шевцов. Таким приємним у всіх відносинах результатом футболісти попутно привітали клуб з 60-річчям від дня утворення, яке «Десна» відсвяткувала в травні. Не можна не відзначити, що, так само як і «Колос», колектив чернігівського клубу пройшов тестування на COVID-19 без підтверджених випадків інфікування.

Для суперників цей матч стане третім в поточному сезоні. І тут є одна, але дуже вагома закономірність: незважаючи на значні досягнення в нинішньому чемпіонаті, підопічні Олександра Рябоконя ще жодного разу не обігравали ковалівців, так і не зумівши забити їм хоча б один гол. У першому колі команди розійшлися 0:0, у другому – 2:0 було за «Колосом», що формально вважається аутсайдером першої групи УПЛ. Так що говорити про реваншистські настрої щодо «Десни» буде дуже навіть доречно.

Наостанок скажемо, що в нових реаліях будуть перебувати не тільки гравці, але і ті, хто незмінно присутні на кожному матчі. Ні уболівальників, ні представників ЗМІ на стадіон не допустять. Такі на сьогодні вимоги безпеки, і з цим можна тільки змиритися.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Яшков, Єфремов, Максименко, Парамонов, Чорноморець, Богданов, Оріховський, Сорокін, Морозко, Вільхамссон, Бондаренко.

«Десна»: Паст, Тамм, Огиря, Домбровський, Гуцуляк, Філіппов, Калитвинцев, Гітченко, Конопля, Старенький, Імереков.

30 травня, субота

«Колос» — «Десна»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
КОЛОС — ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Артем Циганенко
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

ФОТО. Український нападник тренується з основою Баєра
Футбол | 29 березня 2024, 13:49 0
ФОТО. Український нападник тренується з основою Баєра

Артем Степанов вже не вперше залучений до тренувального процесу першої команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.