Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 листопада 2019, 03:01
9132
15

Дніпро-1 переміг Ворсклу завдяки голу з пенальті

Переможний м'яч у господарів поля забив з одинадцятиметрового удару Дмитро Коркішко

| Оновлено 24 листопада 2019, 03:01
9132
15
Дніпро-1 переміг Ворсклу завдяки голу з пенальті
СК Дніпро-1
В цьому матчі зустрічалися команди, які знаходяться внизу турнірної таблиці. Перед грою їх розділяли всього чотири очки, тому перемога гостей наближала їх до сьогоднішніх суперників на мінімальне відставання, а в разі успіху дніпровських футболістів вони відривалися від полтавчан вже на сім очок.
 
«Ворскла» вперше в нинішньому сезону вийшла на поле під керівництвом Юрія Максимова. Зрозуміло, що гравці цього клубу напевно хотіли проявити себе з кращого боку перед новим наставником. Однак, забігаючи вперед, відзначу, що нічим особливим вони себе не показали. Скоріш за все, рівень підготовки їх зараз такий, що більше вони не можуть. Наприклад, за весь матч гості жодного разу не влучили в отвір воріт своїх опонентів. Та й взагалі в атаці у них мало що виходило.
 
Втім, і «Дніпро-1» особливо похвалитися гольовими моментів навряд чи може. Так, в першому таймі запам'ятались лише два епізоди, коли господарі поля могли відкривати рахунок. На 20-й хвилині це міг зробити Дмитро Коркішко після навісу з правого флангу, але його несильний удар прийшовся у штангу. А вже перед самою перервою на 45-й хвилині Ігор Когут зліва увірвався до штрафного майданчика полтавчан, переклав м'яч під праву ногу і зряче бив у дальній кут - гостей тут виручив Дмитро Різник, який у стрибку перевів м'яч на кутовий. У «Ворскли» можна відзначити хіба що удар з-за меж штрафного майданчика Тараса Саківа на 31-й хвилині, але м'яч пролетів поруч зі штангою.
 
Ось, мабуть і все, чим запам'яталася перша половина матчу. Чесно кажучи, глядачі на трибунах стадіону в цей період відверто нудьгували.
 
Не можна сказати, що і після відпочинку гра сильно змінилася. Було багато боротьби, фолів, а ось з небезпечними моментами знову було зовсім бідно. У гостей двічі здалеку бив Ігор Пердута на 56-й і 69-й хвилинах і обидва рази неточно. А у «Дніпра-1» знову міг відзначитися Ігор Когут, коли після розіграшу штрафного удару пробивав головою з близької відстані. Цього разу м'яч пролетів над поперечиною.
 
А долю матчу вирішив епізод, який трапився на 75-й хвилині. У штрафному майданчику «Ворскли» в боротьбі з Ндіайє впав Дмитро Коркішко, а слідом за ним через нього впав ще й захисник полтавчан Володимир Баєнко. Арбітр матчу Юрій Іванов вважав, що порушення правил було з боку тих, хто оборонявся, і призначив пенальті. Проте після цього ще п'ять хвилин надавали допомогу Баєнку, якого, врешті-решт, замінили. Юрій Максимов був дуже незадоволений цим рішенням судді, за що побачив перед собою жовту картку. Щодо пенальті, то його пробивав сам потерпілий і направив м'яч по центру, в той час як Дмитро Різник став гадати і стрибнув у лівий від себе кут воріт.
 
Ось так «Дніпро-1» перервав свою шестиматчеву безвиграшну серію і піднявся на 7 місце в турнірній таблиці. «Ворскла» ж, як і раніше, її замикає.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур
 
Дніпро-1 - Ворскла - 1:0 (0:0
 
 Коркішко (80, пен.)
 
С.Кравченко (45+1), Булеца (90+4), Лопирьонок (90+7) - Васін (58), Ю.Максімов (78), Ребенок (90+2)
 
«Дніпро-1»: Валерій Юрчук, Сергій Логінов, Папа Гуйє, Максим Лопирьонок, Владислав Шаповал, Сергій Кравченко, Юрій Вакулко (Олександр Сніжко, 61), Олександр Назаренко (Олексій Чичиков, 90+3), Ігор Когут, Дмитро Коркішко, Станіслав Куліш (Сергій Булеца, 74)
 
«Ворскла»: Дмитро Різник, Ігор Пердута, Альюн Ндіайе, Вадим Сапай, Володимир Баєнко (Зураб Очігава, 80), Олександр Скляр, Дмитро Кравченко, Павло Ребенок, Тарас Саків (Юрій Козиренко, 65), Тодор Петрович, Денис Васін
 
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
 
Стадіон: «Дніпро-Арена»
 
 
 
 
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Я даже не знаю, как комментировать момент с назначением левого пеналя, нет слов...Вопиющая предвзятая ошибка человека со свистком,арбитром его назвать - язык не поворачивается... В 90-е могли и бошку отбить за такое...
cucumber
ох и пенальти.. в обзоре на ютуб вообще вырезали момент с якобы нарушением, чтобы не будоражить болельщиков
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
Днепр1 - дно, а Ворскла - днище... Как так вышло? Печалька, вроде и игроки те-же, а выглядят как стадо на поле.
Bolshoi
Днепру надо работать над реализацией. Моментов насоздавали на две игры, а забили только с пенальти.
Bolshoi
Пеналь конечно левый. Но игрок Ворсклы ничем не лучше, упал, кричал, качался в надежде избежать пенальти. В ворота соперников Шахтера 90% такие пенальти ставят.
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rosti79
Толчок в спину руками все таки был помоему. А нахрена негр свои руками дотрагивается сзади голубой что-ли? Тогда действительно пенальти не было можно просить из-за его сексуальной ориентации.
А нето опять средний палец покажет