Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 грудня 2019, 08:48
29465
220

Шахтар завершив рік перемогою, обігравши в Запоріжжі Зорю

Команда Луїша Каштру вирвала перемогу в кінцівці поєдинку

| Оновлено 15 грудня 2019, 08:48
29465
220
Шахтар завершив рік перемогою, обігравши в Запоріжжі Зорю
twitter.com/fczoryaofficial
Луганська «Зоря» підходила до останнього матчу в 2019 році з метою залишитися на другому місці, щоб піти у відпустку в гарному настрої. Але для цього потрібно було успішно зіграти з чемпіоном України.
 
Взяти очки в поєдинку з «Шахтарем» – завдання непросте, але виконати його можливо. У першому колі команді Віктора Скрипника це майже вдалося, той матч завершився прикрою поразкою з рахунком 3:4.
 
Незважаючи на перемогу в минулому турі над київським «Динамо» (2:1), тренерський штаб «Зорі» провів ротацію складу. Місце в воротах зайняв Заурі Махарадзе, який замінив основного голкіпера Микиту Шевченка. У захисті замість Чеберка вийшов Вернидуб, а в лінії нападу Хомченовського і Громова підмінили Луньов і Лєднєв.
 
У стартовому складі «Шахтаря» після фіаско в матчі Ліги чемпіонів з «Аталантою» (0:3) відбулося три зміни. «Скандалісти» Степаненко і Тайсон не потрапили навіть до заявки на гру (останній через вилучення), на лаві запасних залишився Тете. Їх місця зайняли Маркос Антоніо, Марлос і Коноплянка.
 
Гравці «Зорі» з перших хвилин показали, що не збираються відсиджуватися в обороні і грати другим номером. Саме вони першими створили небезпечні моменти завдяки стандартам, але спочатку Кочергіну, а потім і Вернидубу не вистачило точності. «Шахтар» також міг відкрити рахунок, якби Жуніор Мораес попав в створ воріт після виходу сам на сам з голкіпером.
 
На 20-й хвилині стався по-справжньому гольовий момент, але «Шахтарю» дуже пощастило. Кочергін отримав пас від Тимчика в центрі штрафного, пробив з відмінної позиції, однак м'яч потрапив у руку Додо і вилетів за межі поля. Пенальті арбітр вирішив в цьому епізоді не призначати, мабуть, через те, що у латераля «гірників» не було шансів прибрати руку.
 
У другій половині першого тайму добре проявили себе обидва голкіпери. Пятов зміг перевести м'яч на кутовий після удару в дев'ятку з-за меж штрафного від Лєднєва. Махарадзе, в свою чергу, впорався з фірмовим пострілом Коноплянки. Команди пішли на перерву без забитих м'ячів, але вболівальникам на трибунах нудьгувати не довелося.
 
На початку другого тайму «Шахтар» розмочив рахунок на табло. Мораес реабілітувався за нереалізований момент в першому таймі, точно пробивши з правого кута штрафного після хорошого навісу від Патріка.
 
«Зоря» не стала сумувати і вже через сім хвилин провела відмінну атаку, яка призвела до взяття воріт Пятова. Кабаєв промчав по лівому флангу і прострілив на Лєднєва, а Богдан в один дотик відправив м'яч у сітку.
 
Надалі більше небезпечних моментів створювали футболісти «Шахтаря». «Зоря» грала акуратно, намагаючись мінімально ризикувати, але все ж була спіймана на контратаці. Тете, який вийшов на заміну, втік на побачення з Махарадзе, і голкіпер, схоже, трохи зачепив суперника - рефері призначив пенальті. До точки підійшов Марлос і впевнено розвів м'яч та воротаря по різних кутах.
 
«Шахтар» переміг «Зорю» з рахунком 2:1 і пішов у відпустку з 50 очками в активі. Луганчани порадували фанів гідною грою і у весняній частині чемпіонату продовжать боротьбу за другу путівку в Лігу чемпіонів з «Десною», «Динамо» і «Олександрією».
 
Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур
 
Зоря - Шахтар - 1:2

Богдан Леднєв (61) - Жуніор Мораєс (54), Ромеро Марлос (84, з пенальті)

Богдан Михайличенко (3), Йоель Абу Ханна (50), Богдан Леднєв (59), Дмитро Іванисеня (83), Олександр Тимчик (90) - Ромеро Марлос (12), Алан Патрік (47), Жуніор Мораєс (72)

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик, Абу Ханна, Вернидуб, Михайличенко, Іванисеня, Леднєв, Юрченко, Кочергін, Луньов (Русин, 58), Кабаєв (Будківський, 87)

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Маркос Антоніо (Майкон, 85), Коноплянка, Коваленко (Тете, 64), Марлос, Мораєс (Дентіньо (88)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон «Славутич-Арена»

ЗОРЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Джерело: Гвардіола збирається покинути Манчестер Сіті у 2025 році
Футбол | 29 березня 2024, 10:43 3
Джерело: Гвардіола збирається покинути Манчестер Сіті у 2025 році

Контракт тренера закінчується через рік

Коментарі 220
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Как ни странно это говорить, но Шахтер спасает зад Динамо. Хотя Заря вполне еще может уйти на перерыв на втором месте, если Десна Завтра не проиграет. Правда Десна и сама может выйти на чистое второе место.
wladimir_skidan
Шахтер конечно с победой. Но Заря не заслужила поражения.
mayakovskiy1
На классе. Хотя Зорька конечно фаворит на фоне Динамы в борьбе за 2 место. Надеюсь Шахта будет им сливать в матчах топ 6.
Пора уже унизить Динамку по максимуму
Sunrise
Заре, Скрипнику - спасибо! Хорошие полгода. Хорошее завершение года в плане игры. Шахтер играющий на контрах в УПЛ - уже удивительно. Шахтёр не наигравший и близко на победу - особенно необычно.
Aleks04
Шахтёр в равном матче побеждает Зарю, при том что Заря играла без 5 игроков основы. Пенальти очень спорный.
banderlog78
гра звичайно була нічийна. зоря молодці, зловили свою хвилю в кінці сезону і грають на рівних з шахтарем і динамо. суддівство на 4. пенальті в кінці міг і дати і не дати- на розгляд але підстави для пенальті були і це факт. так що просто повезло шахті,хоча по моментах мали забивати і не доводити гру до кінця. Скрипник - респект реальний тренер і свтлий промінь в УПЛ
vgbasov
Игра ровная. Счёт 1-1 был бы справедливым.
Александр Домащенко
Ничего нового. Давайте скажем честно: рефери в ЧУ выходят судить матчи с турнирной таблицей в голове. А этого не должно быть. И с этим не нужно мириться в принципе, а не в зависимости от того, выгодно это твоей команде или нет.
Sunrise
Плохое судейство. Желтая за разговоры Заре на 3(!) минуте, Шахтёру за 4 таких эпизода - 0. Все спорные мячи в одну сторону. Вместо накинуть минуту в конце свистит раньше чем добавленное закончилось. Фухх, отработал... Ну и рука в штрафной Шахтера в начале матча хотелось бы еще повторы глянуть. Как и оффсайдную камеру перед пенальти. Но 2+2 такое же плохое как и судейство.
scorpio16
Как по мне так ничья закомерный результат матча. На счёт пенальти , только с одного ракурса более менее видно, остальные ракурсы ничего не проясняют. Пенальти получился благодаря Тете, который грамотно его дорисовал . По факту пенальти был, точнее касание было, вратарь коснулся ног , но это было не то касание , которого достаточно чтобы сбить игрока с ног.
Yamamisha1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vadym Trykoz
Более-менее равная игра! Согласен, что Заря не заслуживала поражения сегодня! Справедливым был бы счет 1:1. По спорным моментам, то считаю пенальти за игру рукой справедливо не поставили - близкое расстояние, от груди....как и ситуация с пенальти Португалия-Украина, все болельщики и эксперты выражали мысль, что это не пенальти, а тут, те же люди утверждают , что стоило ставить. Будьте уже последовательны в своих убеждениях! По пенальти на Тете, то, пожалуй, соглашусь, что оно ошибочное. Вратарь хоть и сыграл в ноги Тете, но сыграл уже в заваливающиеся ноги Тете, который еще до контакта начал "нырять" !!
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Практически ровный матч, но Шахта была сильнее и на опыте заслужено победила
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
Шахтер начал против Зари играть от обороны - опасаются, нервничают...
футфан
Я одного не розумію. Чому фани ДК не радіють перемозі Шахти? Ну реально Шахтар же допоміг в боротьбі за 2 місце. Якби виграла Зоря для динамівців все було б печальніше...
ya_3
Всех болельщиков ШАХТЁРА с победой, но счёт 1:1 был бы более подходящим для сегодняшней игры. ЗАРЯ понравилась, надеюсь, весной она не растеряет свой потенциал, а только усилится
Rostislav Zdorenko
С победой!
dedpixto
жалко мне "Зарю"! классная команда выстраивается, но, как водится последние 50 лет, "Динамо" уговорит всех лучших игроков перейти к себе, там посадит на лавку - и до свидания, конкурент!