Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 13 сiчня 2020, 19:04
5950
0

Мастерс-2020: крах фаворитів в Лондоні

Огляд першого ігрового дня головного нерейтингового турніру сезону, який проходить в Лондоні

| Оновлено 13 сiчня 2020, 19:04
5950
0
Мастерс-2020: крах фаворитів в Лондоні
The Masters 2020

У неділю, 12 січня, стартував Мастерс, один з найпрестижніших турнірів снукерного календаря. З 2012 року подія проходить в Олександра-палас, і в цьому році організатори зробили кілька нововведень для глядачів. По-перше, під куполом будівлі закріпили екрани, які не заважають перегляду матчу, але не дають нудьгувати глядачеві під час перерв (показували інтерв'ю і знаменні перемоги в кар'єрах учасників матчів). По-друге, новинкою став цифровий екран по периметру огорожі ігрової зони, що виглядало досить незвично в порівнянні зі звичайними снукерними турнірами. Зі зрозумілих причин зображення не змінювалося під час гри, але титри змінювалися в перервах.

Честь відкривати турнір випала Дін Джуньху і Джо Перрі. Фаворитом матчу вважався Дін, який виграв перед Різдвом вже третій титул на Чемпіонаті Британії. Та й перевага за особистими зустрічами перед матчем був на користь Діна 11-4 (якщо брати до уваги тільки турніри до 4 перемог і більше). Але побоювання все ж були присутні: по-перше, дві перемоги з чотирьох над Джуньху Перрі здобув якраз на Мастерсі 2015 (6-3) та 2017 років (6-1) років, а по-друге, Джо показав непогану форму в матчах Чемпіонату Ліги.

Анонс і розклад турніру

У першому фреймі суперники відзначилися обопільним набором менше 50 очок, але в підсумку Дін допустив кілька помилок в відіграваннях і віддав фрейм Перрі: 1-0. Але тут же Зірка Сходу відновлює паритет блискучою серією з 135 очок. До перерви суперники ще раз розмінялися фреймами без великих серій, а рахунок став 2-2.

Після перерви якість гри помітно зросла. Рахунок став 3-3 після послідовних наборів 71 очка. Але потім Джо став грати краще, а постійні помилки Діна давали йому шанс брати партії: набори в 83 і 93 очка визначили рахунок 5-3, а в дев'ятому фреймі матч був закінчений кількома підходами Джентльмена. Варто зазначити, що у гравця з Піднебесної було достатньо шансів, щоб змінити хід гри, в якій він так і не зміг жодного разу вийти вперед, але набори в 40 очків не виграють фрейми, а Джо своїми шансами скористався. Після матчу він зазначив: «Він довгий час залишається одним з найкращих гравців. Коли у нього йде гра, як було на Чемпіонаті Британії, його складно переграти, але, коли він допускає один або два промахи, тобі потрібно бути готовим скористатися своїм шансом».

У вечірній сесії за право вийти до чвертьфіналу билися триразовий чемпіон Мастерса Марк Селбі і Алі Картер, який отримав право виступати на турнірі через зняття Ронні О'Саллівана. І суперники продемонстрували більш високу якість гри, ніж в першому матчі. У першому ж фреймі Капітан переміг Селбі його ж зброєю - нівелював дефіцит очок в два снукера і забрав партію на останньому чорному. До перерви обійшлося без великих серій, але Картер помітно краще використовував свої шансами і вийшов вперед 3-1.

У другій половині Алі відразу ж мав прекрасний шанс встановити перевагу в 3 фрейми, але його серія обірвалася за 2 кулі до фреймбола, а бездоганний кліренс Селбі в 74 очка встановив рахунок 3-2. Марк підняв руку догори, святкуючи перемогу в партії. Незабаром завдяки двом серіям в 56 і 94 очок і зовсім вийшов вперед 4-3.

Але далі за столом був тільки один гравець: Алі Картер хорошими підходами (82, 63 і 68 очок) забрав три партії поспіль і оформив вихід до чвертьфіналу. Як зізнався сам Капітан, йому не сподобалася витівка Селбі з піднятою рукою: «Це розпалило в мені вогонь. Я не люблю подібного. Він дивився на своїх уболівальників в натовпі і скинув свою руку. Це був ніж у серце. Я дуже радий перемозі ».

Несподіваними вийшли перші матчі Мастерса: фаворити зазнали невдач, але тим цікавіше буде стежити за рештою ігор першого раунду.

Павло БОБРИК

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.