Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 12 сiчня 2020, 11:38
5797
1

Мастерс без Ронні: хто буде фаворитом в боротьбі за Потрійну корону

Анонс головного нерейтингового турніру сезону

| Оновлено 12 сiчня 2020, 11:38
5797
1
Мастерс без Ронні: хто буде фаворитом в боротьбі за Потрійну корону
snooker.by. Джадд Трамп

Усіх любителів снукеру можна привітати з тим, що різдвяна пауза завершилася, а це означає, що в Лондоні стартує одна з найпрестижніших подій у світі снукеру - Мастерс. Це єдиний нерейтинговий турнір такого калібру, що входить до так званої Triple Crown (Потрійну корону). Він проводиться щорічно в січні, і традиційно на турнір отримують запрошення 16 найкращих гравців у турі.

Безумовно, головною новиною перед початком Мастерса стало зняття його головного переможця, 7-кратного чемпіона Ронні О'Саллівана. Ракета вирішив пропустити турнір з особистих причин і оголосив він про це ще в грудні - на чемпіонаті Британії. Необхідно відмітити, що це другий випадок (перший був у 2013 році), коли Ронні знявся з цього турніру. Його місце займає 17-й номер рейтингу Алі Картер.

Окрім Ракети, усі найсильніші, на щастя, у строю, а це означає, що нас чекає тиждень висококласного снукерного видовища : на турнірі буде за ким постежити і на що подивитися.

Джадд Трамп - головна зірка і фаворит турніру за відсутності Ронні

Починаючи з перемоги над Ракетою 10-4 у фіналі Мастерса 2019 року, Джадд провів найкращий рік у своїй кар'єрі! Його перемоги говорять самі за себе: до вищезгаданого титулу Туз додав і останню необхідну для його Потрійної корони регалію - кубок Чемпіона світу, у фіналі був битий Джон Хіггінс. А вже цього сезону Трамп переміг на 3 рейтингових турнірах і побував у фіналі турніру Чемпіонів. І тільки ближче до Різдва він втратив свою звичну форму, оформивши пару ранніх вильотів, включаючи програш мегаветерану Найджелу Бонду на Чемпіонаті Британії. Але і це можна пояснити перенапруженим графіком нинішнього снукерного календаря, адже Джадд не пропустив жодного змагання, починаючи з азіатської серії. Після такого запаморочливого зльоту, сам чемпіон вимог до себе не знижує: за його ж словами, він буде прагне вигравати титули і далі, щоб заслужити своє місце в снукерній історії.

Захист титулу Джадд розпочне матчем з Шоном Мерфі, і це, поза сумнівом, центральний матч першого раунду.

Ніл Робертсон: Грім сподівається, що блискавка вдарить в те ж місце вдруге

Австралієць, що виграв титул в Александра-палас у 2012 році, також двічі відтоді грав у фіналі цього турніру, програвши Селбі і Мерфі в 2013 і 2015 відповідно. Минулий рік Ніл однозначно може собі занести до активу: окрім титулів на Welsh Open-2019 і China Open-2019, Мельбурнська машина запам'ятався просто неймовірною перемогою 9-8 над Джаддом Трампом у фіналі турніру Чемпіонів у Листопаді (якщо хто не бачив цей незрівнянний фінал, обов'язково подивіться).

Окрім цього, Ніл минулого року вдруге став батьком, і знаючи його традицію брати сім'ю на важливі матчі і святкувати з рідними перемоги на важливих турнірах, в його мотивації сумніватися не доводиться. У першому колі Робертсон зіграє зі Стівеном Магуайром.

Марк Селбі: Жартівник з Лестера прагне завоювати четвертий трофей

Селбі є одним з найуспішніших снукеристів на Мастерсі: за титулами він поступається тільки найвеличнішим - Ронні О'Саллівану і Стівену Хендрі. Проте, за останні 5 років Жартівник жодного разу не з'явився навіть у півфіналі турніру. Але, здається, цього року Марк готовий зайти далеко: його форма підкріплена двома виграними титулами в 2019 році.

Розпочне похід за трофеєм Марк з матчу проти «лакі лузера» рейтингової гонки перед Мастерсом Алістера Картера.

Дін Джуньху: китайський майстер повертає віру в себе

І повертає він її не лише фанатам, а, що найважливіше, самому собі. Немає жодного експерта, а може і звичайного обивателя в снукерному співтоваристві, хто б сумнівався в здібностях цього гравця. Дін - один з найцікавіших майстрів, за яким можна спостерігати, коли він у формі: складні удари, серійність і швидкість - усе це закохує в гру китайця звичайного глядача. Останніми роками Дін лише зрідка нагадував сам себе кращих часів, але ось він вистрілив на Чемпіонаті Британії, вигравши його, показавши блискучу гру. Думається, що ця перемога надасть Діну впевненості у своїй грі, якої так бракувало раніше.

Нагадаємо також, що представник Піднебесної вже перемагав на Мастерсі в 2011 році. А в 2020-му перший матч він зіграє проти Джо Перрі, який небезуспішно підтримував форму в офіційних матчах Чемпіонату Ліги цього тижня.

Цікаві факти і цифри про снукерний Мастерс:

- призовий фонд розіграшу турніру 2020 року складає 725 000 фунтів стерлінгів, з яких переможець отримає 250 000 фунтів;

- у сітці цього року є два гравці, які не виграли жодного матчу на Мастерсі. Це Девід Гілберт і Джек Лісовські, але головним невдахою з усіх учасників можна по праву назвати чемпіона світу 2015 року Стюарта Бінема: він усього один раз із дев'яти спроб пройшов до другого кола;

- Мастерс - один із найстаріших турнірів зі снукеру, він проводиться з 1975 року. З 1975 по 1983 на турнір запрошувалися 10 найкращих гравців у рейтингу, а з 1984 по наш час - вже 16;

- Александра-палас приймає престижну подію тільки з 2012 року, а рекордсменом за проведеними турнірами є Вемблі-центр (28 турнірів з 1979 по 2006 рік)

Розклад матчів першого раунду (до 6 перемог):

Неділя, 12 січня

15:00 - Дін Джуньху (Кит) - Джо Перрі (Анг)

21:00 - Марк Селбі (Анг) - Алі Картер (Анг)

Понеділок, 13 січня

15:00 - Ніл Робертсон (Авс) - Стівен Магуайр (Шот)

21:00 - Марк Аллен (Півн. Ірл) - Девід Гілберт (Анг)

Вівторок, 14 січня

15:00 - Джадд Трамп (Анг) - Шон Мерфі (Анг)

21:00 - Джон Хіггінс (Шот) - Баррі Хоукінс (Анг)

Середа, 15 січня

15:00 - Кайрен Вілсон (Анг) - Джек Лісовські (Анг)

21:00 - Марк Вільямс (Вел) - Стюарт Бінем (Анг)

Павло БОБРИК

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Домащенко
В снукере прогнозировать - дело неблагодарное. Только первый раунд даст какой-то материал для предположений. И обязательно будут неожиданные результаты. Но к тем, кого назвал автор статьи, будет, конечно, приковано повышенное внимание. Я бы еще выделил матч Джона и Барри.