Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2020, 16:57
18492
132

Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Історична подія при порожніх трибунах

| Оновлено 22 лютого 2020, 16:57
18492
132
Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Dynamo.kiev.ua

Протистояння між київським «Динамо» і полтавською «Ворсклою» стане історичним. 22-го лютого на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського буде вперше у вищому дивізіоні нашого чемпіонату застосовано систему відеодопомоги арбітрам - VAR. Це хороша новина. Але, на жаль, без ложки дьогтю не обійшлося. Чи не найгучніший минулорічний скандал української першості («справа Тайсона») очікувано призвів до негативних наслідків для київського клубу. Згідно з вердиктом контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу «біло-сині» повинні провести один домашній матч УПЛ при порожніх трибунах. «Динамо» подало апеляцію на це рішення, яка була відхилена на початку лютого. Таким чином, саме поєдинок «Динамо» - «Ворскла» повинен пройти без уболівальників.

Осіння частина сезону для шанувальників «Динамо» була наповнена розчаруваннями. Все почалося з невдалої спроби киян пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів. Непереконливі результати в чемпіонаті призвели до зміни на тренерському містку команди. З Олексієм Михайличенком «біло-сині», здавалося, стали намацувати свою гру, але перед зимовою перервою «Динамо» зазнало фіаско в Лізі Європи, не зумівши пробитися у весняну стадію євротурніру. Наміри відібрати чемпіонський титул у «Шахтаря» зазнали краху. Так, попереду ще чимало матчів, але нівелювати чотирнадцятиочкове відставання від «гірників» киянам навряд чи буде під силу. Зараз на порядку денному для «Динамо» стоїть завдання по збереженню другого місця в турнірній таблиці. Єдиними «світлими плямами» можна вважати перемогу столичної команди в Суперкубку України та успіх в кубковому протистоянні з «Шахтарем».

Неприємності «Динамо» продовжилися і після завершення першої частини сезону. Форвард киян Артем Бесєдін не пройшов допінг-тест після гри з «Мальме» і був відсторонений від футбольної діяльності. Керівництво столичного клубу не стало чекати рішення УЄФА, повернувши з оренди в луганській «Зорі» Назарія Русина. Рішення виглядає цілком логічним. Навіщо в авральному порядку шукати футболіста на потрібну позицію, якщо під боком є ​​нападник, який непогано зарекомендував себе в складі луганчан. На трансферному ринку цієї зими «Динамо» не особливо старалося. Ще на початку грудня до Києва перебрався 19-річний бельгійський форвард Ібрагім Каргбо, а потім контракт з «біло-синіми» підписав нігерієць Беніто. Про перспективи цих футболістів в столичному колективі говорити поки занадто рано. В рамках підготовки до матчів чемпіонату «динамівці» провели два навчально-тренувальні збори в Туреччині, зігравши там дванадцять спарингів (8 перемог, 2 нічиї та 2 поразки).

«Ворскла», як і київський колектив, стала великим розчаруванням першої частини змагань. Очевидно, що полтавчани вже давненько не приносять радості своїм шанувальникам, демонструючи досить посередні результати. Але бачити «зелено-білих» на дні турнірної таблиці, все ж, вельми несподівано. Цілком можливо, що зміни на тренерському містку команди, стануть поворотним моментом для полтавчан. У листопаді минулого року «Ворсклу» очолив Юрій Максимов, і як його тренерський штаб попрацював на зимових зборах, стане зрозуміло вже найближчим часом.

До відновлення чемпіонату полтавчани готувалися також в Туреччині. «Ворскла» провела сім контрольних поєдинків, здобувши лише одну перемогу при двох поразках (інші зустрічі завершилися внічию). «Зелено-білі» досить плідно попрацювали на трансферному ринку. Гравцями полтавського колективу стали екс-півзахисник луганської «Зорі» Євген Опанасенко, форварди Руслан Степанюк, Дмитро Щербак і Владислав Кулач, який повернувся в Полтаву після річної перерви. Також гравцем «Ворскли» став хорватський хавбек Давид Пуцлін.

Відзначимо, що в майбутній зустрічі партнерам не зможуть допомогти полтавці Олександр Скляр і Луїзао, які будуть відбувати дискваліфікацію. У киян продовжує відновлюватися після операції захисник Микита Бурда. У першому колі поточного чемпіонату «Динамо» в Полтаві розгромило суперників з рахунком 5:0 (дублем відзначився Де Пена, по голу до свого активу записали Циганков, Шабанов та Бесєдін). «Зелено-білі» тільки один раз в історії обігравали киян на їхньому полі. Сталося це в серпні 2016-го, коли «Ворскла» здобула перемогу з рахунком 2:0. Обидва голи тоді забив Юрій Коломоєць, який в грудні минулого року покинув Полтаву.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Шабанов, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шепелев, Буяльський, Вербич, Русин, Дуелунд.

«Ворскла»: Різник, Альюне, Чеснаков, Баєнко, Пердута, Сапай, Кане, Ребенок, Шехіч, Кулач, Степанюк.

22 лютого, субота

«Динамо» — «Ворскла»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 132
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Ну что голубое говно сегодня проиграет? Вся Украина за Ворсклу, вперед!
zack1976
Вперёд, Полтава!!!
Я из Полтавы, если чё
Vipfishman2
Бамбасяне достойны презрения только за одни лишь крики на стадионе «Беркут» и «Бей Хохлов» . Причём это была не группа ультрас ( ребята кстати отличные) , у массовый сброд-кузьмичи, который ярко выразил отношения жителей этого богомерзкого региона по отношению к независимой от русских ублюдков Украине !!! Поэтому идут ка они на хрен все - ублюдки есть ублюки !!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Что меня больше всего радует в природе - это ее способность создавать чудовищные , самые мерзкие мутации ... Вы только гляньте на двух хАрьковских дебилушек , которые напрочь забыли о существовании Металлиста ( который они успешно просрали, в засос целуюсь с рыжей мразью) и пытаются теперь открывать свои вонючие рты на клуб , который всегда был и всегда будет ))) какие однако зело противные зверушки эти кротохорьки🤣🤣🤣брррр !!! Но Браво матушке-природе - она создаёт достойные экспонаты для кунсткамер !🤣
Игорь Нестеренко
Ворскла вздернет лохов сегодня! Без шансов
serge_kr
Киев город трусов и барыг, Полтава вперед, Украина с вами!
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Кум Кума
Динамо Динамо Динамооооо
Кум Кума
Динамо Динамо Динамооооо
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Грозный
я всегда говорил и буду утверждать ПИЗДЕНЬ -это призвание ,а кротохорь -это состояние души.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
на чьи деньги
BaZia
Вангую 3:0 или 3:1 матч закончится
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Грозный
Surkisfuilo, 22.02.2020 08:41-как по свистку по вылазили гнусы типа болельщики,которые за всю Украину,которую они кормили, расписываются сержи и другая погань.
чьи они болельщики ?и гадать не надо.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил