Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2020, 21:09
11791
4

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Замінили Шапаренка, тому що не могли ризикувати»

Головний тренер «Динамо» прокоментував перемогу над «Колосом»

| Оновлено 04 березня 2020, 21:09
11791
4
Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Замінили Шапаренка, тому що не могли ризикувати»
ФК Динамо Київ. Олексій Михайличенко

Головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко прокоментував перемогу над «Колосом» (2:0) в 21-му турі УПЛ:

– Гру можна оцінити по-різному. З точки зору результату, вона цілком задовільна. Ми заробили три очки, і це дуже важливо. З точки зору змісту самої гри, вона вийшла неоднорідною і трохи не такою, як ми очікували. В силу обставин після гри з «Дніпром-1» нам потрібно було трохи освіжити склад, тому що за 17 днів нам належить провести 5 ігор. На початку сезону, на таких полях, з таким навантаженням, це досить-таки складно. Найголовнішим сьогодні було добитися результату. Після поразки в Дніпрі, напевно, хлопці це розуміли. Цей тягар відповідальності дуже тисне на них, тому що, залишившись у більшості і маючи один м'яч переваги, можна було би зіграти набагато гостріше і різноманітніше попереду. Але, напевно, схвильованість за результат наклала свій відбиток, і не завжди виходило те, що хотілося б. Хоча, в принципі, це цілком зрозуміло.

– З поверненням на «Олімпійський»! З огляду на цілих сім замін у стартовому складі, чи можна стверджувати, що в «Динамо» зараз є два рівноцінні склади?
– У першу чергу, спасибі працівникам «Олімпійського». Поле було, як для такої пори року, в чудовому стані. Ми прагнемо до того, щоб на кожній позиції була конкуренція. Вона тільки допомагає. Я давно вже сказав хлопцям, що у нас основний склад – це не 11 гравців, а 18. І що в будь-який момент кожен гравець повинен вміти вийти на поле і зробити ту роботу, яка від нього вимагається. Заміни були здійснені за різними обставинами. Миколенко та Буяльський пропускали гру через дискваліфікацію. Деяким потрібно було дати відпочити, тому що вони грали вдесятьох 70 хвилин в Дніпрі, втратили багато сил і багато емоцій. Звісно, хлопцям потрібно було дати відпочити і перезарядити батарейки. І звичайно ж, потрібно дати шанс всім іншим відчути себе гравцями основного складу і доводити свої претензії на вихід у стартовій 11-ці. Ми будемо намагатися підтримувати цю конкуренцію, але вона в жодному разі не буде штучною. Ті, хто будуть доводити, ті будуть грати.

– Чим була спричинена заміна Шапаренка?
– Причин було декілька. Перша – це те що він рано отримав жовту картку. А знаючи його емоційність, його прагнення до боротьби, ми ризикували. У нього було ще кілька порушень, які були дуже близькими до картки. Ми розуміли, що не можемо ризикувати, і тому його замінили. Друга причина – нас не зовсім задовольняло те, як ми вели гру, особливо в середині поля, у перші 30 хвилин. Це не означає, що в цьому був винен Микола. Якщо розібратися, винні були всі. Але просто Микола своїм попередженням підштовхнув нас до цього.

– Що ви йому сказали після того, як він покинув поле?
– Я його заспокоїв, сказав, що причина не в ньому, так потрібно для команди. Те, що я зараз сказав вам, те саме я сказав і Миколі. Звичайно, він дуже чекав і горів, і по його емоціям і темпераменту було видно, як він хотів грати. У нього ще будуть шанси, це 100%.

– Чому Тамаш Кадар залишив «Динамо»? Чи не буде його бракувати принаймні для ротації?
– Тому що для того, щоби грати в київському «Динамо», недостатньо просто підписати контракт, потрібно дуже хотіти грати. Якщо немає бажання і є пропозиції від інших команд, будь ласка. Тому Кадар зараз грає в Китаї.

– Повний матч провів Кадірі. Як ви оціните його гру? Чи достатній її рівень для того, аби регулярно отримувати ігровий час?
– Безумовно, Кадірі провів продуктивні збори і показав у матчах, що він досить упевнено почуває себе на позиціях опорного півзахисника і центрального захисника. На сьогоднішній день він – один із конкурентів за місце у складі в середині поля. Сьогодні він провів непоганий матч. Що стосується оборони, все було на доволі хорошому рівні, що стосується атаки – ми все ж будемо вимагати від нього більшого, більш різноманітної гри. Хоча слід враховувати, що саме в такому складі команда зіграла вперше. Навіть незважаючи на те, що гравці тренуються разом кожен день, все ж гра є гра. Відповідальність не тільки за свою гру, але і за результат, трохи тисне на хлопців. Як ми не намагаємося це прибрати, адже за результат все одно несу відповідальність я, від цих слів хлопцям не легше. Вони теж переживають за результат і розуміють, що в кожному матчі потрібно грати на перемогу. Не тільки грати на перемогу, а і здобувати її.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PUTINHUILO
Вот,вроде бы все правильно говорит...Но нет ни игры,ни результата...
Хороший человек,но,очевидно,не профессионал...
Ну,не его это...
Міша Петечел
5 ігор за 17 днів Він каже багато..... десь тихо у англії посміюється Пеп