Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 червня 2020, 04:19
21268
100

Шахтар в компенсований час дотиснув Десну

Вперше в чемпіонаті України спрацювали відеопомічники: гол гостей був скасований після повтору

| Оновлено 06 червня 2020, 04:19
21268
100
Шахтар в компенсований час дотиснув Десну

Поєдинок 19-го туру української Прем'єр-ліги ознаменувався для донецького «Шахтаря» відразу двома неординарними подіями. Вперше на матчі «гірників» застосовувалася система відеодопомоги арбітрам. Крім того, Тарас Степаненко, який виводив команду на поле з капітанською пов'язкою, провів 300-й офіційний матч за «Шахтар».

Сама зустріч також вийшла неоднозначною. Луїш Каштру, пам'ятаючи про майбутній матчі-відповідь 1/16 Ліги Європи з «Бенфікою», випустив експериментальний склад. П'ятова не виявилося навіть в запасі, а Тайсон і Марлос, наприклад, почали гру на лавці запасних. Візаві португальця, Олександр Рябоконь, випустив зі старту декількох новачків. Це і Тамм, і Арвеладзе, і Тотовицький, екс-гравець саме «Шахтаря».

Все це принесло свої плоди, які для глядачів виявилися не дуже приємними на смак. По одному удару в площину завдали суперники в першому таймі. Найнебезпечнішим був постріл Тете на 38-й хвилині, але з цим ударом впорався голкіпер. А якщо говорити в загальному, то перевага «Шахтаря» була беззаперечною, проте за відсутності основних креативників у «гірників» не виходили їх фірмові атаки. Тому «Десна» цілком успішно відбивалася і намагалася контратакувати.

А після перерви сталася історична для української Прем'єр-ліги подія. На 59-й хвилині гості розіграли кутовий, пішов простріл у штрафну. М'яч опинився у Філіппова, той відпасував назад на Гуцуляка, який ударом під дальню штангу послав м'яч у сітку. 18-річний Анатолій Трубін виглядав дуже засмученим - це був перший гол, пропущений ним в УПЛ. Але втрутився горезвісний ВАР. І, як показав відеоповтор, втрутився не дарма: Філіппов прийняв м'яч в метровому офсайді. Тож взяття воріт не було зараховано. Вперше в історії українського футболу - за допомогою системи ВАР!

Луїш Каштру тут же кинув у бій основні сили, які в компенсований час здобули-таки 3 очка для «Шахтаря». Слід зазначити, що комбінація була відмінною. Її почав Марлос пасом п'ятою, продовжили Мораес і Тайсон, а завершив Марлос знову ж таки, ударом п'ятою! Відзначимо, що в чотирьох поєдинках чемпіонату «Десна» не забила «Шахтарю» жодного разу, пропустила 5 м'ячів і всі - від бразильців! Ось така карма у чернігівської команди в поєдинках з «гірниками».

1:0 - команда Луїша Каштру продовжує лідирувати в турнірній таблиці з 53-ма очками, а в четвер зіграє в матчі-відповіді 1/16 Ліги Европви в Лісабоні з «Бенфікою». У «Десни» 33 бали і 4-е місце. У суботу команда приймає «Маріуполь» в рамках 20-го туру УПЛ

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Шахтар» – «Десна» – 1:0

 Марлос (90+4).

 Євген Картушов (19), Андрій Тотовицький (52), Андрій Домбровський (90).

«Шахтар»: Анатолій Трубін - Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Додо - Тарас Степаненко, Маркіньос Сіпріано (Ісмаїлі, 70), Маркос Антоніо (Марлос, 62), Алан Патрік, Тете (Тайсон, 62), Євген Коноплянка - Жуніор Мораес.
 

«Десна»: Євген Паст - Йоонас Тамм, Андрій Гітченко, Андрій Мостовий, Денис Фаворов - Андрій Домбровський, Леван Арвеладзе, Євген Картушов, Андрій Тотовицький, Олексій Гуцуляк (Сергій Старенький, 78) - Олександр Філіппов (Пилип Будківський, 85).

Стадіон: «Металіст» (Харків).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 100
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
Десна молодці, з такою грою будуть боротись за друге місце))) а Шахтар чемпіоном став ще до нового року)))
Michel
Если бы ВАР ввели в ЧУ в начале 2000-х, то парамоновский супер-пупер-мега-клюб не досчитался бы чемпионских титулов 3-4 точно....
electron440v60hz
Играли хорошо, победа заслуженная.
wladimir_skidan
С победой ШД. Десне респект.
mayakovskiy1
Очень ору с фанов ДК)) Шахта вышла дублем против 3 команды чемпионата. Возила Десну весь матч дублем. Когда за 15 минут до конца вышли 3 чудака основы доминация была просто неприличной))
Отмазки про не такой ВАР максимально жалкие. В момент паса чудак был в офсайде. Все остальное лирика
ya_3
Болельщиков ШАХТЁРА - с победой!
игра, конечно, не очень впечатлила. Марлос, хоть и забил, но до гола очень тормозил игру, при одном Додо на правом фланге игра шла быстрее. Тайсон и Исмаили, похоже, вышли чисто прогуляться. Патрик - довольно неплохо, но пока ещё суетливо. Можно отметить Трубина - однозначно спас при ударе Филиппова. Остальные сыграли на среднем уровне. Что ещё не понравилось - почему-то в нападении постоянное стремление лезть на нескольких защитников в попытке их обыграть, такой элемент, как "стеночка" совсем не применяется, а без него нет скорости в атаке.
P.S. А VAR таки затягивает игру...
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою але не з грою. Так, грав не основний склад, але гри не продемонстрував. Десна дуже чітко оборонялася, гол десни відмінено за правилами, гол Шахтаря не є награним, а є випадковим. Гра довела на разі, що у Шахтаря рівноцінного другого складу не існує. Не сподобалися Коноплянка, Тете, Бондар. Сподобався Турбін, Марлос та Тайсон. Маркіньос та Антоніо не знають, що робити з організованою обороною.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Все Жека в засаду ушел, подождет пока все уйдут а потом вылезет и за минусует всех неугодных
Ortega
Точно такий гол не зарахували Шахтарю з Бенфікою, теж Шахтар купив? А хто возмущається, що добавили 6 хв, то гол забили на 93й, так що... А загалом обидві команди розтринькали багато класних моментів, як завжди. В єврокубках таке не пробачають.
Владислав Шимко
Тяжко шахта, тяжко. Жаль для еврорейтинга если не пролезут Бенфику, а там тяжко будет на их поле
serge_kr
Советую всем адекватным болельщикам не реагировать на некоторых ниже персонажей, так как скорее всего это один неадекватный человек создавший кучу левых аккаунтов и пытается создать видимость хоть какой то поддержки Динамо, и пишет всякую чушь! Шахтер из заслуженной и красивой победой!
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miroslav1981
Интересно, а шахта довольна такой победой.. их болельщиков все устраивает??? я не имею ввиду отписавшихся ниже говнометов.. типо болел..
Андрей Деко
Даже с VAR умудряются кротов вытягивать за уши!
electron440v60hz
Молодежь у Шахты отличная. пора Тайсона, Марлоса, Мораеса, Коноплю отдавать куда нибудь.
Вячеслав Самойлов
Шахтер - с победой. Десна - молодцы! Действительно хорошо организованная команда, потому горнякам было очень непросто.
Хейтерам - не унывайте, будет и на вашей улице праздник (в смысле - будет когда-нибудь и у Динамо нормальные тренер и владелец).