Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 14 сiчня 2020, 18:48
2652
0

Мастерс-2020: фаворити продовжують вилітати

Ніл Робертсон і Марк Аллен залишають турнір у Лондоні

| Оновлено 14 сiчня 2020, 18:48
2652
0
Мастерс-2020: фаворити продовжують вилітати
The Masters 2020

У понеділок, 13 січня, в Александра-палас були зіграні чергові матчі першого раунду снукерного Мастерса.

Першими боротися за путівку до чвертьфіналу вийшли Ніл Робертсон і Стівен Магуайр. Незважаючи на перевагу Стівена в особистих зустрічах (11-9, якщо не брати до уваги матчі чемпіонату Ліги) і його вихід до фіналу чемпіонату Британії, аналітики і букмекери віддавали солідну перевагу австралійцю. Це не дивно: Ніл показує дійсно гарні результати при високому рівні гри.

Спочатку для Мельбурнської машини все складалося досить добре. Давалася взнаки легкість в грі австралійця: в перших фреймах він показував дійсно чемпіонський перформанс. Це вилилося в рахунок 4-0 до перерви, а матч був прикрашений брейками в 76, 136 і 71 очко. При цьому можливість оформити хоч якийсь набір у Магуайра була тільки в третьому фреймі.

Після перерви суперники обмінялися партіями і, здавалося, що матч з рахунку 5-1 не триватиме довго. На обличчі Стівена постійно з'являлися характерні для його нервового стану посмішки і гримаси, а Ніл був абсолютно спокійним. Але в сьомому фреймі Магуайр зробив сенчурі (105 очок), показавши тим самим, що ще хоче трохи пограти. Далі у Ніла була перша можливість закінчити матч, оформивши набір 56 очок. Помилка на червоному дозволила в кілька підходів схилити чашу терезів на бік шотландця: 5-3. Далі послідувала ще одна спроба закінчити матч: набір в 40 очок і неточний підбій привели до серії Стівена в 65 очок і фрейм знову пішов супернику, а рахунок став вже небезпечним 5-4.

І тут Робертсон занервував. Він не визнав цього в післяматчевому інтерв'ю, пославшись на відсутність матчевої практики, але Ніл став витрачати помітно більше часу на обдумування кожного удару: втратив свій звичний темп, від легкості в грі не залишилося і сліду. З іншого боку, Магуайр повірив в себе і знову великої серією в 81 очко зрівняв рахунок в матчі. У вирішальному фреймі матчу Робертсон мав, мабуть, найкращу можливість закінчити гру. Позиція на столі була шикарною і вже не вимагала істотних поліпшень, але помилка на нескладному чорному зупинила набір на позначці 38 очок. Стівен Магуайр отримав шанс і блискуче його використав: провів по ходу переможної серії кілька непростих ударів під тиском, зробивши неймовірний камбек в матчі з рахунку 1-5. Емоції захлиснули переможця, і він скинув свій кулак вгору.

Пізніше Стівен зізнається, що це для нього нехарактерно і він мало не потрапив собі в щелепу. Також він назвав камбек найбільш пам’ятним в його кар'єрі. Ніл Робертсон був другим фаворитом після Трампа, але оформив ранній виліт з турніру. Варто згадати, що перед початком Мастерса він пообіцяв віддати 5000 фунтів + ​​100 фунтів за кожен сенчурі на допомогу з боротьбою з лісовими пожежами в Австралії. До нього приєдналися і спонсори, і багато професіоналів.

Анонс та розклад турніру

У вечірній сесії за столом грали Девід Гілберт і Марк Аллен. 2019 рік видався для обох снукерістів успішним. Марк регулярно відзначався появою в вирішальних стадіях багатьох турнірів, а Гілберт дійшов до півфіналу чемпіонату світу, де тільки в «контрі» програв Джону Хіггінсу.

Незважаючи на статус фаворита для Аллена, очікувалася боротьба. Гілберт показав дійсно хорошу форму в іграх п'ятої і шостої групи чемпіонату Ліги, де обіграв навіть Джадда Трампа. Але боротьби не вийшло: фаворит був битий з рахунком 6-1!

Для Аллена гра почалася, як кажуть, з місця в кар'єр: рахунок 4-0 на користь Гілберта чітко відображав те, що відбувається за зеленим сукном. Девід впевненими серіями 77, 121 і 58 очок встановив беззаперечну перевагу.

Після паузи Пістолет зміг відіграти одну партію, яка стала фреймом престижу, оскільки Гілберт великими наборами (95 і 53 очка) закінчив матч, здобувши першу перемогу на турнірах Мастерс. Після гри він зазначив: «З легкістю скажу, що показав найкращу гру в своєму житті. Марк Аллен дивовижний гравець, це Александра-палас, і нічого не може бути краще цього».

На Мастерсі грають найкращі, і тут ніколи не буває прохідних матчів, - це головний підсумок двох днів розіграшу Мастерса 2020 року. Поки що жоден з фаворитів не пройшов до другого кола, що тільки підігріває інтерес до решти пар.

Павло БОБРИК

Читайте также: Мастерс-2020: крах фаворитів в Лондоні

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.