Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 грудня 2019, 17:25
9184
1

Ділліан Вайт – Маріуш Вах. Прогноз і анонс на бій

Британець зустрінеться з поляком 7 грудня у Саудівській Аравії

| Оновлено 07 грудня 2019, 17:25
9184
1
Ділліан Вайт – Маріуш Вах. Прогноз і анонс на бій
BoxingScene
В рамках вечора боксу 7 грудня у Саудівської Аравії пройде кілька цікавих поєдинків андеркарду. Так, в 10-раундовому бою зійдуться відомі бійці, британець Ділліан Вайт (26–1,18 KO) і поляк Маріуш Вах (35–5, 19 KO). Ця дуель відбудеться в Ер-Ріяді в андеркарді великого матчу-реваншу між американцем Енді Руїсом і британцем Ентоні Джошуа.
 
Бекграунд
 
31-річний британець Ділліан Вайт вже давно входить в топ-5 боксерів суперважкого дивізіону. Його часто порівнюють з найкращими бійцями – Деонтеєм Вайлдером, Тайсоном Ф'юрі, Енді Руїсом та Ентоні Джошуа. У кар'єрі британця значиться лише одна поразка, від Ентоні Джошуа технічним нокаутом в грудні 2015 року. Але потім пішла серія перемог над досвідченими бійцями: Джозефом Паркером, Дереком Чісорою (двічі), Робертом Хеленіусом, Робертом Брауном.
 
У липні Вайт за очками переміг колумбійця Оскара Ріваса і виграв пояс тимчасового чемпіона світу за версією WBC. Це повинно було дозволити йому незабаром вийти на ринг проти основного чемпіона організації, Деонтея Вайлдера. Втім, той поки зайнятий реваншем з Ф'юрі, а Джошуа з'ясовує стосунки з Руїсом.
 
До того ж виявилося, що Вайт здав позитивну пробу напередодні бою з Оскаром Рівасом. У пробах британця були виявлені анаболічні стероїди. І лише днями надійшла інформація, що Вайт був виправданий в допінговому скандалі. Боксерові прийшов лист з офіційними вибаченнями від UKAD, британської антидопінгової організації. Тепер Вайту доводиться проводити проміжний бій. Втім, Едді Хірн не підкачав і знайшов підопічному відомого опонента.
 

39-річний польський ветеран Маріуш Вах колись мав рекорд 27–0, а потім в 2012 році вийшов на ринг проти Володимира Кличка і вистояв усі 12 раундів. Втім за очками у нього шансів не було (107–120, 107–120, 109–119). Та невдача вибила поляка з ладу на два роки. Наклалася й річна дискваліфікація за позитивну допінг-пробу.
 
Після повернення в 2014 році Маріуш здобув кілька перемог, але спроби вийти на серйозні бої кожен раз закінчувалися невдало. Александр Повєткін, Джаррелл Міллер, Артур Шпілька і Мартін Баколі завдали Ваху послідовно кілька поразок, і кар'єра польського боксера неухильно наближається до фінішу. Втім, він поки не збирається зав'язувати з боксом. Восени, 14 вересня і 5 жовтня, Вах здобув в Польщі дві дострокові перемоги над грузинськими боксерами, Гогітою Горгіладзе і Гіоргі Тамазашвілі. І тепер його чекає поєдинок з Вайтом, останній шанс голосно нагадати про себе.
 
Цитата перед боєм
 
Ділліан Вайт: «Сподіваюся, через рік я стану чемпіоном світу в суперважкій вазі. Такого ніколи не було в історії дивізіону, щоб стільки очікувати бою за титул. Може, Джек Джонсон або Сонні Лістон. Можливо, вони проходили через подібне. Це додає стресу. У боксі багато приховано, немов у темній воді. В один день ти на плаву, а на наступний тонеш. Я взяв багато уроків з цього спорту, оскільки це зробило мене сильнішим як особистість і дало шанс на краще життя.
 
Я не хочу говорити про WBC, тому що вони позбавили мене статусу першого претендента на пояс. Ви знаєте, чорт забирай, що зі мною робили: мали направо і наліво, і по центру теж – нічого нового в цьому немає. Нічого з цим не поробиш. Знаєте, Деонтей Вайлдер не хоче бою зі мною. Звичайно, він чемпіон, звичайно, у нього більший вплив, ніж у мене, але все одно боксувати він зі мною не хоче. От і все. У Деонтея немає бажання зі мною виходити на ринг. З Маурісіо Сулейманом у мене все в порядку, немає у мене з ним ніякого біфа. Але, знаєте, іноді в боксі вас динамлять».
 
Церемонія зважування
 

Прогноз на бій
 
Вайт йде явним фаворитом бою з коефіцієнтом 1.01. Розраховуючи на майбутні титульні поєдинки проти топів дивізіону, він просто зобов'язаний швидко розкласти польського ветерана. На його боці і швидкість, і техніка, і молодість. Очевидно, зараз розклад такий, що навіть протриматися до пізніх раундів буде серйозним досягненням для Маріуша Ваха.
 
Рекомендована ставка – дострокова перемога Ділліана Вайта в ранніх раундах.
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Джастін Бібер підріс?))) Бо на фотці з Уайтом здається саме він