Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 18 грудня 2019, 11:06
14236
6

Прогрес Малiновського, безпорадність Арсеналу та благородство Роналду

Віталій Пасічний розповідає про головне, що вмістив у себе черговий європейський футбольний вік-енд

| Оновлено 18 грудня 2019, 11:06
14236
6
Прогрес Малiновського, безпорадність Арсеналу та благородство Роналду
Твиттер Аталанти. Руслан Маліновський

Екватор в топ-лігах все ближче, й інтриги в них починають потроху концентруватися. Відразу в двох чемпіонатах першу і другу команди не розділяє жодного очка, але в той же час одні топ-клуби нарощують відрив і декласують тих, кого за звичкою до сих пір вважають їх суперниками.

Вивіска вік-енду

Саме «вивіска», тому що матчем туру таку гру язик не повернеться назвати. «Манчестер Сіті» приїхав в гості до «Арсеналу», у «городян» в попередніх чотирьох матчах були дві осічки – і, звичайно, «Арсенал» і сам мав велику історію хвороби, але можна було припустити, що принаймні статус рідного стадіону і наявність кількох зірок (Обамеянг, наприклад, зараз дуже хороший) дадуть лондонському клубу можливість пограти з чемпіоном на рівних. Зрештою, «Ньюкасл» вдома зміг зіграти з «Ман Сіті» внічию, а «Норвіч» взагалі обіграв – хіба «Арсенал» гірше за цi колективи?

Виявилося, що гірше. Виявилося, що 13-кратний чемпіон Англії не в змозі навіть відрізками позмагатися з кризовим «Ман Сіті». Де Брюйне, Стерлінг і компанія плели мережива мало не у воротарськiй «Арсеналу», й за підсумками першого тайму Юнгбергу було впору радіти, що рахунок всього лише 0:3. Бернд Лено – з відривом найкращий гравець господарів в матчі, тільки він своїми сейвами врятував команду від повної ганьби.

Можна скільки завгодно говорити про стагнацію команди і те, що Папастатопулосу далеко до Тоні Адамса, але, на мій погляд, з Юнгбергом у бровки «Арсенал» просто втрачає час. При шведi у «канонірів» не простежується ані плану на гру, ані здатності перебудуватися – все базується на індивідуальностях. Саме з «Ман Сіті» Юнгберг виставив занадто багато гравців атаки, що призвело лише до розбитості команди: Озіл занадто рідко отримував м'яч, а суперник без проблем переходив центр поля.

Англійська преса пише про можливе запрошення Мікеля Артети (тоді він міг би і не залишати в неділю «Емірейтс»), менш імовірне призначення Анчелотті або Почеттіно, але будь-який з цих варіантів цікавіший за видачу нового кредиту довіри Юнгбергу. При всій повазі до його заслуг в червоно-білій формі, легенда на полi – не те ж саме, що хороший тренер.

Гол вік-енду

Справедливості заради, такий розгром відбувся в тому числі й завдяки черговий натхненній грі «Ман Сіті». Ріяд Марез, при всій своїй геніальній формі, залишився на лавці – з ним на полі «городяни» комбінують гірше, а для Гвардіоли важливіша командна гра. Ось де Брюйне й завершив комбінацію шикарним ударом в дев'ятку:

«Наш хлопець» вік-енду

Малiновський забив у другому турі Серії А поспіль! Виїзд у Верону після Харкова вийшов для бергамаскiв невдалим, команда поступилася 1:2 – але єдиний гол гостей провів саме Руслан. Українець відмінно завершив класну комбінаційну атаку:

Відчувається, що у Руслана налагоджується взаємодія з партнерами – й хоча від «Аталанти» в цілому можна було чекати більшого, ніж три очки в двох матчах з командами з нижньої половини таблиці, на даному етапі важливіше, що він закріпився в основі. Зверну увагу, що в клубі Малiновський діє зовсім близько до воріт суперника, фактично другого форварда зовсім без відпрацювання в обороні. Можливо, на даній позиції він був би більш ефективний і в збірній – але, звичайно, без другого опорника рівня Степаненка таку опцію немає сенсу навіть обговорювати.

Інтернаціонал вік-енду

У тому ж матчі в стартовому складі «Аталанти» вийшли представники одинадцяти різних національностей:

Воротар вік-енду

Виїзд до «Валенсії» став для «Реала» традиційно дуже складним. «Лос чес», немов і не було матчу за плей-оф ЛЧ в Амстердамі, провели гідний матч, забили в кінці, а потім могли робити рахунок і 2:0. Проти був лише Куртуа, який, здається, нарешті знайшов себе в Мадриді.

Бельгієць на 93-й хвилині відбив складний удар Вальєхо, а вже на останній хвилині пішов на кутовий і допоміг Бензема заштовхати м'яча у сітку. Як потім говорив сам винуватець торжества, «У мені два метри зросту – це величезна перевага. Я знав, що суперники нервують, коли я приходжу на стандарти. Тоні Кроос навісив на ближню штангу, на ідеальнiй висоті, я прилаштувався і вдарив. А далі м'яч відлетів до Каріма».

У підсумку «Барселона» і «Реал» підходять до класико з рівною кількістю очок – по 35. Зустріч зі ставкою більше, ніж життя – вже завтра о 21:00 за київським часом.

Число вік-енду

«Баварія» обіграла «Вердер» в двадцять перший раз поспіль. Коли в останній раз мюнхенський клуб не зміг довести свою перевагу над «музикантами», в нього ледь-ледь перейшов Анатолій Тимощук, а Томас Мюллер і Тоні Кроос були ще необстріляними юніорами. 14 футболістів, які взяли участь в тій грі, вже закінчили кар'єру, та й Луї ван Гаал заявив, що більше не буде тренувати. Загалом, серія навіть як для суперництва гранда і аутсайдера неймовірна, після осічки «Шахтаря» з «Маріуполем» складно назвати аналог.

Гравець вік-енду

Це смішно звучить, але матч, що закінчився з рахунком 6:1, цілком міг перервати нескінченну серію перемог баварців: «Вердер» відкрив рахунок і протримався до кінця першого тайму. Але Феліппе Коутіньйо встиг відзначитися не тільки голом, але й асистом в роздягальню, а всього за матч накопичив 3+2 за цією системою.

Бразилець був геніальний в «Ліверпулі», його саме як найкращого гравця команди Клоппа за скажені гроші купувала «Барселона», але на «Камп Ноу» Коутіньйо виявився малокорисним гравцем. Він більше підходить для вертикального футболу, його дальній удар, досить імовірно, найкращий в світі – і в нинішній «Баварії» Феліппе в змозі стати королем. Нагадаю, після цього розгрому «Баварія» займає всього лише п'яте місце в чемпіонаті.

Вчинок вік-енду

«Ювентус», тим часом, досить буденно наздогнав «Інтер». «Нерадзуррі» примудрилися вдома втратити очки з «Фіорентиною», яка навіть після цього йде лише 13-ою, а «Юве» ще до перерви забив три «Удінезе», дубль оформив Роналду. І ось що цікаво: коли капітан Гонсало Ігуаїн (теж, прямо скажемо, не Буффон за рівнем значущості для свого нинішнього клубу) в кінцівці матчу був замінений і віддав пов'язку португальцю, той відмовився її надягати і передав Блезу Матюїді.

Подумайте про це перед тим, як в черговий раз називати Кріштіану нарцисом.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
В том же матче в стартовом составе «Аталанты» вышли представители одиннадцати разных национальностей - да, не ту команду назвали Интером
digsum
Где там типочек, который опровергал мысль о том, что Малиновского пробуют нападающим? Whoscored были правы. Гасперини хочет оставить на поле всех кто феерил в прошлом сезоне и при этом чтоб нашлось место Руслану. Развитие неожиданное, Гасперини удивил, и прогресс пошел как у Зинченко, когда его поставили на неродную позицию с несвойственными обязанностями.
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
icebeer
Типичный нарцис.