Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2020, 12:44
6007
9

Шахтар – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Дніпряни спробують відібрати очки у чергового гранда

| Оновлено 04 березня 2020, 12:44
6007
9
Шахтар – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 4 березня, відбудеться поєдинок 21-го туру української Прем’єр-ліги, в якому «Шахтар» прийматиме «Дніпро-1». 

За два тури до завершення першої частини першості «гірники» одноосібно очолюють таблицю з гандикапом у 13 балів над луганською «Зорею», яка йде другою. Дніпряни, навпаки, ведуть відчайдушну боротьбу за шосту сходинку, яка надасть їм змогу змагатися в першій «шістці». Наразі «Дніпро-1» займає восьму сходинку відстаючи від «Колоса» на 6 очок. Тож команді Дмитра Михайленка потрібно перемагати в двох матчах, і сподіватись на те, що ковалівці втратять очки, як і маріупольці, що мають однакову кількість балів з дніпрянами.

Минулого туру обидві команди досягли сенсаційних результатів, з тою лише різницею, що для «Дніпра-1» сенсація була зі знаком плюс, а для «Шахтаря» – із знаком мінус. В 20 турі команда Луїша Каштру зазнала першої поразки в нинішньому чемпіонаті, від аутсайдера полтавської «Ворскли» (0:1). Варто зазначити, що «зелено-білі» догравали матч у меншості. 

Частковим виправданням для «гірників» може слугувати щільний ігровий графік, адже напередодні вони провели важкий поєдинок проти «Бенфіки» (3:3) у Лізі Європи. І тому тренерський штаб «померанчево-чорних» провів радикальну ротацію складу, випустивши зі старту 8 «свіжих» футболістів. Більше того, навіть в запасі не було лідерів: Тайсона, Мораєса, Степаненка та інших. І як результат – несподівана поразка «гірників», які востаннє залишали поле переможеними 3 серпня 2018 року, тоді їх переграло київське «Динамо».

Немає сумнівів, що на поєдинок проти дніпрян Луїш Каштру виставить оптимальний на сьогодні склад, адже господарів влаштує лише перемога – статус лідера чемпіонату зобов’язує.

Дніпряни минулого туру шокували футбольну спільноту, перегравши київське «Динамо» з рахунком 3:1. Хет-триком відзначився орендований в киян форвард Владислав Супряга. І хоча практично з початку зустрічі «біло-сині» грали в меншості, все ж свої переможні голи «Дніпро-1» забило вже в рівних складах.

Чи зуміють підопічні Дмитра Михайленка налаштуватись на чергового гранда, і відібрати в нього очки – дізнаємося 4 березня. В українському чемпіонаті є така тенденція: команди, які переграють одного з лідерів, в наступному поєдинку виглядають блідо. Будемо сподіватись, що дніпряни стануть виключенням з цього правила.

Кадрова ситуація напередодні матчу наступна: у гостей пропускає гру Володимир Польовий, якого вилучили у грі з «Динамо». Натомість, зможе прийняти участь Сергій Булеца, який за домовленістю не грав з киянами. У «гірників» ушкодження мають Маркос Антоніо і Віктор Коваленко, їх участь під питанням.

Поєдинок першого кола в Дніпрі завершився перемогою «Шахтаря» (2:0). Фаворитом майбутнього матчу, звичайно, є команда Луїша Каштру, проте дніпряни теж вміють робити сюрпризи – перевірено «динамівцями».
 
Орієнтовні склади.

«Шахтар»: Пятов – Ісмаілі, Кривцов, Матвієнко, Додо, Степаненко, Алан Патрік, Майкон, Марлос, Тайсон, Мораєс.
 
«Дніпро-1»: Юрчук – Шаповал, Логінов, Лопирьонок, Адамюк, Кравченко, Ді Франко, Когут, Вакулко, Коркішко, Супряга.

4 березня, середа

«Шахтар» «Дніпро-1»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР – ДНІПРО-1. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
14sergey1953
С Шахтером будет посложнее. Шахтер намного сильнее чем Динамо. Здесь единственное, что может сыграть в пользу Днепра - 1, то что Шахтеру в чемпионате, по большому счету уже ничего не надо.
Иван Грозный
посмотрим,была ли победа футболистов из Днепра над Динамо случайностью или все таки днепряне поймали кураж.
serge_kr
Уверен что сегодня Шахта разнесет Днепр, будет разгром