Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 17 травня 2020, 08:24
6407
4

Шальке нуль-чотири. Боруссія Д повернулася з карантину з розгромом

Холанд зробив гол+пас уже в першому матчі після двомісячної паузи

| Оновлено 17 травня 2020, 08:24
6407
4
Шальке нуль-чотири. Боруссія Д повернулася з карантину з розгромом
twitter.com/BlackYellow

Порожні трибуни дортмундської арени «Зігналь-Ідуна-Парк» у принциповому для домашньої відносно звітної зустрічі «Боруссії» поєдинку проти гельзенкирхенського «Шальке», який в Німеччині прийнято називати «Revierderby», виглядали досить незвично, однак цілком очікувано. Пандемія, пов'язана з поширенням коронавірусу COVID-19, позбавила поціновувачів футболу можливості споглядати матчі майже всіх європейських і світових змагань, а про її наслідки ще довго буде нагадувати відсутність масових заходів.

Німеччина і німецька Бундесліга, зокрема, одними з перших стали на шлях виходу з тривалої кризи. Командам-учасницям було запропоновано повернутися до розіграшу національної першості поєдинками 26-го туру, серед яких чітко виділялося головне регіональне протистояння для даної країни. В умовах відсутності факту прямого зіткнення між підопічними Люсьєна Фавра і Давида Вагнера в турнірній таблиці, 156-а зустріч між «джмелями» і «кобальтовими» могла стати джерелом лише спортивних емоцій.

Два місяці вимушеної паузи, як показав перший тайм поєдинку, вдалося успішніше пройти саме «Боруссії». Господарі вдало контролювали м'яч в центральній зоні більшу частину стартової половини, лише зрідка підходячи до чужих володінь через фланги. Акцент атак «Боруссії» припав на позицію Матіа Настасіча, якому не вдавалося скласти конкуренцію в швидкості Ашрафу Хакимі, Торгану Азару і Юліану Брандту.

Саме за рахунок перенасичення цієї вразливої ​​зони «Шальке» колективу Фавра й вдалося провести перший гольовий випад. Атака, яка умістила в собі ефектний пас п'ятою Брандта на хід Азару й точний простріл від бельгійця на Холанда, пройшла під час швидкого контрвипаду. «Кобальтові» показували слабкість саме за умов швидкої перебудови суперників. Таким чином, вже до перерви перевага за рахунком для господарів була подвоєна. Помилка голкіпера Шуберта під час винесення м'яча під натиском Холанда переросла в точний удар Геррейро з лівої половини штрафного під дальню штангу.

Вихід під час паузи на заміну таранного форварда Гвідо Бургшталлера та перехід на гру в чотири захисники не допоміг Вагнеру повернути до тями його підопічних. Практично відразу від відновлення гри оборона «Шальке» отримала контратаку на свої ворота, яку точним ударом з-за меж штрафного завершив Азар. Відзначаємо помилку Шуберта і в цій ситуації – удар в ближній кут не був надмірно складним для воротаря.

Фінальна точка в черговому «Рурському дербі» не могла обійтися без прямої участі Холанда. Ерлінг видав розкішний пас в центр чужого штрафного на Геррейро, оминаючи штучно створений захисниками офсайд, після чого португалець оформив дубль точним ударом у верхній кут.

Спроби Вагнера повторно втрутитися в гру своєї команди у час, що залишився до кінця поєдинку, не мали особливого успіху. «Королівським синім» так і не вдалося серйозно потривожити Бюркі в цей вечір, хоча й оборона Дортмунда виглядала не такою вже й нездоланною. Можливо, у домашній грі наступного туру проти «Аугсбурга» у «Шальке» нарешті вийде перервати свою серію з невдалих результатів. У той же час, на «Боруссію» з Дортмунда чекає непростий виїзд до «Вольфсбургу».

Чемпіонат Німеччини. 26-й тур.

Боруссія Д – Шальке – 4:0


 Холанд, 28, Геррейру, 45, 63, Азар, 48

Ділейні, 53, Піщек, 73 – Сане, 50, Матондо, 85

Боруссія Д: Бюркі – Аканжи, Хуммельс, Піщек – Геррейру (Шмельцер, 87), Ділейні (Балерді, 68), Дауд (Гьотце, 87), Хакімі – Брандт, Холанд, Азар (Санчо, 79).

Шальке: Шуберт – Настасіч, Тодібо (Матондо, 46), Кенні (Беккер, 87) – Ощіпка, Маккенні, Сане, Каліджиурі (Міранда, 76) – Сердар (Шепф, 74), Раман (Бургшталлер, 46), Аріт.

Арбітр: Деніз Айтекін (Оберасбах, Німеччина).

Стадіон: «Зігналь-Ідуна-Парк» (Дортмунд, Німеччина).

Удари (у площину): 11 (4) – 10 (3)
Кутові: 4 – 2
Оффсайди: 0 – 4.

БОРУССІЯ Д-ШАЛЬКЕ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Liubomyr Serniak
а пам’ятаєте,була така фігня як чемпіонат Білорусі?
TimurKhAI
Ну вот... А когда за Шальке ещё играл Коноплянка, то фора в 4 мяча на Вестфаленштадионе запросто отыгрывалась
Barlowold
нужно было запасным по барабану дать, что бы веселее было смотреть
Футбол в квадрате
А Боруссия на ходу! Походу все таки будет борьба за чемпионство...