Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2020, 09:41
16046
26

Довгоочікуваний гол Соля і шедевр Циганкова. Динамо завдало поразки Колосу

Команда Руслана Костишина весь другий тайм грала в меншості

| Оновлено 04 березня 2020, 09:41
16046
26
Довгоочікуваний гол Соля і шедевр Циганкова. Динамо завдало поразки Колосу
twitter.com/DynamoKyiv

Суперники підійшли до сьогоднішнього поєдинку з абсолютно різним настроєм. Кияни в минулий вік-енд зазнали поразки від «Дніпра-1», а «Колос» після відновлення чемпіонату здобув дві перемоги і несподівано став головним претендентом на шосте місце за підсумками першого етапу турніру.

Тренерський штаб Олексія Михайличенка з різних причин провів ґрунтовну ротацію складу. У порівнянні з поєдинком у Дніпрі сьогодні в старті «Динамо» відбулося шість змін. Відзначимо появу на вістрі атаки Франа Соля, який вперше вийшов на поле в 2020-му. Не обійшлося без змін і в складі ковалівців. Дискваліфікованого Смирного на лівому фланзі замінив Вільхамссон, а в ролі центрфорварда вийшов Лисенко.

Гості жваво почали зустріч, швидкими атаками доставляючи чимало проблем захиснійї лінії киян. І настільки бадьоро проведені стартові хвилини ледь не принесли успіх «Колосу»: Лисенко бив з розвороту з центру штрафного майданчика, трохи не влучивши в кут. А ось конструктивні дії у «біло-синіх» помітно не клеїлися. Ковалівці впевнено справлялися зі спробами суперників підібратися до свого штрафного. Тренерський штаб киян навіть зважився на кардинальні заходи, в середині тайму випустивши Шепелєва замість Шапаренка.

Дещо млява гра несподівано перевернулася в кінці тайму. Де Пена вистрілив з лівого кута штрафного, і м'яч, потрапивши в штангу, відскочив до Соля, який пробив по порожніх воротах. Обговоривши епізод з відеоассістентом, арбітр Віталій Романов підтвердив правомірність голу. Але на цьому неприємності для гостей не закінчилися. Уже в компенсований до першого тайму час Задоя прямою ногою пішов у Циганкова і побачив перед собою пряму червону картку.

Після перерви в атаці «Колоса» Лисенка замінив Кожушко, який помітно пожвавив дії гостей. Але незабаром перевагу своєї команди збільшив Циганков, котрий блиснув індивідуальною майстерністю. Капітан «Динамо» прийняв м'яч перед штрафним суперників, розвернувся і класним ударом поцілив у дальню «дев'ятку».

До честі ковалівців, в подальшому вони не стали грати з думками, як би не пропустити більше. «Колоски» намагалися шукати вільні зони біля штрафного «Динамо» і один раз навіть відправили м'яч у ворота. Правда, Кожушко зробив це з офсайду, про що засвідчило чергове застосування VAR. Але на кінцівку зустрічі сил у гостей вже майже не залишилося, і кияни були близькі до того, щоб довести рахунок до розгрому.

Але голів більше забито не було: київський клуб здобув перемогу з рахунком 2:0. В останньому турі першого етапу «Динамо» зіграє на виїзді з «Олександрією», а на «Колос» чекає ще одне непросте випробування: домашня зустріч із «Шахтарем».

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Динамо» - «Колос» - 2:0

Фран Соль (40), Віктор Циганков (55)

Микола Шапаренко (12), Артем Шабанов (28), Фран Соль (44) - Кирило Петров (22), Владислав Ємець (32), Євген Єфремов (63)

Євген Задоя (45+2, груба гра)

«Динамо»: Денис Бойко, Олександр Караваєв, Артем Шабанов, Денис Попов, Томаш Кендзьора, Мохаммед Кадірі, Микола Шапаренко (Володимир Шепелєв, 31), Карлос Де Пена (Беньямін Вербич, 52), Віктор Циганков, Міккель Дуелунд (Георгій Цітаішвілі, 88), Фран Соль

«Колос»: Євген Волинець, Євген Єфремов, Віталій Гавриш, Кирило Петров, Владислав Ємець, Андрій Богданов, Павло Оріховський (Вадим Мілько, 81), Євген Задоя, Олег Ільїн (Євген Морозко, 63), Арні Вільхамссон, Володимир Лисенко (Олег Кожушко, 46)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SerjMakovey
По голу Соля, показали же по линиям, нога защитника все сопли сводит на пустое балабольство. А Цыганков положил гол-красавец!
dd dent
Мне одному кажется что игра смахивает на тренировочную? Можно ск угодно гнать на шахту, но надо признать у них она куда осознаннее, а не хаос с броуновским движением ... не ну на фоне колоса норм еще, а что в еврокубках летом?
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Вроде все спорные моменты рассужены правильно. Спорить не о чем.
roman_kros
В Соля офсайду не було, - гол чистий, беремо ютубчик, ставимо на паузу, переконуємося. Скасований гол Колоса також законно, такі правила - корпус гравця Колоса був трохи ближче. А тепер по Динамо - з грою в них все так же херово, один гол забитий після відскку, інший за разунок майстерності Циганкова. З такою грою як зараз якби вони чисто умовно грали матчі ЛЄ, то вилетіли б. Те, що типу виглядає, що Динамо в другому таймі виглядало непогано - так це фікція, нагадаю, було два виходи 1 в один, а катати м'ячика їм просто Колос дозволив бо комнда грала в меншості.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Без напрягов, как и должно быть. С этим составом Динамо должно бороться за золото. Но не с этим физруком. Будет сильнее Динамо, будет и Шахтер прогрессировать.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
Матча, правда, динамовского не смотрел этого - банально некогда (я в дороге был - в Харьков, угадайте зачем).
Но, раз фаны Динамо здесь довольны - значит и Суркис должен быть доволен.
(а Михо... - ну то все равно, что там с Михо).
K_Sarioglo@i.ua
Из хорошего для Динамо: понравились Соль и Кадири, непонятно чего их на лавке держали. Ну и победа есть победа.
Из плохого для Динамо: сама игра команды остается на крайне посредственном уровне. Да, Колос, на ней обыграть можно. Но за еврокубки уже боязно.
Тарас Чубак
А що з Миколенко?
Al Zolo
будет крайне обидно если Днепр так и не сумеет обогнать селян а киевлянам респект-начинают выходить с кризиса
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OKs100
Вот нынешний уровень Динамо - обыгрывать такие сельские команды как Колос.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dima Symonenko
Михайличенко лучший тренер в мире