Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 листопада 2019, 02:42
6684
1

Манчестер Сіті здобув вольову перемогу над Челсі

Колектив Гвардіоли ризикує втратити трьох ключових виконавців перед матчем з Шахтарем

| Оновлено 24 листопада 2019, 02:42
6684
1
Манчестер Сіті здобув вольову перемогу над Челсі
twitter.com/ChelseaFC
З тріском було провалено футболістами чинного чемпіона Англійської Прем'єр-ліги перший поєдинок проти головного конкурента на їхньому шляху до захисту титулу. Виїзд у Ліверпуль завершився поразкою 1:3, що стало вже третьою осічкою подібного виду від команди іспанського фахівця Хосепа Гвардіоли в поточному сезоні. Що тут сказати? Розгубити одинадцять очок в дванадцяти зустрічах на внутрішній арені – з таким «досягненням» буде вкрай складно повернутися на першу сходинку турнірної таблиці.
 
На цьому тлі, майбутній домашній матч в Лізі чемпіонів УЄФА проти донецького «Шахтаря» відходив для «городян» на другий план, а важливе мсце в календарі «Манчестер Сіті» займала гра проти лондонського «Челсі» у черговий футбольний уїк-енд АПЛ. Команда Френка Лемпарда займала третю позицію в турнірній таблиці, випереджаючи при цьому «місячних котів» всього на один пункт. Погодьтеся, непогані передумови для запеклої битви за результат в очній дуелі.
 
Першими, хто відчувають зниження відповідальності за результат на футбольному полі, стають футболісти команд. І не сказати, що звітна дуель була позбавлена ​​важливості, однак відкритий стиль на перших хвилинах міг привабити навіть найзапеклішого критика. У цьому контексті трохи незвично говорити про «Челсі», який не особливо соромився заганяти свого суперника до глибокої оборони, проводячи розмірений контроль м'яча на чужій половині поля. Однак підопічні Гвардіоли все одно намагалися серйозними «поштовхами» тримати опонентів у напрузі, і перший з таких стався вже на четвертій хвилині зустрічі, коли м'яч зустрівся з основою лівої стійки після удару Кевіна Де Брюйне з протилежного кута штрафного.
 
Гольові моменти у відповідь від Томорі і Вілліана психологічно наближали команду Лемпарда до забитого м'яча, хоча ці спроби й припали всього лише на небезпечній близькості до воріт. Гол у ворота «Сіті» назрівав. Залишалося лише дочекатися передачі, що розкриє оборону. Її віддав Ковачіч з лівого флангу на хід Нголо Канте до штрафного, після чого француз зумів пробити під Едерсоном, навіть не дивлячись на опір з боку Менді.
 
З дивовижною педантичністю підійшов до використання помилок суперника клуб з Манчестера. Як би добре не виглядав «Челсі» в контролі м'яча на чужій половині, але їх серії передач рідко відбувалися без дрібних похибок у виконанні. І колектив Гвардіоли зайняв цілком правильну позицію, у пресингу чекаючи потрібний момент для контратаки. Першим припустився серйозної осічкі Жоржиньо. Італійський півзахисник мало того, що не зміг розібратися з м'ячем в центрі поля, так ще і пропустив Кевіна Де Брюйне повз себе під час ривка бельгійця до воріт. Так, удару Де Брюйне не судилося б пробити Кепу, якби не вдалий рикошет поміж частоколу ніг захисників, який виключив голкіпера з епізоду.
 
Щось схоже на пасивність партнера продемонстрував епізодом пізніше хорват Матео Ковачич, коли не зміг віддати просту передачу через центральну зону, а потім не нав'язав боротьбу Ріяду Марезу. Алжирець вклав м'яч під ліву штангу прицільним обвідним ударом. Помилявся і сам Кепа Аррісабалага. Момент з потраплянням м'яча в поперечину після удару Куна Агуеро під завісу першого тайму повністю на його сумлінні – виносити м'яч від воріт треба було куди якісніше. Однак навести як приклад гру візаві іспанця також не вийде. Едерсон допустив подібний Кепі огріх, коли потрапив виносом м'яча в корпус Батшуаї, рикошет від якого, на щастя для «городян», припав вже в сторону від воріт.
 
«Сіті» вів гру до логічного завершення повільно, але обережно, побажавши довершити свої старання вже в компенсований час завдяки точному удару Стерлінга. І якщо до виконання від Рахіма питань немає, то до його партнера по команді вони вже є. Чемпіон почав нову серію, попутно втративши Куна Агуеро, Давида Сілву і Родрі за плином непростого протистояння в результаті пошкоджень різного характеру. І все це перед грою з «Шахтарем»!
 
У наступному турі лондонський «Челсі» зіграє принциповий поєдинок проти «Вест Хема» перед рідною публікою, а «Манчестер Сіті» відправиться на виїзне протистояння з «Ньюкасл Юнайтед».

Англійська Прем’єр-ліга13-й тур.

Манчестер Сіті – Челсі – 2:1

 Де Брюйне, 29 – Канте, 23

 Жоржиньо, 61  – Гюндоган, 90+2

Манчестер Сіті: Едерсон – Менді, Фернандіньо, Стоунз, Канселу – Давід Силва (Фоден, 67), Родрі (Гюндоган, 51), Де Брюйне – Стерлінг, Агуеро (Жезус, 76), Марез.

Челсі: Аррісабалага  Емерсон (Джеймс, 59), Зума, Томорі, Аспілікуета  Ковачіч, Жоржиньо (Маунт, 74), Канте – Пулішич, Абрахам (Батшуаї, 74), Вілліан.

Арбітр: Мартін Аткінсон (Драйлінгтон, Велика Британія)

Стадіон: «Етіхад Стедіум» (Манчестер, Велика Британія)

Удари (у площину): 15 (4) – 10 (2)
Кутові: 8 – 2
Оффсайди: 3 – 4.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 10
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Libero GO
Челсі дуже непогано виглядає, приємно дивитись гру. Молодец Лемпард!