Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3022
5

Луїш КАШТРУ: «За 11 місць в стартовому складі велика конкуренція»

Наставник «Шахтаря» – про підготовку до відновлення сезону

Луїш КАШТРУ: «За 11 місць в стартовому складі велика конкуренція»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру підвів підсумки контрольних матчів з «Македонією ДП» (2:0) і «Сеннерйюском» (2:2).

– Які основні висновки ви можете зробити, судячи із сьогоднішніх результатів?
– Контекст ранкового матчу був простішим. Суперник був не надто міцним, ми розвивали свою гру й абсолютно нормально перемогли. У першому таймі наша команда була значно кращою, ніж у другому, більш скоординованою. Створювали моменти, атакували через середину й фланги. У другому таймі було трохи більше хаосу: не так організовані, то вигравали, то втрачали м’яч. Тобто ми не діяли з тією самою інтенсивністю, як до перерви, хоча загалом перевага була великою і перемога є цілком логічною. 

Що ж до матчу із «Сеннер’юском», ми не розпочали добре. Утратили безліч м’ячів на початку атаки, а суперник постійно проходив до зон та створював небезпечні моменти біля наших воріт. Десь від 25-ї хвилини ми скорегували певне позиціонування й додали, цілковито контролювали гру і протягом другого тайму втримували цю перевагу, а щойно втратили м’яч, за кілька хвилин до кінця суперник у швидкій атаці зрівняв рахунок. На жаль, належного контролю не було протягом перших 25 хвилин матчу.

– Який зі спарингів виявився для вас інформативнішим? Чи вдоволені ви самовіддачею футболістів?
– Хлопці, яких ми випустили в ранковому поєдинку, зробили те, що повинні були. Вони цілковито контролювали гру, були дуже активними й створили кілька гольових моментів. Водночас, як я сказав, другий тайм був не таким гарним, як перший. У другому матчі – суперник важчий і більше труднощів на полі. За наших утрат вони навіть не забирали м’яч із зони пресингу, а просто створювали небезпеку нашій лінії оборони. Перший тайм був більш конкурентним, другий – повністю наш. Змогли змінити рахунок на 2:1, проте в одному з небагатьох моментів, коли «Сеннер’юск» дістався до наших воріт, він забив. Другий матч був значно цікавішим від першого.

– Які акценти ви зробили в перерві, аби зламати перебіг поєдинку з данцями?
– Нам потрібно було тримати м’яч на половині поля суперника більше часу, в жодному разі не втрачати його на початку атаки, додати варіативності. Зобов’язані були проходити через фланги, заводити м’яч у середину, віддавати до зони, таким чином створювати гострі атаки. Це змушувало суперника опустити свої лінії, що зменшувало їхню змогу завдавати нам проблем, як вони це робили в першому таймі.

– Коваленко забиває в другій грі поспіль. Як ви оціните його дії сьогодні?
– Так, задоволений і Коваленком, і геть усіма іншими футболістами, які попрацювали. За 11 місць у стартовому складі велика конкуренція. Віктор змагається за своє місце, як і всі інші, він добре себе виявив.

– Чому не було Ігоря Кирюханцева?
– Він травмований.

– Чи вдавалося в чомусь моделювати матч із «Бенфікою»?
– Ні. Наприклад, учора «Бенфіка» у півфіналі Кубка грала з лінією з чотирьох захисників, двома опорниками, «десяткою» та двома вінгерами. Аби підлаштуватися під «Бенфіку», нам слід підготуватися геть інакше. І цю стратегію ми відпрацюємо, коли повернемося до Києва. Наразі ж ми відпрацьовуємо глобальну модель гри, а не готуємось до матчу з «Бенфікою». Ще маємо час.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Женя Матийчук
Бенфика на ходу спору нет много забивает и мало пропускает но и Шахтер не хуже идет.
если сравнивать результаты по чемпионатам то они примерно одинаковы.
47 забитых и 8 пропущеных в 19 играх у Бенфики против
50 забитых и 9 пропущеных в 18 играх у Шахтера
шансы 50 на 50 будем посмотреть
Виктор Андрущик
С одним Матвиенко в защите,обыграть Бенфику???Крайние защитники атакующие оборонятся не привыкли, а тот что в свои срезает это материал с которого топорище делают.Это так лично мое мнение.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
– Коваленко забивает во второй игре подряд. Как вы оцените его действия сегодня?
---
да вообще форму набрал, с пеналей уже забивает, будущая звязда украинского футбола.