Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 червня 2020, 16:38
1011
0

Володимир ДУБИНСЬКИЙ: «Ми можемо створити чоловічу команду для Суперліги»

Президент жіночого клубу «Прометей» поділився думкою про ситуацію з волейболом в Україні

| Оновлено 04 червня 2020, 16:38
1011
0
Володимир ДУБИНСЬКИЙ: «Ми можемо створити чоловічу команду для Суперліги»
СК Прометей Володимир Дубинський

Після того, як з'явилася інформація про те, що дворазовий чемпіон України «Барком-Кажани» має намір виступити в польській Плюс-Лізі, з цього приводу вже висловилися деякі відомі фахівці. Зокрема, президент львівського клубу Олег Баран, головний тренер команди Угіс Крастіньш, екс-наставник «Баркома-Кажани» Ян Сух, президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

І ось свою позицію озвучив президент жіночого волейбольного клубу «Прометей» з Кам'янського Володимир Дубинський. Але, перш за все, він розповів про те, що його команда, яка в минулому сезоні довгий час очолювала турнірну таблицю в жіночій Суперлізі, вже почала серйозну підготовку до сезону 2020-2021 років.

«Незважаючи на карантин і епідемію коронавируса, підбираємо гравців, готуємося до передсезонних зборів, - каже Володимир Михайлович. - Знаєте чому? Тому що віримо в Україну, хочемо, щоб у нас були сильні команди і цікавий чемпіонат. Пригадую, коли тільки починали, мені сказали що «Хімік» з Южного найсильніша команда українського жіночого волейболу протягом багатьох років, зі своєю структурою, історією. І, максимум, на що можна розраховувати, це бути середняком Суперліги. 

Ми довели, що є можливість створити інтригу і інтерес в чемпіонаті України і гри за участю «Хіміка», та й іншими командами були цікавими і захоплюючими. Тому на півфінал Кубку України у Кам'янському прийшли 1200 уболівальників і це було справжнє свято.

Ми працюємо з європейськими агентами, запрошуємо легіонерів, даємо можливість молодим українським гравцям вчитися, набиратися досвіду і в підсумку, в найближчому майбутньому стати класними гравцями. Ми створюємо свою Академію волейболу і віримо, що вже незабаром у нас з'являться нові гравці високого класу».

Далі Володимир Дубинський безпосередньо торкнувся теми подачі заявки львівського «Баркома-Кажани» в польський чемпіонат та в цілому чоловічого волейболу.

«До чого я це все говорю? Думаю дуже важливо підняти рівень, як жіночого, так і чоловічого чемпіонатів Суперліги з волейболу. Зараз дуже непростий час. Ігрові види спорту не можуть існувати без реальних спонсорів і фанатів. Ще дуже довго не буде прибутку від гри в волейбол в нашій країні на будь-якому рівні і потрібна постійна робота зі спонсорами, бажання зберегти і примножити позиції волейболу України.

Зрозуміло, що «Барком-Кажани», будучи лідером волейбольної України, хотів би мати реальну конкуренцію, красиві захоплюючі ігри та інтригу з першої і до останньої гри чемпіонату! Зрозуміло, що польська ліга - одна з найсильніших в Європі. Без хороших ігор не росте рівень гравців і так далі. Але ...

Коли я подививіся на турнірну таблицю чоловічої Суперліги 2019-2020 років і побачив, що команда, яка посіла восьму сходинку чемпіонату, не взяла жодного очка за 28 ігор, то це дуже і дуже сумно. Мені здається, що якби керівники українського волейболу звернулися до спонсорів або до мене і запропонували місце в чоловічій Суперлізі, то вже в цьому році на базі чоловічої команди з волейболу, наприклад у Дніпрі, за сприяння міста, обласної Федерації волейболу, СК «Прометей» і спонсори, тільки без всяких додаткових внесків, а за реальної підтримці виконкому, знайшли б можливість і змогли б створити команду, яка б гідно протистояла лідеру чоловічого волейболу «Баркому-Кажани».

Тільки повинно з'явитися величезне бажання всіх, хто в цьому може бути зацікавлений. Треба вже зараз думати про правила проведення чемпіонату. Можливо піти від спарених турів, а грати через день з різними командами. Треба всім дуже захотіти змінити майбутнє волейболу України і можливо з'являться нові спонсори.

Треба залучати легіонерів з інших країн, займатися ігровими залами і дуже любити Україну. І це не красиві, гучні слова, це правда! Ми не планували створювати чоловічу волейбольну команду, але якби була воля всіх, кому не байдужий волейбол України, все можливо! Треба тільки дуже захотіти. Всім захотіти!

Так все ж таки, яка моя особиста позиція з приводу участі «Баркома-Кажани» в чемпіонаті Польші? Це можливо і правильно, для гравців і тренерів, для загального розвитку. Не знаю. А може треба подивитися по сторонах, всім пошукати можливість підсилення позицій українських команд в чоловічому волейболі? Як вам така історія? Нам просто всім треба захотіти і впевнений, все вийде! Сам від себе не очікував, що скажу про це, але прикро за всіх нас і за нашу волейбольну Україну».

За материалами сайтів СК «Прометей» и volleyball.ua 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко
Футбол | 22 квітня 2024, 21:45 9
ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.