Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 травня 2020, 23:12
24270
103

Погляд з Росії. Навіщо ви мочите своїх найкращих боксерів?

У країні-агресорі звернули увагу на скандал навколо Усика і Ломаченка

| Оновлено 21 травня 2020, 23:12
24270
103
Погляд з Росії. Навіщо ви мочите своїх найкращих боксерів?
Instagram. Усик та Ломаченко

Російський публіцист і музикант Річард Семашко опублікував свою думку про скандальну ситуацію навколо українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка, які знялися в російському фільмі про православ'я.

Щоб дати можливість читачам зрозуміти, яким бачать скандал у Росії, та керуючись принципом вислуховування думок всіх сторін, Sport.ua публікує скорочений текст статті (часто не погоджуючись з думкою її автора).

«Живе в Україні великий боксер Олександр Усик. Так вийшло, що абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, єдиний володар чемпіонських поясів за всіма престижними версіями серед професійних боксерів сучасності, ще й, що називається, хороший хлопець. Красива сім'я, богобоязливе ставлення до життя, почуття гумору, любов до своєї країни – все при ньому.

Так ось, іронія долі по-українськи така: чим крутіший в тебе національний герой, тим жорсткіше його треба мочити. Річ в тому, що Усик разом з ще одним українським боксером – Василем Ломаченком – став головною дійовою особою в російському фільмі про церкву «Здрастуй, брат, Христос Воскрес». Там хлопці говорять про Бога, ходять по монастирях, а також говорять про дружнє (християнське) ставлення до своїх братів, які в тому числі живуть в Росії. Абсолютно нешкідливий, світлий і теплий фільм. Але не для України, звичайно.

Сайт Миротворець звинуватив їх в участі в антиукраїнських пропагандистських заходах і запереченні російської агресії, назвав противниками незалежності українського православ'я. Деякі українці стали вимагати, щоб боксери змінили громадянство на російське. Ну а правильно, навіщо Україні дві зайві світові зірки, коли є Кличко!

Деякі пішли далі. Так, наприклад, борець вільного стилю Богдан Грицай кинув виклик Олександру Усику – хоче поєдинку без правил. А якщо точніше, хоче українського хайпа (теж без правил). Крім фільму приводом послужив жартівливий ролик Усика в Інстаграмі, де він запросив на бій диванного експерта... На поєдинок, до речі, Усик погодився за правилами боксу. Всім бажаючим побитися запропонував пройти медогляд і встати в чергу – дуже багато бажаючих.

Забавно, що в Росії розмови, в дусі «українці – братський народ», не те щоб не рідкість, а усталена думка, що всі російські спортсмени (як і представники шоу-бізнесу) не втомлюються повторювати. Якщо людина говорить, що він любить Україну та українців, а так тут говорять практично всі, то він не має на увазі брудні справи [політиків]. Але якщо Олександр Усик каже, що серед його друзів є росіяни, то він відразу ж визнає, що Крим російський, а друзі його – це Путін і Кадиров.

Тобто, якщо ти спортсмен пострадянської країни, то ти просто зобов'язаний кидатися з образами на великого брата, щоб проявити ненависть до своєї неімперської долі, а якщо ти цього не робиш, то ти – національний зрадник.

Що ж ви за країна така, якщо ви берете найвідомішого боксера в світі, який з ранку до вечора махає вашим прапором, розповідає всюди про те, що він український патріот, молиться за порятунок ваших душ, а ви хочете його то на бій викликати, то громадянства позбавити? Саш, ну якщо раптом і правда позбавлять, ти знаєш, де тебе чекають і люблять, навіть з українським прапором».

Див. також: Ломаченко та Усик, я готовий за вас битися

Опитування

Голосів 787
Як ви вважаєте, які мотиви рухали Алєксандром Усиком та Василем Ломаченком, коли вони знімалися в російському фільмі про православ'я?

Оберіть до 3 варіантів відповіді

Прихована робота на пропаганду Кремля та ФСБ

214 голосів 27.19 %

Справжня відданість релігії та церкві

110 голосів 13.98 %

Холодний розрахунок, щоб відвідувати Крим та Росію

96 голосів 12.2 %

Щира омана та нерозуміння політики

130 голосів 16.52 %

Ніякі мотиви, просто вони боксери

101 голос 12.83 %

Недоречний самопіар та самозамилування

72 голоса 9.15 %

Збираються змінити громадянство та виїхати

23 голоса 2.92 %

Інша відповідь / Мені все одно

41 голос 5.21 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(208)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»
Футбол | 24 квітня 2024, 12:47 9
Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»

Енді Брассел оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 103
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
firstromario
це тупо кацапська пропаганда. видаліть цю херню з сайту. "большой брат" мля...
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Нестеренко
Это не наши боксеры! в Донецке тоже кричали мы же украинцы и махали украинскими флагами в Мариинском парке 20 лет!!!!!!!!!!! Только когда дали команду "фас", за один день достали триколор из трусов!
bullyUA
Раз враги Украины вступаются за этих двух упырей, значит правильно украинцы мочат в сортирах этих предателей.
Український Крим
Зачем вы выгнали Януковича? Он же ваш украинский президент!!!! Зачем вы стреляете на Донбассе? Они же ваши соотечественники! Зачем вы делаете разкол церкви? Они же ваши поавославные! Пошли в задницу, сейчас работа врача в больнице прославляет Украину больше, чем вся стая боксеров
Ва Са
Довбані кацапи , досить нити ,, більше ніякого брацтва не існує ( хоча- його ніколи й не було по справжньoму ), ви вбивці українців і крапка Тому - всякі мудозвони , які розказують про -адіннарот і брацтво мєжду народамі , будь вони не те що суперчемпіонами а хоч і ангелами во плоті , вважатимуться ЗРАДНИКАМИ і провокаторами .. Забирайте це лайно в свою паРашу , вони вже не українці .
Yuri Postol
Музикант смешков пишет что усика и лому любят ждут в расеи и с украинским флагом.....Да вы уроды и захватчики убили в Донецке пацана за украинскую ленточку. А депутата убили за украинский флаг.Или вы забыли уже про это? Но мы то украинцы помним кто из градов обстреливал и сейчас обстреливает нашу армию на донбасе. Мы не забудем всех ваших ихтамнетов бурятских и других. Так сто смешков прежде чем тявкать на чужую для вас страну пройди курс лечения от рашентелевидения.
vizuals
Мочат как раз в рашке - Немцова на мосту у Кремля, например, а здесь критикуют
K_Sarioglo@i.ua
Взгляд из Украины: "А почему в стране, которая по Конституции именуется демократической (это я о россии если что) футболист оказывается оштрафован и выгнан из клуба за критику политики президента?Вроде как в демократических странах это не запрещено!".
Так что "дорогие" руки прочь от Украины! Нам нужна демократия по-европейски, а не демократия по-русски!
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ossa8860
Получают по делам своим.
an52
Як завжди - перекручено - пересмикнуто. Стаття розрахована на тих, хто взагалі не в курсі ситуації або не хоче її помічати.
garik_trinity
Вот как раз взгляд из России украинцев меньше всего интересует.
BaZia
"Любовь к своей стране.." К какой стране стесняюсь спросить?
"який з ранку до вечора махає вашим прапором, розповідає всюди про те, що він український патріот" Це взагалі про кого мова?! Явно не про ВатУсіка. Патріот своєї країни розуміє хто ворог, і не піддався б ФСБшній вербовці.
p.s. Автор цього посту це тобі адресую (якщо ти дійсно з РФії, а не гнидний хохол), ти пишеш "Что з Ви за страна такая?"
А ВАМ НЕ ПО@УЙ? ВЫ В СВОЕЙ ТАМ ГРеБИТЕСЬ и харош УЖЕ ВСЕМУ МИРУ УКАЗЫВАТЬ КАК КТО ДОЛЖЕН ЖИТЬ.
turist86
Коли погані росіяни вбивали українців, хороші росіяни аплодували з криками "Крим наш!" , "Поможем Донбасу", "Бандера... такий-сякий",
Фээсбэшники прямо говорили: "Нам Донбасс и Крым не нужен - нам нужна вся Украина", - агент СБУ Сугерей. ВИДЕО
https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=9j6T4oovuT4&feature=emb_lo
go Олег Сугерей. Про мир на Донбасі.
Владимир Копяк
Це дуже показово, що ціх двох православних сектантів, почали захищати православні брати, в Україні захисників не знайшлося... Такі опуси за красиві оченята не пишуть, за такі рече платять великі гроші... Але все це дарамні потуги, українці вже давно розібралися, хто є справжній герой, і це очевидно,що не ці брати православні,за яких так опікується піп Гундяєв зі своєю кодлою...
Vipfishman2
Все тайное рано или поздно становится явным ))) тупорылые козломордые идиоты просто взяли и спалили двух своих агентов влияния ... Это же надо быть столь недалёкими , чтобы сейчас , когда у двух ватных боксеров горит земля под ногами взять и начать явно из поддерживать . Помните двух любителей британских «шпилей» ? Это тоже самое !!! Все что делают дегенеративные небратья - все делается через задницу !!! Теперь даже те , кто относился к конфликту нейтрально поймут , для чего снимался «православный фильм об одном богоносном народе» - ненависть к руЦким убийцам в стране настолько велика , что пришлось прибегнуть к помощи двух довольно таки известных спортсменках ... тем самым просто слив их !!! 🤣🤣🤣 Бля , мне просто жалко этих двух РПЦешных мракобесов - их слили , что бы хоть как то отбелить всю запоребриковскую мразь !!!
DKTheBest2
Озабоченість рузькага міра.
Панас Петров
Куда ни плюнь-кругом трусик.
romeo_xai
Що за дурна російська звичка сувати носа не в свої справи? Самі розбиремось, що і як, хоча, на мою думку, тут все ясно як божий день. А махати прапором ще не значить бути українцем, так, для справки. Жаль що в українському інсутуті навчання таке поблажливе ставлення до спортсменів...