Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 березня 2020, 19:57
33861
236

Роберто МОРАЛЕС: «У Світоліної немає української ідентифікації»

Відомий коментатор - про Еліну Світоліну

| Оновлено 10 березня 2020, 19:57
33861
236
Роберто МОРАЛЕС: «У Світоліної немає української ідентифікації»
Sport.ua. Роберто Моралес

Відомий коментатор Роберто Моралес поділився своєю думкою з приводу патріотизму Еліни Світоліної:

«У Світоліної дуже багато проектів, не тільки спортивних. Їй важливість цього вже донесли, але у неї немає української ідентифікації.

Вона розуміє, що важливо робити соціальні проекти, але що потрібно давати інтерв'ю українською, вона не розуміє. Ніхто не змушує її говорити українською в повсякденному житті.

Вона не робить кроків до того, щоб її на 100% асоціювали саме з Україною. Вона вивчила англійську, правильно? Це проблема виховання. Не кажу, що всіх спортсменів. Але в достатній кількості.

Вони ніби й виступають під українським прапором, і асоціації саме з українцями у них немає, немає прямої аналогії, що ти - українець. Тут важливо, якою мовою ти говориш в побуті.

Проблема, коли людина нічого не робить, щоб давати інтерв'ю державною мовою. Якщо вона поїде в іншу країну, і захоче отримати її громадянство, то, повірте, вона вивчить мову.

Дуже мало у нас є людей, які внутрішньо налаштовані за Україну. Навіть ті, хто народився на Західній Україні і знають мову, але радянська ментальність позначається».

Оцініть матеріал
(293)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 01:50 0
Куртуа одним словом охарактеризував Луніна після перемоги Реала над МанСіті

Тібо опублікував короткий твіт після матчу-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 236
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Пока все структуры не перейдут 100% на украинский, до тех пор вот такая ерунда будет происходить. Пока все правительство не заговорит исключительно на украинском, такое будет происходить.
А главное, пока украинцы не полюбят свою страну, такое будет всегда!
Игорь Нестеренко
Щодо того, хто кого прославляє у світі, то це не про наших спортсменів. Вони більше шкодять іміджу країни, а українські паспорти їм треба для уникнення санкцій, від яких зараз потерпає російський спорт. Та й кваліфікуватися можна легше на змагання, все ж таки в Московії своя висока конкуренція. Так що ці хитрожопі мерзотники ще довго будуть бігати з нашими паспортами і прославляти чи то себе, чи то російський спецназ і обійматися під триколором
Stanislav Matusevych
Моралес правий щодо більшості українських спорстменів. Можна скільки завгодно називати себе українцем, обмотуватись державним прапором і т.п., але коли читаєш і дивишся тільки мордорське, то і в голові будуть тільки їхні кисельні нарративи. Звідси в різних так званих українців і вилазить "Крим це Крим", "Не знаю, хто розпочав війну, то все політики наживаються" та інше в такому ж дусі.
Еліна хоч якось вміє згладжувати гострі кути у своїх в'ю, а ось із боксерами нашими справжня біда.
dudigo78
Проблема не в тому, що значна частина розмовляє російською. Проблема в тому що це саме російська. Не польська, не білоруська, не англійська чи навіть китайська. Бо там де російська мова, там завжди будуть інтереси північних сусідів. А там де їх інтереси, там ніколи миру і добра не буде. Так вже історично склалось. А як вийти з цієї ситуації ніхто ще не придумав
vizuals
В Україні рашенська імперія викорінювала українську мову декілька століть, забороняючи нею спілкуватися в офіційному обороті та неофіційно стимулювала до цього, бо для прийому на роботу здійснювався певний мово-контроль. Ось і виросли цілі покоління українців, які не знають своєї мови.
Як там у Гоголя Тарас бульба казав - "гнушаются языком своим".
сергей богданов
На самом деле он прав и дело не только в языке, Элина фоткается в вышиванке и показывает любовь к стране а потом едет в москвобад на турнир который и нах не нужен или кувыркается в сугробах пока сборная играет, нет мозгов у большинства наших спортсменов и Свитолина патриотизма и ума
Aleks04
Роберто Моралес — крутой комментатор, патриот и просто хороший человек. Почему патриот спросите вы? Мало кто знает, но он воевал на стороне Украины в зоне АТО с 2015 по 2016 год.
Dre
Все правильно сказав.
Сергій Лаврик
Спілкуватися на державних посадах рідною мовою, це є повага до країни. А якщо ти не поважаєш державу, тобі заборонено бути державним діячем. Я би віддав у початкову школу більшість українських депутатів!
Александр Науменко
Цікаво, а у Зеленського є українська ідентифікація?
Александр Жаирс
Проблема того,что многие не говорят на украинском языке не в том,что они не любят Украину,хотя и таких хватает,а в том,что практически все украиноязычные понимают русский язык и наоборот. Разговаривать на украинском нет жизненной необходимости,как это,например,в Израиле,где не зная Иврит ты просто ни где,ни чего не поймёшь.
Vik_77
Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ліна Костенко
міша Ізраєліч
Світоліна родом з Одеси, а там більшість говорить російською. Але на міжнародному рівні Світоліна виступає успішно під українським прапором, це головне. Вона цим робить дуже велику позитивну рекламу для України , як держави. Це багатьом русофілам і ненависникам України не подобається, тому вони і шукають чим би підколоти цю видатну українську спортсменку. Не звертай на них уваги Еліно, удачі тобі!
Сергій Лаврик
Мова – душа народу! Поки живе мова, доти живе народ!
Diego Armando
Не намагайтеся із троляками сперечатися!
Воно пише про "ба ндерівське" спілкування, взагалі не даючи дупля, що це таке; а власне, є така мова "бан дерівська"??? Я не чув Це просто 75-річна совковська пропаганда досі в дії.
Звичайно воно мос кальське, тут як два пальці об асфальт!
kollekciy
Не знаю, що великого Світоліна зробила для України, але для тенісу в Україні, мабуть мало. Чому найбільша країна Європи, все ще не проводить навіть 25 тис. ITF турніру з міжнародними учасницями (про WTA, я навіть не мрію). В Росії їх десятки, навіть по селам, як Хімки, проводять.
Tagyler
Помойму именно совковая ментальность - всех под одну гребенку причесывать и заставлять делать одинаковыми! В США кварталами на китайском говорят, во Франции уже 50% на арабском, ты гетеросексуал или из меньшинств всем не важно.
Свитолина уже столько сделала для Украины чтобы ее прославить, что язык это второстепенно.
Встречают по одежке - провожают по уму!
Саша Зардунов
Таковы сейчас реалии жизни, когда татары больше украинцы, чем украинцы украинцы.
Саша Зардунов
Андрей "а до перехода на свой язык украинцы на каком языке разговаривали"; "на каком языке разговаривала польская шляхта".
Я так понял Андрей, вы не понимаете что такое литературный язык. Я вам пытаюсь объяснить , а вы абсолютно не понимаете. В Средние в Европе ни у кого не было своей письменности. Народы все говорили на своём языке, но письменность у всех была едина - латинская. Что в польских университетах, что в немецких или во французских- преподавали только на латинском языке. Точно также и на Руси, все народы говорили на своих языках, но письменность у всех была едина-болгарская. В 18-19вв все стали переходить на свои национальные письменности и только так называемые русские не перешли на свой родной финский язык. Украинцы тоже перешли на письменность на своём родном языке- руський. Который потом тоже переименовали на украинский язык. Руський и украинский это одно и то же понятие. Почитай снова словарь Зизания
Саша Зардунов
Кстати, я понимаю что это всё очень сложно, так как мы изучали совсем другую историю.
История Российская, это не история российского народа, а история государства Российского, написанная разными завоевателями. Последними писали историю немцы, потом евреи-большевики, которые и создали СССР и русский этнос из рабов, а русских дворян уничтожили