Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2019, 18:06
15275
8

Зоря здолала Колос в матчі з двома пенальті та двома вилученнями

Команда Руслана Костишина зазнала п'ятої поспіль поразки в чемпіонаті

| Оновлено 10 листопада 2019, 18:06
15275
8
Зоря здолала Колос в матчі з двома пенальті та двома вилученнями
twitter.com/fczoryaofficial
Перед цим туром у луганської «Зорі» була непогана шестиматчева серія, що склададась з чотирьох перемог і двох нічиїх. Тому команда Віктора Скрипника напевно мріяла про те, щоб не тільки її продовжити, а й піднятися вгору в турнірній таблиці. А ось «Колос», навпаки, виходячи на гру, мріяв перервати свою чотирьохматчеву програшну серію, в результаті чого футболісти із Ковалівки опустилися на 8 місце. Від нього вже до групи аутсайдерів залишилося зовсім небагато.
 
Про перші сімнадцять хвилин поєдинку писати взагалі нічого. Зустріч проходила дуже спокійно, нецікаво і абсолютно без моментів. Проте на 18-й хвилині гості провели швидку контратаку, яка ледь не завершилася взяттям воріт. Олег Ільїн прорвався по правому флангу і зробив простріл в район воротарського майданчика. Після невеликого рикошету м'яч відскочив до Володимира Лисенка. Той пробив з близької відстані, однак Микита Шевченко парирував цей удар. На добиванні першим виявився Павло Ореховський, але пробив він вище поперечини.
 
Далі гра продовжилася в тому ж ключі, що і до вищеописаного моменту «Колоса». І тільки на 30-й хвилині нечисленні глядачі на трибунах запорізького стадіону «Славутич-Арена» нарешті пожвавилися. Це Назарій Русін стрімко вбіг до штрафного майданчика суперників, де його з порушенням правил зупинив Віталій Гавриш. Арбітр матчу Юрій Іванов без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку, показавши при цьому жовту картку капітану «Колоса». Пенальті вирішив виконати Владлен Юрченко. Він сильно пробив низом у лівий від себе кут і хоча Євген Волинець стрибнув в напрямку м'яча, але виручити свою команду йому не вдалося.
 
До кінця першого тайму, по-справжньому, гольових моментів більше не було. Хіба що можна згадати два неточних удару у виконанні гравців «Колоса» Віталія Гавриша і Володимира Лисенка, а також невдалий удар зі штрафного вже в компенсований арбітром час Богдана Леднєва - тут м'яч потрапив в «стінку» і вилетів на кутовий.
 
Відразу після перерви на 47-й хвилині «Зоря» могла подвоїти свою перевагу, коли Владислав Кабаєв вискочив один на один з воротарем «Колоса». Але Євген Волинець в цьому епізоді виграв дуель у нападника і не дозволив йому змінити рахунок на табло. У відповідь ковалівці провели швидку контратаку, проте Володимиру Лисенку не вистачило зовсім трохи, щоб випередити захисника і пробити по воротах.
 
А на 55-й хвилині гості залишилися у меншості. Віталій Гавриш знову грубо зіграв в боротьбі з Назарієм Русіним і отримав від судді друге попередження. Ось таким невдалим вийшло повернення капітана «Колоса» до стартового складу після досить тривалої перерви (перед цим Гавриш виходив на поле в 4-му турі в середині серпня в матчі з «Десною»).
 
Отримавши чисельну перевагу, футболісти «Зорі» посилили натиск на ворота суперників і не раз могли забити другий гол. Так, здалеку небезпечно пробивали Богдан Леднєв і Владислав Кочергін, але в обох випадках голкіпер гостей, хоч і з труднощами, але парирував м'ячі. Здавалося, що господарі поля контролюють ситуацію і спокійно доведуть матч до переможного результату. Але на 75-й хвилині після порушення правил Євгена Чеберка в своєму штрафному майданчику проти Олексія Зозулі, арбітр Юрій Іванов вдруге в матчі призначив пенальті, тепер уже в ворота луганського клубу.
 
Олександр Волков з точки пробив в правий від себе кут воріт, однак Микита Шевченко розгадав його намір і «намертво» забрав м'яч у руки. А за дві хвилини «Колос» залишився удев'ятьох. Це Євген Морозко в атаці, втративши м'яч, небезпечно зіграв проти Віталія Вернидуба і побачив перед собою червону картку.
 
Цікаво, що навіть маючи на двох гравців менше, гості спробували щось змінити і навіть кілька разів наближалися до воріт «Зорі». Але успіху не досягли. А господарі поля вже у компенсований арбітром час забили другий гол. Під час швидкої контратаки Богдан Леднєв викотив м'яч під удар Владиславу Кочергіну і той, перебуваючи у півколі перед штрафним майданчиком «Колоса», точним і красивим ударом спрямував м'яч у правий від себе кут воріт.
 
«Зоря» виграла 2:0 і, набравши 28 очок, вийшла на чисте друге місце в турнірній таблиці.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ    
 

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Зоря» - «Колос» - 2:0 (1:0)

Владлен Юрченко (31, з пенальті), Владислав Кочергін (91)

На 75-й хвилині Олександр Волков не реалізував пенальті (воротар).

Владислав Кабаєв (61) - Віталій Гавриш (30)

Віталій Гавриш (55, друга жовта картка), Євген Морозко (77, груба гра)

«Зоря»: Микита Шевченко, Микита Каменюка, Віталій Вернидуб, Євген Чеберко, Богдан Михайличенко, Дмитро Іванисеня, Владлен Юрченко, Владислав Кочергін (Дмитро Хомченовський, 92), Богдан Леднєв, Владислав Кабаєв (Пилип Будківський, 83), Назарій Русин (Максим Луньов, 83)

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Віталій Гавриш, Вадим Парамонов, Олександр Мигунов, Вадим Мілько, Євген Задоя (Джемаль Кізілатеш, 84), Павло Оріховський, Олег Ільїн (Олександр Волков, 61), Євген Морозко, Володимир Лисенко (Олег Кожушко, 69)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Колос и второй матч против Зари играл в футбол, а не на отбой - уважение команде! С другой стороны Заря выиграла эти два матча со счетом 5-1. Но сегодня было явно сложнее чем летом.
odiniznashih
Заря играла на классе, разыгрывая до верного, хотя при счете 1:0 такое чревато, сильно не давила.
Но и Колос можно отметить - не ставили автобус а шли вперед, хотя им еще рановато в шестерку. Но настырные.
Andrey Glory
- Заря продолжает бороться за 2е место в ЧУ... Отлично, все идет по плану. Легкая победа против отличной команды Колос.
a-z1966
А три в одни ворота слабо?
a-z1966
А три в одни ворота слабо?