Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 21 сiчня 2020, 23:37
6016
0

Чудовий гол Бога, старт Холланда та старий добрий Балотеллі

Sport.ua розповідає про найцікавіше, що вмістив у себе черговий європейський тур топ-ліг

| Оновлено 21 сiчня 2020, 23:37
6016
0
Чудовий гол Бога, старт Холланда та старий добрий Балотеллі
ФК Брешіа

Зимова перерва в топ-чемпіонатах остаточно підійшла до кінця (найдовше трималася Бундесліга), і це привід виходити з відпустки також і нашій традиційній рубриці. Хтось на минулих вихідних розвіяв останні сумніви щодо чемпіонства, хтось завдяки зимовому пiдсиленню подібні ілюзії зберіг – ну а дехто просто продовжив бути собою.

Матч вік-енду

Дербі «Ліверпуля» та «Манчестер Юнайтед» - класика англійського футболу, а в даному конкретному випадку вона, мабуть, стала тією самою грою, яку будуть через десятиліття згадувати першою в контексті повернення на «Енфілд» чемпіонського титулу.

Офіційно-то «червоні» можуть гарантувати собі перемогу в грі з якимось прохідним суперником – і навіть не факт, що виграною, і навіть не факт, що своєю (чергова осічка «Ман Сіті» або «Лестера» може гарантувати титул команді Клоппа і без гри). Перемога першого кола над «городянами» була занадто давно, після неї команді в червоному потрібно було зробити ще дуже багато. А ось вічний суперник, який приїхав на «Енфілд» і зіграв при цьому добре, вийшов відмінною перевіркою для демонстрації причин, чому «Ліверпуль» стане чемпіоном Англії.

А «МЮ» і правда, не дивлячись на результат, зіграв добре. Незважаючи на результат, потрібно похвалити Сульшера за якісне використання своїх ресурсів: він навіть травму Рашфорда перетворив в додаткову перевагу, з Люком Шоу домігшись більш надійної гри при оборонних діях.

Але «Ліверпуль» показав себе як ідеальна Команда, яка разом атакує і разом утримує перевагу в рахунку. Перший тайм вони виграли за кутовими 8:0, і це той випадок, коли навіть покритикувати захисників за гол ван Дейка з кутового не виходить – це нормально, коли такий монстр верхової боротьби в одному випадку з восьми відправить головою м'яч у сітку. На початку тайму другого вони просто зносили суперника лавиною атак і тільки випадково не зробили перевагу в рахунку великим. А вже в кінцівці Салах і Мане, немов якісь юніори, покірливо поступалися місцем на полі, щоб команда мала більше шансів утримати перевагу.

Можливо, ван Дейк і заслужив Золотий М'яч менше, ніж Мессі. Може бути, ніхто з «червоних» свою дорогоцінний трофей так ніколи і не отримає. Але ідеал командної гри, розуміння кожного футболіста, де знаходиться його партнер, має дозволити «Ліверпулю» в найближчому майбутньому виграти ще багато титулів.

Гравець вік-енду

Вже перший матч після зимової перерви міг прибити надії дортмундської «Боруссії» на чемпіонський титул. «Ауґсбурґ» Маркуса Шмідта, який в матчах міжсезоння менше трьох не забивав, вів 3:1 і в першому офіційному матчі року. «Джмелі» ризикували відстати від лідера вже на десять очок, і в такій ситуації Фавр кинув в бій головне січневе посилення – Ерлінга Холланда.

Результат перевершив найсміливіші очікування. За неповні сорок хвилин норвежець, який феєрив і в «Зальцбурзi», оформив хет-трик і дозволив Дортмунду вирвати перемогу. Більше того, результативними стали всі удари Холланда по воротах!

Ерлінг – нападник, який змушує замислюватися, в чому його фішка. Звірячий атлетизм, неймовірна техніка – все це точно не під нього. М'яча за майже сорок хвилин ігрового часу він торкнувся 14 разів – замало навіть для форварда. Але пошук вільних зон, розуміння, куди бігти і де чекати м'яч, у Холланда на якомусь космічному рівні. І дуже здорово, що для реалізації свого генія норвежець перебрався в клуб, який розкриває нападників (навіть той же хет-трик «Ауґсбурґу» в дебютному матчі за «Боруссію» оформляв Обамеянг) і чемпіонат, легендою якого є Герд Мюллер.

Примітна також фігура хлопця, якого Фавр випустив на заміну другим. Джованні Рейна не має ніякого відношення до воротаря тепер уже «Астон Вілли» - він син Клаудіо Рейни, який грав за ряд європейських клубів в кінці дев'яностих-початку нульових. У 2003-му роки батьки Джо і Ерлінга перетнулися в «Манчестер Сіті», а зараз історію іншого європейського клубу пишуть вже їхні сини.

Мандрівники вік-енду

У Франції в цей час розігрувався Кубок, і в силу ранньої стадії в ньому обійшлося без топ-протистоянь. Зате було все в порядку з самобутніми колективами, і в цій номінації не було рівних колективу «Сен-П'єруаз». Вперше за тридцять років в основній сітці Кубка Франції зіграв клуб із заморського володіння!

«Сен-П'єруаз» - команда з Реюньйону, що базується за дев'ять тисяч кілометрів від континентальної Франції. На початку січня остров'яни в рамках 1/32 фіналу вже літали через півсвіту грати з командою другого дивізіону «Нiор», здобули сенсаційну перемогу і заслужили право опинитися на одній стадії турніру з «ПСЖ», «Ліоном», «Марселем».

«Чесно кажучи, ми трохи розчаровані, - сказав капітан «Сен-П'єруаз» після жеребкування. - Нам би хотілося потрапити на клуб вищої ліги і закінчити наш шлях саме так». Реальність же звела команду з острова зі скромним «Епіналем», який представляв четвертий дивізіон. Після перемоги над «Ньором» остров'яни пролетіли більше 9000 кілометрів додому, потім, до матчу 1/16 фіналу, знову подолали цей шлях – і, з огляду на, що єдиний гол пропустили в овертаймі, можна пов'язати це з фізичною втомою.

«Why always me» вік-енду

Маріо Балотеллі в матчі «Брешія» – «Кальярі» заробив тринадцяте вилучення в кар'єрі. Рідкісний опорник добирається до двозначного числа червоних, а тут центрфорвард може до кінця кар'єри поборотися й за оновлення різних антирекордів.

Вилучення СуперМаріо в матчі з «Кальярі» не випливало з ходу гри і навіть не було вимушеним. Балотеллі вийшов на заміну, заробив попередження за фол на супернику і почав ображати суддю. Матч закінчився 2:2, при тому що в разі перемоги «Брешія» вибралася б із зони вильоту – а так «Кальярі» заробив перше очко за шість турів.

Гол туру

Жеремі Бога допоміг «Сассуоло» перевернути хід матчу з «Торіно». Після програного першого тайму івуарієць зробив гол сам, а після цього його команда провела переможний. До речі, при другому взятті воріт Бога відзначився гольовою передачею.

Віталій ПАСІЧНИЙ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 20 квітня 2024, 06:01 1
Жирона – Кадіс. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.