Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 13 березня 2020, 03:45
8408
20

Ворскла перемогла Десну і війшла в півфінал Кубка України

Долю матчу вирішив гол Васіна з пенальті

| Оновлено 13 березня 2020, 03:45
8408
20
Ворскла перемогла Десну і  війшла в півфінал Кубка України
ФК Ворскла

Матч в Чернігові між «Десною» та «Ворсклою» визначив останнього півфіналіста Кубка України. Фаворитом зустрічі не без підстав вважалися чернігівці, які вже двічі в поточному сезоні обіграли сьогоднішнього суперника в матчах чемпіонату, що мали до того ж статус господарів і мотивацію вперше вийти в півфінал Кубка.

Однак, на ділі все для «Десни» виявилося куди складніше. Головний тренер господарів Рябоконь за традицією провів невелику ротацію, залишивши на лаві запасних лідерів команди Калитвинцева і Філіппова. Початок зустрічі вийшло обережним, господарі трохи більше володіли м'ячем, але ніяких дивідендів зі своєї невеликої переваги не витягли. Суперники зрідка турбували один одного ударами здалеку, які не несли ніякої загрози воротам. Перший небезпечний момент гості створили на 34-й хвилині, втікши в контратаку три в два, але поспішив з ударом Луїзао (міг віддати передачу Кулачу, який перебував у значно кращій позиції), пробивши з 15-и метрів у нижній кут, після чого Паст відбив м'яч.

Здавалося, що після перерви господарі нарешті розпочнуть більш активно діяти, але початок другого тайму залишився за полтавчанами. Активним був на лівому фланзі Коне, в одній з атак віддавши відмінну поперечну передачу Пердуті, який практично з забійної позиції з 12 метрів пробив над поперечиною. В середині тайму «Десну» таки було покарано за свою пасивність. Після удару Кане з меж штрафного м'яч потрапив в руку Тамма, в результаті чого в ворота господарів було призначено пенальті. Васін з 11-и метрової позначки сильно пробив в нижній кут і вивів «Ворсклу» вперед.

Рябоконь миттєво випустив на поле Калитвинцева і Філіппова, господарі трохи активніше стали діяти попереду, але істотно характер матчу не змінився.До закінчення матчу залишалося ще достатньо часу, але «Десна» створила всього один момент для взяття воріт, коли Конопля зіграв в стінку з партнером і з семи метрів пробивав у дальній кут, але гостей врятував Баєнко, заблокувавши удар.

Таким чином «Ворскла», не зумівши потрапити до першої шістки команд в чемпіонаті, може врятувати сезон успішним виступом в Кубку України. Склад півфінальних пар ми дізнаємося вже завтра.

Кубок України. 1/4 фіналу

«Десна» - «Ворскла» - 0: 1

 Васін (66, з пенальті)

Кузик (41), Тамм (65), Єрмаков (74) - Кане (35), Васін (40), Луїзао (41), Якубу (55), Баєнко (60), Скляр (76)

«Десна»: Паст, Єрмаков, Гітченко, Конопля, Д. Фаворов, Арвеладзе (Будковський, 87), Картушов, Тотовіцкій, Тамм, Хльобас (Філіппов, 67), Кузик (Калитвинцев, 67)

«Ворскла»: Різник, Якубу, Кані, Чеснаков (Баєнко, 46), Пердута, Скляр, Луїзао, Пуцлін, Ндіайе, Кулач (Степанюк, 46), Васін (Кравчук, 70)

Арбітр: Євген Арановський

Стадіон ім. Ю. Гагаріна (Чернігів)

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Amil Aliev
Неплохо Ворскла смотрелась сегодня
BekXan
Десна удивила.Команда щас отлично выглядит а тут что то не пошло.
Ворскла надеемся что нашла своего тренера.Игра появилась.
Serg Colombo
Неплохо играла Ворскла
Serg Colombo
Удачи Ворскле
Lexus7778
Васин у Ворсклы 100 раз лучше бьет пенальти, чем Коваленко у Шахтера Вольфсбургу, просто покатил мяч, там бы и ребенок словил такой мяч
axylinam
Конкурентов у Динамо не осталось,кубок в кармане
Юрий Иванов
Определился соперник ДК по полуфиналу. Арендуполь в результате "слепого" жребия с Минаем сыграет))
Minolt
Получил большое удовольствие от игры Ворсклы, На порядок больше чем от вчерашнего Динамо. Кайфовал от Кане и Якубу. (таких в Динамо нет), Уверен эти ребята на следущий год будут играть в Европе. Понравилось что больше стало футбола меньше грубости, Спасибо ВАРу
Demon
Праздник Десны закончился??? Начнет выхватывать от Зари/Александрии и и.д.???
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavel Patron
Сколько болельщиков пришло в Чернигове?