Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
19487
94

Шахтар в Харкові розгромив Дніпро-1

Команда Дмитра Михайленка позбулася шансів потрапити до топ-6 команд чемпіонату

| Оновлено 05 березня 2020, 13:32
19487
94
Шахтар в Харкові розгромив Дніпро-1

«Шахтар» і «Дніпро» вирішують в чемпіонаті України різні завдання. Але оскільки їх основні конкуренти зіграли трохи раніше, то обом командам в очному протистоянні бажано було перемагати.

Дніпрянам тільки перемога залишала хоч якісь шанси на потрапляння до першої шістки, яка поведе боротьбу за місце в єврокубках. А виграші «Зорі» і «Динамо» наблизили ці клуби до лідера турнірної таблиці на 10 і 11 очок відповідно. Що, зрозуміло, зовсім не подобалося «гірникам».

Підійшли команди до матчу з протилежними емоціями. «Дніпро-1» в попередньому турі впевнено обіграв «Динамо», а «Шахтар» мінімально поступився одному з аутсайдерів, «Ворсклі». Правда, ту гру підопічні Луїша Каштру провели практично резервним складом. Тож на матч з «Дніпром» наставник випустив одразу 7 нових гравців! Що говорило про найсерйозніше налаштування на поєдинок.

І настрій цей проявився з перших же хвилин зустрічі. Вже на 3-й хвилині Коноплянка завдав класного удару під дальню штангу, але воротар гостей кулаками вибив м'яч. Як виявилося, тим самим відтермінувавши гол буквально на хвилину. Тете подав кутовий, Кривцов виграв «другий поверх» і головою пробив під штангу - 1:0. Відзначимо, що це вже другий гол захисника «Шахтаря» в нинішньому чемпіонаті.

Другий кутовий біля воріт Юрчука відбувся через 5 хвилин - і теж завершився голом. Правда, цього разу з першої спроби захисники вибили м'яч, але після повторної подачі Мораес головою пробив без перешкод. М'яч летів повз голкіпера, але втрутився Адамюк, відібравши м'яч у Жуніора і записавши взяття воріт на себе як автогол - 2:0.

У «Дніпра» не виходило абсолютно нічого, а господарі грали в своє задоволення. І незабаром провели показову комбінацію. Ісмаїлі з кута штрафного віддав в центр на Мораеса, а той відпасував трохи вперед - і Тайсон в дотик пробив під дальню штангу. Рахунок 3:0 протримався ще менше, ніж 1:0. Все той же Мораес вивів на удар Тете, але з пострілом бразильця впорався голкіпер. Правда, відбив м'яч перед собою, і Коноплянка в дотик довів рахунок до зовсім вже непристойного - 4:0. До середини першого тайму «Шахтар» забив стільки ж, скільки за два попередні матчі з «Дніпром-1».

Але і на цьому «гірники» не зупинилися. Правда, почали зовсім вже заграватися. Ісмаїлі (двічі!) і Тайсон не реалізували виходи сам на сам. А часом підопічні Луїша Каштру, здавалося, прагнули буквально завести м'яч у ворота, влаштовуючи перепасовку в штрафному суперника. І на передостанній хвилині ледь не поплатилися. Хобленко опинився один перед Пятовим, уклав того на газон і пробив, здавалося, напевно, але Матвієнко встиг повернутися до воріт і в падінні вибив м'яч.

У перерві Дмитро Михайленко зробив дві заміни. Отримав шанс дебютувати за «Дніпро-1» Лукас Тейлор, котрий минулий сезон відіграв за «Львів», а першу частину нинішнього - за португальський «Ешторіл». А в нападі Хобленка змінив герой матчу з «Динамо» Супряга. Але це мало допомогло гостям. «Шахтар» граючи розвивав атаки, створював моменти і не реалізовував їх. У дніпрян шансів практично не було аж до 81-ї хвилини. Назаренко зважився на удар від лінії штрафної, під постріл кинувся Бондар, який нещодавно вийшов на заміну. М'яч потрапив йому в груди і відскочив у відставлену руку. Рефері без зволікань вказав на точку. Вирок привів у виконання Супряга, розвівши голкіпера і м'яч по протилежних кутках воріт - 4:1.

Втім, це був хіба що гол престижу. На фінальний штурм «Дніпро» не пішов, а «Шахтар» не дуже-то прагнув відновити різницю в рахунку. Команди дограли поєдинок до фінального свистка. Команда Михайленко позбулася навіть теоретичних шансів потрапити до першої шістки. Але при цьому від неї (і від «Шахтаря»!) залежить доля останньої путівки в топ-6! У наступному турі «гірники» їдуть в гості до «Колоса» (який зараз на 6-му рядку з 26-ма очками). А «Дніпро-1» прийме «Маріуполь» (7-е місце, 25 балів).

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Шахтар» - «Дніпро-1» – 4:1

 Сергій Кривцов (4), Володимир Адамюк (9, автогол), Тайсон (19), Євген Коноплянка (23) - Владислав Супряга (82, з пенальті).

 Валерій Бондар (81) - Сергій Логінов (22), Франциско Ді Франко (34), Олександр Назаренко (55), Владислав Шаповал (67).

«Шахтар»: Андрій Пятов - Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов (Валерій Бондар, 60), Додо - Тайсон, Майкон, Тарас Степаненко, Євген Коноплянка (Артем Бондаренко, 70), Тете - Жуніор Мораес (Фернандо, 74).

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук - Сергій Логінов, Максим Лопиренок, Владислав Шаповал, Володимир Адамюк - Юрій Вакулко, Сергій Кравченко (Арсеній Батагов, 63), Олександр Назаренко, Франциско Ді Франко - Олексій Хобленко (Владислав Супряга, 46), Олексій Чичиков (Лукас Тейлор, 46).

Стадіон: «Металіст» (Харків).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєр – Рома – 2:2. Історичний камбек. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 10 травня 2024, 01:20 0
Баєр – Рома – 2:2. Історичний камбек. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи

Стали відомі нові деталі щодо продовження контракту Луніна з Реалом
Футбол | 09 травня 2024, 10:13 6
Стали відомі нові деталі щодо продовження контракту Луніна з Реалом

Андрій найближчим часом підпише з «галактікос» новий контракт

Коментарі 94
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
HAMmerTIME
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Верещагин
Шахтер с победой!.. Настрой на игру совсем другой, чем в Полтаве... Настолько подавили Днепр, что я удивился, как Днепр победил ДеКовцев...
K_Sarioglo@i.ua
Отлично. Шахтер на шаг ближе к титулу, динамофаны бомбят, значит все отлично. В следующем туре поболеем за Александрию.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Roma Dilniy
шахтар наберає хід гарна гра
UKRAINE FAN
Спокойно за пол тайма сделали дело и готовимся дальше!
Alexey Antonenko
Осталось чтоб этих шансов лишился Арендуполь. И Днепр-1 может этому поспособствовать.
serge_kr
Отличная игра Шахтера, Мораес будет основным на Евро
Vlato0709
Надо было динамовцам слить игру с Колосом, тогда бы точно Мариуполь не прошел в 6-ку. Вы что упоротые не могли подсказать им. А, вам хочется и 2-е место занять и , насолить Мариуполю. Извините, нужно выбирать что-то одно.
wojsergivan
вопрос решается очень просто устранить ахметку от всего в украине и по крайер мере 30 процентов будет работать
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
alex13
ДК - фуфло!!!
wojsergivan
ахметка вор и сволочь наперсточник тюрьма о нем давно плачет и его кроты все их победы куплены когда будет крах все только порадуюсь
Aleks04
Звезду поймали ребята, «плыли, плыли, а на берегу усрались». В следующем туре нужно громить Арендуполь
D.Lanskoy
Почитал этот срач и думаю, почему же так болельщики Шахтера пытаются всех убедить, что они народная команда и вообще молодцы, а Динамо дерьмо вместе с болельщиками. Не кажется ли вам, что это просто смешно? Что это комплекс неполноценности - непременно доказать кому-то, что вы не хуже, что вы лучше, что надо непременно самоутвердиться (особенно в сравнении с кем-то)? Я понимаю, когда клубу без году неделя, как какому-то Олимпику. Но славному клубу Шахтер, 1936 года рождения, такое не пристало. Может, вы комплексуете потому, что Шахтер только недавно стал конкурировать с Динамо, и за это время не смог превзойти предыдущие достижения Динамо? Поверьте, Шахтер команда боевая со славной историей и до ахметки. Я еще пацаном помню, как при Союзе Шахтер вырывал очки у грандов и выигрывал кубки. Хотя у него не было таких возможностей, как у Динамо, он считался кубковой командой, и там были свои звезды, особенно памятен Грачев. Это сейчас он старый маразматик, а футболист он был интересный и достойный. Я еще застал времена, когда Шахту тренировал Прокопенко, а в ее составе в основе играли боевые украинские ребята. Тогда я за них болел на евроарене, но когда пришел Мистер и привел стадо диких бразил, я перестал ощущать Шахтер украинской командой, сорри. А когда к власти в стране пришли донецкие, а в УПЛ играло 6-7 де факто фармов Шахтера, выгрызавших очки у Динамо и сливавших Шахтеру, любить этот клуб как украинский стало еще сложнее, не так ли? И последние события не добавили любви к донецкому клубу, не правда ли? И тем не менее, он сейчас единственный бьется на международной арене, благодаря ему Украина еще держится среди лучших европейских лиг. Так что упрекать Шахтер и его болел язык не повернется. Но и слушать бравады о том, что все только благодаря им, тоже противно. Долгие годы основным поставщиком очков в копилку страны на евроарене было Динамо, и только в последние годы баланс нарушился в пользу Шахтера. Предлагаю перестать сраться, а признать, что обе команды важны сейчас для украинского футбола и обе достойны того, чтобы за них болеть, как за прошлые заслуги, так и в надежде на будущие победы. Как-то так.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Грозный
хорошая такая статейка-Фанаты. "Шахтер". "Наш клуб долго приучал народ к халяве"(https:*//www.ua-football.*com/ukrainian/news/1320130483-fanaty
-shahter-nash-klub-dolgo-priuchal-narod-k-halyave.html)
правда за 2011 год,но ведь правда и ничего не поменялось
особенно это шик
-С сектора «Шахтера» на поле может полететь банан?
– Это вряд ли, банан скорее съедят прямо на трибуне. Но у нас есть другой неприятный момент. Если в России на трибунах заряжают «Русские, вперед!», то у нас можно услышать «Слава Украине!» – «Героям слава!». Это западно-украинская тема – там прутся по Украинской повстанческой армии, а это их приветствие
-это супер шик
-– Когда мы играли на «Олимпийском», на рядовые матчи ходило тысяч 15. Сейчас стабильно тысяч 40 набирается – это эффект «Донбасс-Арены». То есть теперь на стадионе можно не только поорать и попрыгать, но еще и съесть хот-дог, выпить пива, найти еще что-то интересное для себя. Но при этом здесь существует и такое понятие, как «своз». То есть на стадион привозят людей, которые работают на предприятиях Ахметова. Если не поехал – штрафуют. Понятно, что такие истории не афишируются, но это есть.